SUA

Ministrul german de externe: O eventuală victorie a lui Trump ar amenința relațiile transatlantice

Published

on

O eventuală președinție a lui Donald Trump ar duce la „multe incertitudini în relația transatlantică”, potrivit ministrului german de externe, notează Politico Europe.

Frank-Walter Steinmeier a catalogat viziunea lui Trump asupra SUA precum o țară înconjurată de către inamici interni și externi drept „grotească” în cadrul unui interviu acordat Passauer Neuer Presse.

„Faptul că Trump, candidatul la președinție, atacă întreaga elită politică, chiar dacă este o parte a acesteia și primește sprijin pentru aceste atacuri, mă face să ma îngrijorez mult”, a declarat Steinmeier.

Acesta a adăugat că „nu poate explica” modul în care Trump pledează pentru a face America grozavă din nou și să scoată Statele Unite din toate conflictele de pe tot globul.

Citiți și Donald Trump atacă din nou aliații tradiționali ai SUA: Uniunea Europeană există ca să concureze cu Statele Unite

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că nu ar căuta să se „amestece” în alegerile din SUA și mai mult, a precizat că perspectiva unei președinții a lui Donald Trump i-ar da coșmaruri. „Eu pot răspunde la această întrebare cu un clar NU”.

Ultima declarație șocantă a lui Donald Trump este cea conform căreia Uniunea Europeană există numai pentru a concura cu Statele Unite. UE a fost creată ”ca să bată Statele Unite în a face bani”, potrivit acestuia. „Motivul pentru care UE a fost creată arată un consorțiu care dorea să concureze cu Statele Unite”.

Declarațiile sale anti-europene au loc după ce magnatul nominalizat să candideze din partea Partidului Republican a salutat rezultatele privind Brexit, inclusiv la o zi după referendum.

Click to comment

Trending

Exit mobile version