NEWS

Întregul Senat al SUA, chemat la Casa Albă pentru o reuniune despre Coreea de Nord

Published

on

Oficiali de la vârful administrației președintelui american Donald Trump vor avea miercuri o întâlnire inedită la Casa Albă cu întregul Senat pentru a-i informa pe aleși în legătură cu situația din Coreea de Nord.

Toți cei 100 de senatori au fost chemați la Casa Albă pentru un briefing cu secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, și generalul Joseph Dunford, președintele comitetului șefilor de stat major, a spus luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

În mod obișnuit, oficialii administrației sunt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă, astfel că este neobișnuit ca întregul Senat să se ducă la Casa Albă și ca toți cei patru oficiali să fie prezenți, scrie Agerpres.

Trump, care a discutat telefonic în weekend cu preşedintele Chinei şi premierul Japoniei, le-a spus luni ambasadorilor la Consiliul de Securitatea al ONU că situaţia actuală este inacceptabilă şi ar trebui impuse noi sancţiuni Coreii de Nord.

Tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord au atins o cotă alarmantă după ce președintele Trump a amenințat cu o acțiune unilaterală în cazul în care Coreea de Nord ar urma să efectueze un al șaselea test nuclear. În acest sens, două distrugătoare americane capabile să lanseze rachete Tomahawk au fost amplasate la mai puţin de 500 de kilometri distanţă de poligonul de teste nucleare nord-coreean, iar mai multe bombardiere americane se află în Guam, pregătite să efectueze raiduri în peninsula coreeană, pe lângă portavionul USS Carl Vinson şi grupul său de luptă.

Până în prezent, președintele SUA a aprobat două acțiuni militare importante: un atac efectuat cu 59 de rachete împotriva unei baze din Siria și lansarea celei mai puternice arme non-nucleare – supranumită ”mama tuturor bombelor” – împotriva grupării jihadiste Stat Islamic în Afganistan.

Citiți și:

China se teme de un conflict între SUA și Coreea de Nord. Xi Jinping face apel la „reținere” în cadrul unei discuții telefonice cu Donald Trump

Rusia și-a trimis trupe la granița cu Coreea de Nord de teama unui conflict militar între Washington și Phenian. Moscova refuză să comenteze informațiile

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version