INTERNAȚIONAL

Fostul director CIA John Brennan îl acuză pe Donald Trump de complicitate cu Rusia după ce președintele SUA i-a revocat accesul la secrete în domeniul apărării

Published

on

Fostul director CIA John Brennan l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump că i-a retras autorizaţia de acces la secrete în domeniul apărării pentru a-i speria pe criticii săi şi a muşamaliza o anchetă cu privire la legăturile sale cu Rusia, relatează AFP, potrivit Adevărul.

Într-un editorial extrem de dur, publicat în ediţia de joi a ziarului The New York Times, Brennan denunţă această decizie, anunţată cu o zi înainte de Casa Albă, drept o decizie ”politică”.

”În mod clar, domnul Trump vrea cu orice preţ să se protejeze şi să protejeze persoane apropiate lui”, afirmă Brennan, care vede în acest lucru ”o tentativă de a reduce la tăcere prin a inspira frică altora care ar îndrăzni să-l sfideze”.

Fostul oficial de rang înalt, care a fost până în ianuarie 2017 director al CIA, a respins declaraţii ale lui Trump potrivit cărora echipa sa de campanie nu a acţionat împreună cu Rusia cu scopul de a obţine victoria în alegerile prezidenţiale din 2016.

Ca domnul Trump să pretindă că nu a existat o complicitate sunt, pe scurt, lături”, a declarat el.

Preşedintele american Donald Trump a revocat accesul la informaţiile clasificate drept secret de apărare al fostului şef al CIA John Brennan, un fost consilier apropiat al preşedintelui democrat Barack Obama care l-a criticat frecvent pe liderul american.

Director al CIA între 2013 şi 2017, John Brennan rămâne una dintre vocile respectate pe eşichierul politic american, arătându-se în acelaşi timp puţin zgârcit cu criticile la adresa lui Trump.

Luna trecută, ca urmare a primului summit Donald Trump – Vladimir Putin, John Brennan s-a alăturat mai multor personalități politice americane – între care fostul vicepreședinte Joe Biden sau fostul secretar de Stat John Kerry – a caracterizat prestaţia președintelui SUA la Helsinki drept “nimic mai puţin decât un act de trădare”.

“Spectacolul lui Donald Trump la conferinţa de presă de la Helsinki se ridică la nivelul infracţiuni şi abateri de conduită grave şi îl depăşeşte. N-a lipsit nimic până la trădare. Nu doar că comentariile lui Trump au fost imbecile, ci el e cu totul în buzunarul lui Putin. Patrioţi Republicani, unde sunteţi???”, a scris Brennan atunci pe Twitter.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version