Connect with us

COMISIA EUROPEANA

Comisarul Corina Crețu în vizită la Beijing și Zhengzhou pentru dialogul UE-China pe tema politicii regionale și urbane

Published

on

Comisarul european pentru politica regională Corina Creţu va efectua o vizită oficială în Republica Populară Chineză, în perioada 16 – 19 iulie 2018, potrivit unui comunicat de presă remis Calea Europeană.

Foto: Facebook/ Corina Cretu

“Vizita mea în China este un simbol al cooperării noastre excelente în domeniul politicii de dezvoltare regională şi urbană din ultimii 12 ani. În cadrul programului nostru de cooperare urbană internaţională, oraşele europene şi chineze au făcut schimb de bune practici şi au dezvoltat soluţii pentru gestionarea provocărilor comune din domeniul urbanizării, o dovadă a angajamentului şi eforturilor serioase depuse de ambele părţi”, a declarat oficialul european.

Luni, 16 iulie, la Beijing, comisarul Corina Creţu va participa la dialogul la nivel înalt UE-China în domeniul politicii regionale, împreună cu Lin Nianxiu, vicepreşedinte al Comisiei Naţionale pentru Dezvoltare şi Reformă (CNDR) din Republica Populară Chineza.

Cu această ocazie, în cadrul programului de cooperare urbană internaţională, reprezentanţii mai multor oraşe chineze şi europene vor semna o serie de declaraţii comune, astfel: Kunming şi Granada (Spania), Haikou şi Nisa (Franţa), Yantai şi Roma (Italia), Liuzhou şi Barnsley (Marea Britanie) şi Weinan şi Reggio Emilia (Italia).

“Dialogul cu China pe tema politicii regionale a fost lansat în anul 2006. De atunci şi până în prezent, reprezentanţii celor două părţi au avut o serie de reuniuni anuale la nivel înalt şi au agreat declaraţii comune asupra priorităţilor de cooperare”, precizează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Citiți și

Summit UE-China în Beijing. Deși nemulțumite de protecționismul SUA, cele două părți nu vor avea pe agendă relațiile comerciale tumultoase cu Washingtonul

Dialogul cu China pe tema politicii regionale a fost lansat în anul 2006. De atunci și până în prezent, reprezentanții celor două părți au avut o serie de reuniuni anuale la nivel înalt și au agreat declarații comune asupra priorităților de cooperare.

COMISIA EUROPEANA

Sănătatea mintală în școli: Comisia Europeană publică un ghid menit să ”pună bazele unui mediu educațional mai sănătos și incluziv”

Published

on

© European Union, 2023/ Source: EC - Audiovisual Service

Grupul de experți al Comisiei Europene privind bunăstarea sănătății mintale în școli a publicat astăzi, 13 mai, două noi seturi de orientări pentru factorii de decizie în domeniul educației și, respectiv, pentru directorii de școli și educatori, pentru a-i ajuta să abordeze provocările legate de bunăstarea și sănătatea mintală atât a tinerilor, cât și a profesorilor.

Potrivit comisarului european Ivanova „rapoartele privind starea de declin a bunăstării și a sănătății mentale atât a elevilor, cât și a profesorilor sunt îngrijorătoare”:  „Am încredere că aceste orientări cuprinzătoare vor avea un impact semnificativ în școlile din Europa. Împreună, punem bazele unui mediu educațional mai sănătos și mai incluziv”, a mai declarat aceasta.

Liniile directoare sugerează că bunăstarea în școală ar trebui abordată într-o manieră cuprinzătoare și integrată, cu un accent ridicat pe prevenire. Acestea subliniază necesitatea de a ajuta profesorii și educatorii cu resurse suplimentare pentru a le permite să își susțină propria stare de bine, precum și necesitatea de a construi rețele puternice care să integreze părțile interesate la nivel local, în special sectoarele sănătății și asistenței sociale, dar și învățământul superior, organizațiile de tineret și familiile.

Grupul de experți al Comisiei privind bunăstarea în școli a fost înființat pentru a elabora recomandări și orientări politice bazate pe dovezi, ca parte a inițiativei emblematice a Spațiului european al educației „Căi către succesul școlar”. 

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

”Pentru prima dată în istorie, UE are o legislație care protejează libertatea presei”. Intră in vigoare Legea europeană privind libertatea mass-mediei

Published

on

© European Union, 2021/Source: EC - Audiovisual Service

Legea europeană privind libertatea mass-mediei (EMFA) a intrat în vigoare, astfel că Uniunea Europeană va dispune de un set de norme fără precedent pentru a proteja independența și pluralismul mass-mediei.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, această nouă legislație oferă garanții împotriva interferențelor politice în deciziile editoriale și împotriva supravegherii jurnaliștilor.

Legea garantează că mass-media poate opera mai ușor pe piața internă și online. În plus, regulamentul urmărește, de asemenea, să asigure independența și finanțarea stabilă a mass-mediei publice, precum și transparența atât a proprietății presei, cât și a alocării de publicitate de stat.

”Pentru prima dată în istorie, UE are o legislație care protejează libertatea presei. UE recunoaște că jurnaliștii joacă un rol esențial pentru democrație și că ar trebui să fie protejați. Fac apel la statele membre să pună în aplicare noile norme cât mai curând posibil”, a subliniat Vera Jourova, vicepreședintele Comisiei Europene pentru valori și transparență.

La rândul său, comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a precizat că ”întreprinderile de media joacă un rol vital în democrațiile noastre, dar se confruntă cu scăderea veniturilor, cu amenințări la adresa libertății și pluralismului mediatic și cu o multitudine de norme naționale diferite. Datorită Legii europene privind libertatea mass-mediei, companiile media se vor bucura de garanții comune la nivelul UE pentru a garanta pluralitatea vocilor și vor putea beneficia mai bine de oportunitățile oferite de funcționarea pe piața noastră unică fără nicio interferență, fie ea privată sau publică”.

Noile norme vor garanta dreptul cetățenilor de a avea acces la informații complete și libere și vor defini responsabilitatea statelor membre de a asigura condițiile și cadrul adecvat pentru protejarea acestui drept.

Amenințare tot mai mare la adresa libertății presei

Regulamentul răspunde preocupărilor tot mai mari din UE cu privire la politizarea mass-mediei și la lipsa de transparență a proprietății mass-media și a alocării fondurilor de stat pentru publicitate către furnizorii de servicii mass-media. Acesta urmărește să instituie măsuri de protecție pentru a combate interferența politică în deciziile editoriale, atât pentru furnizorii de servicii media private, cât și pentru cei publici, pentru a proteja jurnaliștii și sursele acestora și pentru a garanta libertatea și pluralismul mass-mediei. 

Un nou organism pentru servicii media

EMFA se bazează pe dispozițiile Directivei privind serviciile media audiovizuale (DSMA) din 2018. În special, aceasta introduce un organism european independent pentru servicii media care să înlocuiască grupul de reglementare (ERGA) instituit în temeiul DSMA.

Organismul va fi alcătuit din autorități naționale din domeniul mass-media și va consilia și sprijini Comisia și va promova aplicarea consecventă a dispozițiilor-cheie ale noii legi EMFA și ale directivei DSMA în toate statele membre, inclusiv prin furnizarea de avize și prin sprijinirea Comisiei în elaborarea de orientări.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Palatul Parlamentului și Arcul de Triumf vor fi iluminate pentru a marca Ziua Europei și numărătoarea inversă de o lună până la alegerile europene

Published

on

© European Union 2024 - Source : EP

Peste 60 de orașe din Europa, printre care și capitala României, București, vor expune mesaje prin care vor îndemna cetățenii să voteze, cu o lună înainte de alegerile europene din 6-9 iunie, informează Parlamentul European.

Arcul de Triumf din Paris, Colosseumul din Roma și Grand Place din Bruxelles se numără printre numeroasele repere din întreaga UE care vor fi iluminate pentru a marca ziua de 9 mai, Ziua Europei, și numărătoarea inversă de o lună până la alegerile europene (6-9 iunie). Acestea vor afișa sloganul campaniei electorale “Folosește-ți votul. Sau alții vor decide în locul tău.” sau steagul european între miercuri, 8 mai, și joi, 9 mai.

Printre celelalte clădiri și monumente de referință participante se numără Podul Samuel Beckett și clădirile parlamentului național din Dublin, primăria din Vilnius, Fort St Angelo din Valletta, Palatul prezidențial din Bratislava, Piața Cibeles din Madrid, Palatul Parlamentului din București, pentru a menționa doar câteva.

Prin aceste iluminații care au loc în orașe de pe întreg continentul, Parlamentul European și autoritățile naționale și locale colaborează pentru a transmite un mesaj de unitate celor 440 de milioane de cetățeni europeni cu privire la importanța pe care aceste alegeri europene o vor avea pentru viitorul tuturor. 9 mai, Ziua Europei, nu este doar o zi de comemorare, ci și o zi în care ne putem gândi la viitorul nostru comun. Apropierea acestei zile de alegeri o face mai semnificativă ca niciodată.

Ziua Europei, care are loc în fiecare an la 9 mai, sărbătorește pacea și unitatea în Europa. Această dată marchează aniversarea istoricei “declarații Schuman”, care a prezentat ideea sa privind o nouă formă de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul între națiunile europene să fie de neconceput. Propunerea lui Schuman este considerată a fi începutul a ceea ce este astăzi Uniunea Europeană.

Lista monumentelor participante poate fi consultată aici, iar filmările și fotografiile vor fi disponibile după eveniment.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE51 mins ago

Club România lansează în parteneriat cu ASE/FABIZ primul ”Laborator OCDE”, destinat promovării în mediul universitar a oportunităților României prin aderarea la OCDE

ROMÂNIA1 hour ago

Directorul general al ICI București: În era digitală, securitatea cibernetică nu poate fi tratată ca un aspect secundar

ROMÂNIA6 hours ago

Marcel Ciolacu, întâlnire cu comisarul european pentru agricultură: România susține alocarea unor resurse financiare consistente către sectorul agricol european pentru protejarea fermierilor

ROMÂNIA7 hours ago

Statul trebuie să se asigure că guvernanța corporativă a întreprinderilor de stat este transparentă și responsabilă, subliniază secretarul general al Guvernului

U.E.8 hours ago

Suspendarea taxelor de import și a contingentelor la exporturile ucrainene către UE va fi prelungită până în iunie 2025

COMISIA EUROPEANA8 hours ago

Sănătatea mintală în școli: Comisia Europeană publică un ghid menit să ”pună bazele unui mediu educațional mai sănătos și incluziv”

EUROBAROMETRU8 hours ago

Eurobarometru: 78% din tinerii din România intenționează să voteze la alegerile europene din iunie, 57% din ei participând în ultimul an la acțiuni de schimbare a societății

CHINA8 hours ago

SUA și China vor avea primele discuții oficiale privind riscurile asociate cu inteligența artificială

Victor Negrescu9 hours ago

Victor Negrescu: Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a ușura viața oamenilor

CONSILIUL UE10 hours ago

Consiliul UE aprobă standarde mai stricte pentru emisiile de CO2 pentru vehiculele grele. Noile norme introduc obiectivul ca 100% din autobuzele urbane noi să aibă emisii zero până în 2035

ROMÂNIA10 hours ago

Lansarea Strategiei Naționale împotriva Traficului de Persoane pentru 2024-2028. Marcel Ciolacu: Blamarea traficanților nu este suficientă. Avem o strategie sinergică care ne va ajuta să combatem fenomenul

INTERNAȚIONAL5 days ago

Klaus Iohannis a fost distins în SUA cu premiul Distinguished International Leadership “ca o recunoaştere a rolului de lider al României, în ultimii 20 de ani, ca membru NATO şi partener SUA”

ROMÂNIA5 days ago

Nicolae Ciucă afirmă că România trece printr-o situație „deosebit de complicată”, fiind necesară adaptarea strategiilor de țară și ralierea la temele europene

NATO6 days ago

Iohannis și Biden au decis “să continue dialogul” privind candidatura liderului român la șefia NATO: Nu se rupe Alianța cu doi candidați. Alianța este puternică

COMISIA EUROPEANA2 weeks ago

La Maastricht, Ursula von der Leyen și-a apărat mandatul în fața contracandidaților la șefia Comisiei Europene, criticându-i pe “reprezentanții lui Putin care încearcă să distrugă UE”

NATO2 weeks ago

Stoltenberg a discutat cu Zelenski la Kiev: Ucraina se află pe o „cale ireversibilă” către NATO, iar sprijinul va continua

ALEGERI EUROPENE 20242 weeks ago

VIDEO Parlamentul European a lansat clipul pentru alegerile europene, cu un mesaj de la o generație la alta: “Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”

INTERNAȚIONAL3 weeks ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

COMISIA EUROPEANA3 weeks ago

20 de ani de la “cel mai mare val de extindere a UE”, marcați în Parlamentul European cu gândul la aderarea Ucrainei și R. Moldova: O victorie a lui Putin ar schimba harta și cursul istoriei europene

ROMÂNIA3 weeks ago

Ministrul Finanțelor, concluzii după participarea la reuniunile de primăvară ale BM şi FMI: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

Trending