INTERNAȚIONAL

Volodimir Zelenski: Coridorul umanitar din Azovstal a început să funcționeze. Se fac pregătiri și pentru evacuarea civililor din Mariupol

Published

on

© Administrația Prezidențială ucraineană

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat începerea oficială a operațiunii de evacuare a oamenilor din Azovstal, după multe săptămâni de negocieri și încercări.

„Astăzi (1 mai) am reușit, în sfârșit, să începem evacuarea oamenilor din Azovstal. După multe săptămâni de negocieri, după multe încercări, după diferite întâlniri, oameni, apeluri, țări, propuneri. În sfârșit! Nu a existat o singură zi în care să nu încercăm să găsim o soluție care să ne salveze oamenii. Pentru prima dată în toate zilele de război, acest coridor vital a început să funcționeze. Pentru prima dată au existat două zile de încetare reală a focului pe acest teritoriu. Mai mult de o sută de civili au fost deja evacuați – în primul rând femei și copii”, a informat președintele ucrainean într-un mesaj video.

De asemenea, acesta speră că începând cu data de 2 mai vor fi îndeplinite toate condițiile necesare pentru a continua evacuarea oamenilor din Mariupol.

„Vom continua să facem totul pentru a ne evacua oamenii din Azovstal, din Mariupol în general. Organizarea unor astfel de coridoare umanitare este unul dintre elementele procesului de negociere în curs de desfășurare. Este foarte complex. Dar, indiferent cât de dificil a fost, peste 350.000 de persoane au fost salvate din zonele de ostilitate”, a mai informat Volodimir Zelenski. 

Click to comment

Trending

Exit mobile version