SUA

VIDEO. Donald Trump, despre rezultatul referendumului privind BREXIT: Cred că s-a întâmplat un lucru extraordinar, un vot uimitor, istoric

Published

on

Candidatul Partidului Republican pentru cursa pentru prezidențialele de la Casa Albă, Donald Trump a declarat că britanicii și-au luat țara înapoi, votând pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, conform The Telegraf, anunță Gândul.info.

Trump, care se află în Scoția pentur a inaugura un resort de golf care îi aparține a răspuns întrebărilor jurnaliștilor aflați la fața locului. “Cred că s-a întâmplat un lucru extraordinar, un vot uimitor, istoric.  Suntem foarte fericiţi”, a precizat acesta.

„Oamenii sunt furioşi. În toată lumea sunt furioşi. Nimeni nu mai știe cine este”, a spus Trump, întrebat de ce oamenii au votat pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

Destinul Marii Britanii în Uniunea Europeană a depins de votul a 33.5 milioane de cetățeni care au răspuns în proporție de 51.9 pentru BREXIT la întrebarea “Should the United Kingdom remain a member of the European Union or leave the European Union?”.

În urma rezultatelor, David Cameron a anunțat că va demisiona din funcția de prim-minstru al Marii Britanii după ce cetățenii britanici au decis că vor ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană, potrivit The Independent.

Acesta a spus că ”voința poporului britanic” trebuie respectată.

”Poporul britanic a luat o decizie clară, aceea de a merge pe o cale diferită și cred că țara are nevoie de un nou leadership în această direcție. Cred că este în interesul nostru național să avem o perioadă de stabilitate și un nou leadership este necesar”, a completat acesta, potrivit The Guardian.

Totodată, Cameron a declarat că un nou premier trebuie să fie în fruntea Marii Britanii până la congresul Partidului Conservator, ce va avea loc în octombrie.

Click to comment

Trending

Exit mobile version