Comisia Europeana: Trebuie respectată procedura de reinstalare a lui Băsescu în funcţie

Curtea Constitutionala din Romania s-a pronuntat astazi, 21 august, cu privire la referendumul de demitere a presedintelui, declarandu-l invalid din cauza neindeplinirii cvorumului impus prin lege.

Comsia Europeana, potrivit unui comunicat remis Calea Europeana “a luat la cunostinta aceasta decizie” si considera “ca este deosebit de important ca toti actorii politici sa se conformeze deciziei date de Curtea Constitutionala.”

“In consecinta, procedura legala de reinstalare a presedintelui Basescu trebuie respectata. Comisia Europeana se asteapta ca autoritatile romane sa respecte statul de drept si deciziile Curtii Constitutionale”, se arata in comunicatul de presa transmis.

De asemenea, CE face apel la politicieni sa treaca peste obstacolele crizei politice pentru a restabili economia tarii : “Comisia Europeana invita toate fortele politice sa respecte valorile europene si sa lucreze intr-un mod constructiv in depasirea divergentelor, in interesul Romaniei. Respectul pentru statul de drept si independenta judiciara sunt esentiale in refacerea stabilitatii politice si a increderii economice in Romania.”

Comisia Europeana va continua sa monitorizeze indeaproape situatia, in comunicat mentionandu-se ca va adopta un raport duplimentar in cdrul MCV pana la sfarsitul anului.

Foto: en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.