SUA condamnă ”obstrucționismul regimului sirian” față de negocierile de pace și fac apel la statele care îl sprijină pe Bashar al-Assad să facă „presiune” asupra Damascului

Statele Unite au denunțat vineri ”obstrucționismul regimului sirian” față de negocierile de pace de la Geneva, făcând apel la statele care îl sprijină pe liderul de la Damasc, Bashar al-Assad să facă ”presiune” asupra conducerii siriene, informează AFP, citat de Agerpres.

Ultima rundă de negocieri s-a încheiat joi fără progrese, iar emisarul Naţiunilor Unite, Staffan de Mistura, a acuzat delegaţia guvernamentală siriană că “nu a căutat cu adevărat să aibă un dialog”.

“Sprijinim apelul lui Staffan de Mistura către susţinătorii regimului să facă presiune asupra acestuia pentru a participa pe deplin la negocierile concrete cu opoziţia la Geneva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA într-un comunicat.

Heather Nauert a salutat de asemenea ”participarea constructivă” a opoziţiei siriene.

În această săptămână, secretarul de stat Rex Tillerson a cerut mai direct Rusiei, aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, “să facă astfel încât regimul să participe la aceste discuţii” şi să rămână la masa negocierilor.

“Statele Unite fac apel la toate părţile să lucreze serios la o rezolvare politică la acest conflict, pentru că altfel există riscul unei izolări şi unei instabilităţi fără sfârşit în Siria”, a afirmat Heather Nauert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.