U.E.

Liderii instituțiilor europene deplâng această “tristă zi”, dar promit prietenie Marii Britanii după Brexit

Published

on

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat că momentul Brexitului este unul tragic și că acordul cu Marea Britanie este cel mai bun posibil, dar și singura variantă.

Foto: Calea Europeană

“Aceasta nu este o zi de sărbătorit cu șampanie. Toată lumea a vorbit astăzi cu tristețe”, a declarat Juncker, precizând că cele menționate sunt în mare parte împărtășite de liderii UE.

Conform lui Juncker, unitatea celorlalte 27 de state membre a fost menținută, în ciuda presiunii.

“Aceasta este singurul acord posibil. Unul bun, dar trist. Acesta este un moment trist pentru UE. Viitorul va arăta că este așa”, a spus președintele executivului.

Juncker a făcut un apel pentru ratificarea acrodului în parlamentul britanic: “În invit pe cei ce trebuie să ratifice acest acord în Camera Comunelor să ia acest lucru în considerare. Acesta este cel mai bun acord pentru Marea Britanie, pentru UK, singurul acord posibil.”

Președintele Consiliului European, Donald Tusk a declarat: “Indiferent de modul în care se termină, un lucru este sigur – vom rămâne prieteni până la sfârșitul zilelor și o zi în plus.”

Citiți și 

Marea Britanie, undă verde din partea liderilor europeni să părăsească Uniunea Europeană. Șefii de stat și de guvern au aprobat acordul privind Brexit

Theresa May cere susținerea britanicilor, printr-o scrisoare deschisă, înaintea aprobării acordului privind Brexit de către liderii UE

VIDEO Președintele Klaus Iohannis participă astăzi la summitul extraordinar dedicat agreării acordului dintre Londra și Bruxelles

Madrid și Londra au ajuns la un acord privind Gibraltarul cu numai câteva ore înaintea summitului extraordinar din Bruxelles

După agrearea proiectului de către liderii statelor membre în Consiliul European, Acordul de retragere al Marii Britanii din Uniune urmează să fie aprobat formal în Consiliul UE şi de Parlamentul European și ratificat de către Parlamentul britanic.

Click to comment

Trending

Exit mobile version