Rusia a prelungit până la sfârșitul anului 2019 embargoul pentru produsele alimentare europene

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat joi un decret privind prelungirea, până la finele anului 2019, a embargoului introdus pentru importurile de produse alimentare occidentale, notează Agerpres.

Foto: Kremlin.ru

Citiți și Rusia va prelungi embargoul asupra produselor agricole europene dacă UE va extinde sancțiunile

Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse în ţările care au introdus sancţiuni împotriva Rusiei după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014. Embargoul rusesc a afectat o gamă largă de produse alimentare de la brânza franţuzească la fructele din Spania.

Decretul semnat joi de Vladimir Putin, prelungeşte “până la 31 decembrie 2019” interdicţia de a importa în Rusia produse alimentare provenite în principal din Uniunea Europeană. Acest embargou a fost prelungit în trei reprize până acum, ca răspuns la prelungirea sancţiunilor economice europene.

La finele lunii iunie, liderii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit şi ei, cu şase luni, sancţiunile economice dure adoptate împotriva Rusiei, din cauza lipsei de progrese în punerea în practică a acordurilor de la Minsk, destinate să pună capăt luptelor şi să deschidă dialogul politic între rebelii pro-ruşi şi guvernul ucrainean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.