EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Președintele Parlamentului European și președinția Austriei la Consiliul UE au semnat noile reguli europene privind siguranța aeriană, negociate de eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE)

Published

on

Președintele Parlamentul European, Antonio Tajani, și reprezentantul președinției Austriei la Consiliul UE au semnat săptămâna aceasta, la Strasbourg, în prezența eurodeputatului Marian-Jean Marinescu, noul regulament privind funcționarea Agenției Europene pentru Siguranță Aeriană.

Regulamentul a fost negociat în numele Parlamentului European de către Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European.

Împreună cu Antonio Tajani la semnarea regulamentului EASE. Ceremonie care a avut loc la Parlamentul European de la Strasbourg” a scris Marinescu pe contul său de Twitter.

Pe 12 iunie 2018, membrii Parlamentului European au aprobat un nou pachet de reguli, agreat de Parlament alături de Consiliul UE, privind siguranța aeriană, incluzând în premieră și dronele în acest regulament negociat de către eurodeputatul român Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), vicepreședinte al celui mai mare grup politic din PE. Textul a fost aprobat cu 558 voturi pentru, 71 împotrivă şi 48 de abţineri.

Conform noilor reguli, dronele trebuie să fie proiectate într-un mod care să permită operarea lor fără a reprezenta un pericol pentru oameni. Ţinând cont de riscuri precum cele legate de greutatea aparatului sau de zona de operare, dronele vor avea nevoie de caracteristici suplimentare precum posibilitatea de aterizare automată în cazul în care operatorul pierde contactul cu drona sau sisteme de evitare a coliziunilor.

Citiți și

Noile reguli europene privind siguranța aeriană, negociate de eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, au fost aprobate de Parlamentul European

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE): Noul regulament privind siguranța aviației se referă și la securitatea și viața privată ale cetățenilor

Operatorii de drone trebuie să cunoască toate regulile care li se aplică şi să poată să utilizeze o dronă în condiţii de siguranţă, fără a reprezenta un pericol pentru oameni şi pentru utilizatorii spaţiului aerian. Aceasta înseamnă că unii operatori de drone vor trebui să fie instruiţi înainte de a utiliza o dronă.

Pe lângă stabilirea unor reguli la nivelul UE pentru drone, modificările actualizează legislaţia UE în sectorul aviatic pentru menţinerea siguranţei în aviaţie la cel mai înalt nivel al UE şi asigură adaptarea regulilor la scopul urmărit. De asemenea, noile reguli sunt concepute ca măsuri prin care să poată fi gestionată creşterea traficului aerian prevăzută pentru următoarele decenii.

Modificările stimulează cooperarea între agenţia UE pentru siguranţa aviaţiei şi autorităţile naţionale în contextul evaluării riscurilor în ceea ce priveşte zborurile în zonele de conflict. Totodată, aceste modificări oferă mandat Comisiei să dezvolte standarde pentru descărcarea informaţiilor din registrele de zboruri în timp real, când un aparat de zbor are nevoie de asistenţă, pentru răspuns rapid în situaţii de urgenţă.

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version