PARLAMENTUL EUROPEAN

Eurodeputatul Vasile Blaga, după ridicarea MCV pentru România: Mai avem doar un pas până la admiterea în Schengen

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Europarlamentarul Vasile Blaga salută ridicarea de către Comisia European a MCV pentru România și subliniază că țara noastră mai are doar un pas până la admiterea în Schengen. 

„Suntem într-un moment extrem de important – mai avem doar un pas până la admiterea în Schengen. Nu ar trebui să mai auzim, nici acum, nici după aderare, cât de răi suntem, cât de imperfecți, cât de lipsiți de merite”, a transmis deputatul european într-o declarație pentru CaleaEuropeană.ro

„Este dreptul nostru să fim în Schengen, după cum era dreptul nostru să fim monitorizați exact la fel ca celelalte state membre – și nu printr-un mecanism special cum era MCV. Am spus-o de multe ori în ultimii ani. Și mai vreau să subliniez încă o dată – în momentele importante pentru România, politicienii trebuie să vorbească pe aceeași voce. La unison. În același mod în care politicienii de la Bruxelles ai altor state reușesc să facă corp comun în fața obiectivelor lor naționale. E bine să învățăm și din lecția democrațiilor mature alături de care ne dorim să trăim”, a mai adăugat acesta.

De asemenea, eurodeputatul liberal condamnă atitudinea unor politicieni români de la Bruxelles cu privire la meritele României: „Dacă anul 2022 ar fi fost anul integrării României în Uniunea Europeană, o parte a politicienilor români de la Bruxelles ar fi afirmat cu nonșalanță că nu suntem pregătiți pentru integrare, că ar mai fi una-alta de rezolvat, că UE ar trebui să fie foarte atentă cu noi. Aici am ajuns.  Nu pot înțelege reacția unor politicieni care se află la Bruxelles în primul rând pentru România.”

„MCV va fi suspendat după consultările cu Parlamentul European și Consiliul. Cum spuneam mai sus, regăsim la Bruxelles vocile gri care, în subtext, sunt dezamăgite: e bine că se suspendă MCV, dar, slavă Domnului, vom fi în continuare monitorizați prin mecanismul generalizat al statului de drept”, a conchis europarlamentarul PNL. 

Citiți și: La 15 ani de la aderarea la UE, Comisia Europeană recomandă ridicarea MCV pentru România, o piatră de hotar în calea aderării la spațiul Schengen 

Click to comment

Trending

Exit mobile version