INTERNAȚIONAL

UPDATE Dublu atentat în Istanbul: 38 de morți și 166 de răniți

Published

on

UPDATE. 12.00 Bilanțul dublului atentat comis sâmbătă seara în centrul orașului Istanbul a crescut la 38 de morți și 166 de răniți, a anunțat duminică ministrul de interne turc Suleyman Soylu, potrivit Reuters.

În total, 30 de polițiști, șapte civili și o persoană a cărei identitate nu a fost determinată au fost uciși în atacurile cu bombă care au avut loc în apropierea stadionului echipei de fotbal Beșiktaș, a precizat ministrul.

Dublul atentat cu bombă de sâmbătă seara de la Istanbul s-a soldat cu cel puțin 29 de morți, majoritatea polițiști, și 166 de răniți, a indicat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.

Dintre cei 29 de oameni uciși, 27 sunt polițiști, ceilalți doi sunt civili, a precizat ministrul, într-o conferință de presă la Istanbul.

O mașină capcană a vizat o mașină de transport a poliției în proximitatea stadionului echipei de fotbal Beșiktaș după sfârșitul meciului cu Bursaspor, a anunțat sâmbătă seara ministrul turc de interne, citat de AFP, notează Agerpres.

Potrivit oficialului turc 10 persoane au fost reținute și plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015.

O a doua explozie, „care pare a fi produsă de un kamikaze”, a zguduit parcul din apropiere Maçka, a indicat Soylu, care a denunțat un „plan abominabil”.

Stadionul Beșiktaș se găsește la mai puțin de 500 de metri de piața centrală Taksim din Istanbul, unde se găsesc numeroase hoteluri, aflate de asemenea în stare de maximă alertă.

După deflagrații, autoritățile au închis rapid accesul spre cartierul stadionului, iar zeci de ambulanțe soseau la locul atentatului. Un agent de securitate dintr-un imobil situat în apropierea arenei a povestit pentru AFP că a auzit “două explozii la interval de mai puțin de un minut”, urmate de împușcături.

 

Click to comment

Trending

Exit mobile version