U.E.

Partidul extremist PVV promite ”dezislamizarea Olandei”: Coranul va fi interzis, vom închide centrele de refugiați și vom interzice migranții musulmani

Published

on

Partidul Libertății din Olanda (PVV), formațiune de extremă dreapta condusă de Geert Wilders va participa la alegerile parlamentare de anul viitor în baza unei platforme politice care dorește închiderea tuturor moscheilor din țară și interzicerea Coranului, relatează Politico.eu.

„Toate moscheile și școlile islamice vor fi închise, Coranul va fi interzis”, se arată în documentul-manifest al partidului olandez care prezintă liniile directoare pentru programul electoral al formațiunii, promițând dezislamizarea Olandei De altfel, deputatul populist a militat pentru interzicerea Coranului în Olanda încă din 2007, susținând că această “carte fascistă” nu-şi are locul “într-un stat de drept”.

În planul pentru perioada 2017-2021, Partidul Libertății promite să implementeze și măsuri radicale precum securizarea frontierelor, închiderea centrelor de refugiați, interzicerea migranților musulmani și a purtării vălului musulman de către femei.

Partidul lui Wilders mai promite organizarea unui referendum privind ieșirea din Uniunea Europeană, după modelul Brexit.

Citiți și:

BREXIT oferă curaj extremiștilor europeni: Marine Le Pen și Geert Wilders vor referendumuri de ieșire din UE în Franța și în Olanda

Sondaj: 81% dintre germani susțin restricții privind purtarea veșmintelor islamice.

Click to comment

Trending

Exit mobile version