Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac: UE negociază cu jucătorii importanți din domeniul vaccinurilor pentru a se asigura că vaccinul ajunge în mod egal la toate cele 27 de state membre

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Uniunea Europeană negociază cu majoritatea jucătorilor importanți ai vaccinurilor pentru cumpărarea viitoarelor doze de antidot împotriva COVID-19, a declarat miercuri eurodeputatul Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară.

“Cele mai avansate discuții sunt cu Sanofi și partenerul GlaxoSmithKline pentru furnizarea a aproximativ 300 de milioane de doze din vaccinul lor în a doua jumătate a anului 2021. De asemenea, AstraZeneca are un acord cu patru state ale Uniunii Europene pentru furnizarea a 400 de milioane de doze la preț fără profit. Însă UE vrea renegocierea acelui acord pentru a se asigura că vaccinul ajunge în mod egal la toate cele 27 de state membre”, a spus Tomac, conform unei declarații publicate pe Facebook.

Comisia Europeană a anunțat miercuri că va sprijini cercetarea în domeniul vaccinurilor cu o sumă suplimentară de 100 de milioane de euro.

Comisia va cofinanța, cu 100 de milioane de euro, o cerere de propuneri lansată de Coaliția pentru inovare în domeniul pregătirii în eventualitatea apariției unei epidemii pentru a sprijini dezvoltarea rapidă de vaccinuri împotriva coronavirusului. Sprijinul UE face parte din angajamentul Comisiei de a investi 1 miliard de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare. 

În cadrul inițiativei privind răspunsul mondial la coronavirus condusă de președinta von den Leyen s-au promis până în prezent 15,9 miliarde de euro pentru accesul universal la teste, tratamente și vaccinuri împotriva răspândirii coronavirusului și pentru redresare la nivel mondial.

Click to comment

Trending

Exit mobile version