CE recomandă creşterea fondului de urgenţă al zonei euro la 940 de miliarde de euro

Comisia Europeană a recomandat creșterea puterii financiare a fondului de urgență al zonei euro (ESM) de la 500 de miliarde de euro la 940 de miliarde de euro prin combinarea deja existentului fond temporar de urgență cu facilitatea permanentă care va intra în funcțiune în această vară, potrivit Adevarul.ro.

Recomandarea Comisiei, transmisă printr-o „notă de opțiuni” obținută de publicația financiară „Financial Times”, include două alte scenarii conform cărora puterea ar fi sporită doar temporar la 940 de miliarde de euro sau 740 de miliarde de euro, după care ar reveni la 500 de miliarde de euro.

Această sugestie de a crește puterea financiară a fondului de urgență pentru a preveni creșterea instabilității în cadrul periferiei zonei euro și pentru a susține economiile Spaniei și Italiei va fi dezbătută la întâlnirea miniștrilor de Finanțe ai țărilor membre zonei euro la Copenhaga de săptămâna viitoare. Opoziția vehementă a Germaniei va face, însă, cel mai probabil, ca această măsură să rămână doar la stadiul de propunere.

Context: Zona euro ar putea creşte fondurile de urgenţă

Sursa articol: Adevarul.ro
Sursa foto: pixmac.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.