INTERNAȚIONAL

Germania avertizează: Vom sista ajutoarele pentru statele care nu acceptă cetățenii ale căror cereri de azil au fost refuzate

Published

on

Politicienii germani au avertizat că ar putea sista ajutoarele pentru statele care nu primesc migranții ale căror cereri de azil au fost refuzate și care trebuiesc să fie relocați în statele lor de origine, notează Politico Europe citând der Spiegel.

Autoritățile germane nu l-au putut deporta pe tunisianul Anis Amri, bărbatul suspectat de comiterea atacului din târgul de Crăciun din Berlin, deoarece cele tunisiene au acționat foarte lent în gestionarea documentelor acestuia.

Deportarea este posibilă atunci când statele respective cooperează cu autoritățile germane, potrivit ministrului german de interne, Thomas de Maiziere.

În cursul weekend-ului, tunisienii au protestat și au cerut guvernului să nu accepte primirea cetățenilor radicalizați în țară. Se estimează că aproxiamtiv 5.000 de tunisieni s-au alăturat grupării Statul Islamic.

Premierul Tunieisi, Youssef Chahed, a declarat că tânărul Anis Amri era cunoscut autorițăților tunisiene numai pentru delicvențe minore, acesta radicalizându-se în Europa.

Tunisia este una dintre statele cu care Uniunea Europeană cooperează în cadrul Politicii de Vecinătate.

Autorul atacului din Berlin a fost ucis de către poliția din Milano după ce acesta a deschis focul asupra forțelor de ordine. 

Citiți și Germania vrea reformarea serviciilor de securitate după atentatul de la Berlin: Competențele statului privind lupta împotriva terorismului sunt divizate

Autorităţile germane au început să îl caute pe Anis Amri din Oueslatia după ce au găsit un document de identitate sub scaunul şoferului în camionul care a intrat în mulţime.

Amir ar fi comunicat cel puţin o dată cu membri ai organizaţiei extremiste Stat Islamic şi a căutat pe internet informaţii despre fabricarea dispozitivelor explozive. Pentru că a folosit mai multe nume false, acesta risca să fie deportat, dar cum nu avea documente de identificare valide și a fost lasat să rămână până când autorităţile tunisiene aveau să emită un nou paşaport pe numelui lui la două zile după atentat. 

Click to comment

Trending

Exit mobile version