Reprezentanți din nouă state membre ale Jandarmeriei Europene la conducerea căreia se află un român, prezenți la Reuniunea Comitetului Interministerial de Nivel Înalt. România, reprezentată de comandatul Jandarmeriei Române

20 de reprezentanți din nouă state care sunt membre ale Jandarmeriei Europene (EUROGENDFOR) au luat parte în perioada 13-14 decembrie la Reuniunea Comitetului Interministerial de Nivel Înalt, organism instituţional al Jandarmeriei Europene (EUROGENDFOR), anunță Jandarmeria Română prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/Jandarmeria Romana

În cadrul întâlnirii de lucru, reprezentanții din state precum Franţa, Italia, Olanda, Spania, Portugalia, România, Polonia, Lituania sau Turcia au căutat soluții pentru găsirea celor mai bune proceduri de intervenție în cazul declanșării unor crize internaționale.

România a fost reprezentată de către comandatul Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoș.

Din luna iunie a anului 2017, un ofițer român se află la conducerea Jandarmeriei Europene.

România, prin Jandarmeria Română, deține timp de doi ani poziţia de comandă în cadrul EUROGENDFOR (FJE), iar atribuţiile comandantului sunt îndeplinite de colonelul Lucian Gavrilă, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Lucian Gavrilă are un mandat de doi ani la conducerea Jandarmeriei Europene (EUROGENDFOR), interval în care va asigura buna funcţionare a EUROGENDFOR şi atingerea obiectivelor stabilite prin decizii ale ţărilor membre. Schimbarea a avut loc conform calendarului de rotaţie a funcţiilor cheie, care se efectuează din doi în doi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.