Guvernul vrea să renunţe la cota unică. Impozitarea progresivă a salariilor, asumată în strategia fiscal-bugetară 2014-2016

lei baniAsumată în oferta electorală a USL, impozitarea diferenţiată a veniturilor salariale a fost însuşită de Guvernul Ponta în strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2014-2016, notează Gandul.info.

Astfel, executivul intenţionează introducerea unui nivel progresiv 8%-12%-16%, cote care vor fi aplicate pe grile de venit, fără a preciza în document care vor fi acestea din urmă.

Astfel, în noua formă a strategiei fiscal-bugetare 2014-2016, publicată pe site-ul Ministerului de Finanţe după aprobarea sa de parlament la sfârşitul anului trecut, se prevede, la capitolul referitor la Codul Fiscal, ”introducerea impozitului diferentiat pe venitul salarial cu deductibilităti fiscale: cote 8%, 12% si 16 % ce vor putea fi stabilite pe grile de venit”. La pachet, guvernul îşi propune ”reducerea semnificativă a CAS cu 5 puncte procentuale începând cu luna iulie 2014, care prin măsurile ce vor fi întreprinse va avea un impact bugetar neutru”.

Consultati AICI strategia fiscal bugetara pentru perioada 2014-2016

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.