GENERAL

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat iniţierea unor exerciţii militare surpriză

Published

on

Exerciţiile militare surprize, ordonate de preşedintele Putin, au rolul de a verifica capacitatea de luptă a armatei ruse, a anunţat ministrul Apărării de la Moscova, generalul Serghei Şoigu, a relatat agenția TASS, preluată de The Moscow Times. Șoigu a precizat că inspecția a fost solicitată de președintele Vladimir Putin.

Exercițiile vor implica forțe militare desfășurate pe teritoriul întregii țări și ar urma să se încheie peste o săptămână, pe data de 22 iunie.

Şoigu a subliniat că în cadrul exerciţiilor se va pune accentul pe “planificarea modului de folosire a forţelor militare în diverse situaţii de criză.”

”O altă inspecţie surpriză a fost iniţiată la ora 7 dimineaţa (pe 14 iunie) pentru a verifica pregătirea de luptă şi mobilizare a trupelor, în acord cu decizia comandantului suprem”, a declarat ministrul rus, citat de agenţia de ştiri Tass.

Oficialul a mai spus că ataşaţi militari străini urmează să fie informaţi cu privire la aceste exerciţii, conform Documentului de la Viena din 2011.

Exercițiile militare desfășurate de Rusia vin în contextul în care miniștrii Apărării din statele membre NATO, reuniți în cadrul Consiliului Nord Atlantic, au decis trimiterea a patru batalioane multinaționale robuste, pe principiu rotațional, în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, ceea ce presupune că NATO și-a îndeplinit măsurile asumate conform Planului de Acțiune Rapidă convenit în Țara Galilor. Totodată, în Polonia are loc cel mai mare exercițiu militar, organizat în această țară de la sfârşitul Războiului Rece încoace – ANAKONDA-16.

.

.

Click to comment

Trending

Exit mobile version