GENERAL

Michael Schneider, liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, mesaj înaintea dialogului local de la Arad: Dialogurile între politicienii europeni de la nivel local și regional și cetățeni sunt esențiale

Published

on

Dialogurile între politicienii europeni de la nivel local și regional și cetățeni sunt esențiale pentru identificarea de soluții la problemele regionale, este mesajul cheie transmis de Michael Schneider, liderul grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, înaintea unui dialog local cu cetățenii, intitulat „Mobilitatea forței de muncă și dezvoltare sustenabilă”, ce are loc la Arad.

Schneider a subliniat într-un mesaj special importanța unor astfel de evenimente și a felicitat rolul primarului orașului Arad, Gheorghe Falcă, în proiectarea soluțiilor pentru forța de muncă la nivel local.

”Le urez un călduros bun-venit participanților la dialogul local organizat de Comitetul European al Regiunilor și de colegul și prietenul meu, domnul Falcă. În calitate de președinte al Grupului PPE din cadrul Comitetului Regiunilor, susțin foarte mult aceste dialoguri cu cetățenii, deoarece este esențial pentru noi, politicienii europeni ce venim de nivel local și regional, să dialogăm cu cetățenii și să lucrăm împreună cu aceștia în privința problemelor din regiunile respective.

Domnul Falcă are idei foarte bune în ce privește îmbunătățirea situației forței de muncă și vă felicit pentru participarea la această dezbatere ce vizează soluții.

Aș dori să vă informez că aceasta nu este doar o problemă a regiunii voastre, este și o problemă a Germaniei de Est de unde provin. Avem companii, dar nu avem forța de muncă necesară astfel încât companiile să fie atât de productive pe cât ar putea fi.

Sunt foarte interesat să aflu mai multe despre conceptele și soluțiile propuse de domnul Falcă, poate le putem implementa și noi. În acest sens, voi informa experții din regiunea de unde provin de planurile propuse de acesta”.

Urmăriți și Comitetul European al Regiunilor, Primăria Municipiului Arad și Calea Europeană organizează un dialog local dedicat mobilității forței de muncă și dezvoltării sustenabile

Comitetul European al Regiunilor (CoR)Delegația Națională a României la CoR, și platforma CaleaEuropeană.ro organizează, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad și în parteneriat cu Biroul Parlamentului European în România, un dialog local ce vizează stimularea conceptului de implicare locală pentru viitorul Europei, construit sub forma unei platforme de dialog, între autorități și cetățeni ca beneficiari, și dedicat tematicii mobilității forței de muncă și dezvoltării sustenabile.

Dialogul cu cetățenii, intitulat „Mobilitatea forței de muncă și dezvoltare sustenabilă”, are loc la Arad, vineri 7 decembrie, cu începere de la ora 17:00. Evenimentul este transmis LIVE pe CaleaEuropeană.ro.

 

 

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version