COMISIA EUROPEANA

Jean-Claude Juncker, către statele din Europa de Est: Învățați să acceptați cotele obligatorii

Published

on

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a respins afirmațiile conform cărora acesta ar fi abandonat relocarea refugiaților în întreaga Europă prin intermediul cotelor obigatorii, informează Euobserver.

Rămân credincios ideii că trebuie să răspundem crizei migranților cu solidaritate și cu inima”, a susținut Juncker pe data de 27 septembrie în cadrul unei dezbateri la care a luat parte și Martin Schulz, președintele Parlamentului European.

La începutul acestei luni, președintele Comisiei Europene a părut să dezavueze această idee în cadrul discursului său despre Starea Uniunii, precizând că solidaritatea nu poate fi impusă de sus. “ Ceea ce am vrut să spun este că aceste măsuri nu pot fi impuse doar pentru că cei care vor doresc acest lucru. Ceea ce trebuie să facem este să aducem estul și vestul Europei împreună pentru a rezolva această problemă”, a explicat acesta.

Atunci când jurnaliștii au punctat că prăpastia dintre cele două zone ale continentului pare că se adâncește, Juncker a replicat: „ Știm din viața persoanală că este ciudat să fii lovit de sentimente de iubire dintr-odată. Pentru ca acestea să se dezvolte, trebuie să acordăm timpul necesar”.

Citiți și Premierul slovac: Cotele obligatorii de refugiați sunt ”terminate din punct de vedere politic”. Reacția Comisiei: ”Nu este nimic opțional atunci când vorbim de aplicarea dreptului european”

De la momentul în care cotele obligatorii au fost propuse, Ungaria și Slovacia s-au poziționat într-un mod diferit față de marea majoritate a statelor, prima dintre cele două organizând chiar un referendum duminica aceasta pe problema în cauză.

 În aceeași lumină, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a susținut că „Uniunea Europeană se bazează pe compromis, nu pe confruntări. Europa a fost puternică atunci când a existat unitate. Statele din zona de est cer mai multă solidaritate privind dezvoltarea economică, dar nu arată niciun fel de sentiment de reciprocitate când vine vorba de refugiați. Solidaritatea este un principiu, nu o alegere selectivă” a conchis președintele Parlamentului European.

Click to comment

Trending

Exit mobile version