PARLAMENTUL EUROPEAN

Eurodeputatul Victor Negrescu: După un an de guvernare de dreapta, România este pe primul loc în UE privind ponderea anti-europenilor

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Europarlamentarul Victoru Negrescu (PSD, S&D), vicepreședintele Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, se arată îngrijorat de datele eurobarometrului privind „timpurile incerte” ale Uniunii, date care arată că românii sunt cei mai numeroși cetățeni europeni care consideră că apartenența țării lor la UE este un „lucru rău”.

„Sunt foarte îngrijorat de faptul că 19% dintre români consideră că apartenența la Uniunea Europeană este un lucru rău, conform unui sondaj realizat recent de Parlamentul European. După un an de guvernare de dreapta, România este pe primul loc în UE privind ponderea anti-europenilor”, a scris într-o postare pe pagina de Facebook fostul Ministrul al Afacerilor Europene, care a pregătit prelurea președinției române a Consiliului UE în 2019.

© Eurobarometru – pg. 73

Victor Negrescu trage un semnal de alarmă privind faptul că prin prisma retoricii folosite de dreapta, „România se îndepărtează tot mai mult de la parcursul său european”: „Am atras atenția în repetate rânduri că reprezentanții PNL și USR sunt falși pro-europeni, ambele formațiuni folosind UE pentru interese electorale. În opoziție ziceau una, la putere zic alta. Mai mult, își justifică incompetența, cum este cazul minelor din Hunedoara sau gestiunea pandemiei, dând vina pe Europa”, a mai subliniat acesta.

Europarlamentarul se declară un „pro-european asumat, cu o abordare realistă privind drepturile și oportunitățile ratate uneori de România în UE”:  „Nu văd o altă șansă mai bună pentru români decât să fim mai activi și mai influenți în Europa. Mi-am asumat public poziția mea atunci când se mergea într-o direcție greșită și mă voi lupta în continuare pentru o Românie puternică în UE”, a conchis Victor Negrescu în mesajul său.

Citiți și: Eurobarometru “Viitorul Europei”: Românii, cetățenii din UE cu cel mai scăzut nivel de sprijin pentru lansarea Conferinței privind viitorul Europei

Click to comment

Trending

Exit mobile version