PNL: Nu trebuie căutate soluţii de mulţumire a partenerilor, indiferent că se numesc PC sau Voiculescu

andreea pocoraDupă declaraţiile lui Liviu Dragnea, potrivit căruia PNL ar trebui să anunţe clar dacă vrea să iasă de la guvernare şi să nu mai blocheze activitatea guvernului, PNL răspune, prin intermediul unui comunicat de presă, acuzaţiilor aduse de vicepremierului PSD.

„Partidul Național Liberal este îndreptățit să facă modificările pe care le consideră necesare în cadrul Guvernului României. PNL nu a avut niciun moment pretenții mai mari sau mai mici, nici să se numească vicepremieri în plus în Executiv. Nu dorim sub nicio formă să umflăm în mod artificial Guvernul. Actuala distribuție a portofoliilor și numărul acestora au fost acceptate odată cu formarea actualului Executiv. PNL nu împiedică prin nimic buna funcționare a Guvernului. Am făcut o serie de schimbări la nivelul miniștrilor liberali. În rest, nu a existat nicio altă pretenție din partea noastră la aceste discuții cu partenerii de guvernare”, se arată în comunicatul remis presei.

„Propunerile noastre pentru posturile vacante din Guvern au avut în vedere promovarea unor oameni cu un istoric profesional și politic ireproșabil. Domnul Klaus Iohannis este un om cu o anvergură de necontestat, un politician care a dovedit prin funcția de primar al municipiului Sibiu reale abilități de administrare și are o expertiză importantă în domeniul politicilor publice. Postul de viceprim-ministru pentru care a fost propus prim-vicepreședintele PNL trebuie să fie ocupat de cineva care să dețină aceste calități pe care domnul Iohannis le întrunește. Mai mult, primul ministru s-a exprimat favorabil față de toate nominalizările PNL, prin urmare nu se poate spune că Partidul Național Liberal prelungește aceste discuții și în niciun caz că este vorba de orgolii”, se mai arată în comunicat.

Discuţiile despre restructurarea guvernului care au avut loc marţi după-amiază, la Vila Lac 1, s-au încheiat fără să existe un acord.

Liberalii nu au fost de acord ca Daniel Constantin să devină vicepremier, iar preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că dacă PNL vrea să iasă de la guvernare, “e bine să o spună”.

Dragnea a mai spus, de asemenea, că Guvernul nu poate sta blocat până când se hotărăsc liberalii ce vor să facă şi că aşteaptă de la aceştia să fie contactaţi într-un termen “rezonabil” pentru a discuta despre restructurarea guvernului propusă de premier.

Foto: Agerpres

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.