NEWS

Ambasadorul Turciei în România: „Ce încercăm acum să facem este să restabilim ordinea constituţională conform normelor legale”

Published

on

Ambasadorul Turciei în România, Koray Ertas, a susţinut, într-un interviu la Digi 24, că nu există tortură sistematică în Turcia, el respingând raportul Amnesty International. Diplomatul a spus că toate arestările de după tentativa de stat eşuată au fost făcute conform legilor din Turcia, care respectă toate obligaţiile internaţionale.

Diplomatul a mai declarat că statutul Turciei de membru NATO este absolut necesar, iar în privinţa relaţiilor cu Rusia a spus că este „doar o revenire la normal”.  

„Totul s-a făcut conform legilor din Turcia. Liderii noştri din toate sectoarele fac declaraţii clare că Turcia respectă toate normele legale şi toţi termenii legali, precum şi obligaţiile internaţionale. Nu se face nimic ilegal în acest proces”, a afirmat ambasadorul. El a spus că este trist că o parte dintre prietenii Turciei, în România, vorbesc despre lovitura de stat „doar într-o exprimare simplă” şi apoi vorbesc foarte mult despre ceea ce se întâmplă după lovitura de stat în Turcia.

„Turcia abia a scăpat de ameninţarea uriaşă la adresa democraţiei şi a ordinii sale constituţionale şi avem nevoie de susţinerea prietenilor, aliaţilor şi partenerilor noştri. Iar dacă această lovitură de stat ar fi fost reuşită, am fi vorbit despre o Turcie diferită, unde nu ar mai fi fost deloc democraţie. Ce încercăm acum să facem este să restabilim ordinea constituţională conform normelor legale”, a adăugat diplomatul.

Click to comment

Trending

Exit mobile version