U.E.

Guvernul britanic a semnat legislația pentru abrogarea Actului Parlamentului din 1972 privind aderarea Regatului Unit la UE

Published

on

© Stephen Barclay/Twitter

Secretarul de stat pentru Brexit, Stephen Barclay, a semnat ordinul de anulare a Actului din 1972 care consemnează apartenența Regatului Unit la Uniunea Europeană, din dorința de a pune capăt aplicării dreptului UE în Marea Britanie, potrivit unui comunicat al Guvernului britanic. 

Guvernul a semnat legislația pentru abrogarea Actului Parlamentului care a impus Marii Britanii calitatea de membru al UE (CEE) în 1972. Acesta este vehiculul care permite transpunerea reglementărilor de la nivel supranațional în legislația Regatului Unit. 

Potrivit guvernului britanic, anunțul abrogării legii marchează un pas istoric în restituirea puterilor legislative de la Bruxelles Marii Britanii.

,,Reluăm controlul asupra legilor noastre, așa cum a votat publicul în 2016”, este declarația făcută de Stephen Barclay. 

Abrogarea Actului din 1972 va intra în vigoare pe data de 31 octombrie, când Marea Britanie ar urma să părăsească în mod oficial blocul european.

Vorbind după semnarea legislației care va cristaliza legea privind viitoarea abrogare a Actului din 1972, secretarul de stat pentru ieșirea din UE, Stephen Barclay, a declarat:

,,Acesta este un semnal clar pentru oamenii din această țară că nu există nicio cale de întoarcere – ieșim din UE așa cum a fost promis, la 31 octombrie, indiferent de circumstanțe – potrivit instrucțiunilor care ne-au fost date (de alegători, n.r.) în 2016.  Voturile a 17,4 milioane de oameni care au decis să părăsească UE este cel mai solid mandat democratic dat vreunui guvern britanic. Politicienii nu pot alege ce voturi publice doresc să respecte. Parlamentul a votat deja să plece la 31 octombrie. Semnarea acestei legislații asigură că Legea privind retragerea din UE va abroga Actul Comunităților Europene din 1972 în ziua retragerii”, este mesajul transmis de șeful Departamentului pentru ieșirea din UE. 

Click to comment

Trending

Exit mobile version