COMISIA EUROPEANA

Comisia Europeană ar urma să renunțe la jumătate din clădirile de birouri până în 2030: Instituția va deveni mai digitală și mai ecologică

Published

on

© European Commission

În următorii zece ani, Comisia Europeană intenționează să renunțe la jumătate din cele 50 de clădiri de birouri pe care le deține în capitala Belgiei și să permită munca la domiciliu, relatează Politico.

Comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, a declarat marți reporterilor că instituția „va reduce semnificativ numărul de clădiri în următorii 10 ani”, ajungând la doar 25 de clădiri.

Potrivit oficialului, această „politică imobiliară pe termen lung până în 2030″ are ca obiectiv să ajute Comisia să devină “mai ecologică” prin reducerea emisiilor din clădiri și „mai digitală” prin menținerea muncii la domiciliu ca practică standard după ce se va încheia pandemia de coronavirus.

Reorganizarea spaţiilor de birouri face parte din strategia privind resursele pe care executivul UE o elaborează cu obiectivul de a deveni un angajator mai flexibil şi mai atractiv, relatează Agerpres.

 

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version