Delegaţia FMI discută cu reprezentanţii industriaşilor din România

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional se întâlneşte vineri cu reprezentanţii Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR-1903), pe agenda discuţiile aflându-se modificarea Codului Fiscal şi a sectoarelor de activitate, Legea Sindicatelor, Legea Patronatelor, Legea Contractelor Colective de Muncă şi Legea Conflictelor Colective de Muncă, potrivit Adevarul.ro.

“Patronatele au propus, anul trecut, existenţa a 38 de sectoare de activitate, însă Executivul condus de fostul premier Emil Boc a decis ca numărul lor să fie limitat la 29. Noi considerăm însă că acest lucru împiedică funcţionarea în bune condiţii a numeroase companii din ţara noastră, şi, de aceea, vom vorbi cu reprezentanţii FMI despre posibilitatea suplimentării numărului sectoarelor de activitate., a declarat joi, pentru AGERPRES, Constantin Vasilescu, preşedintele executiv al UGIR 1903.

Potrivit acestuia, un alt punct pe ordinea de zi a întâlnirii de vineri se referă la scutirea de la plata CAS a firmelor care angajează tineri.

“Prin scutirea de la plata contribuţiei la asigurări sociale a firmelor care angajează proaspeţi absolvenţi va fi stimulat procesul recrutării de forţă de muncă tânără, cu efecte directe asupra reducerii şomajului în rândul acestei categorii de populaţie. Tot în scopul reducerii şomajului, vom analiza cu reprezentanţii celor trei organisme internaţionale posibilitatea preluării, de către confederaţiile sindicale şi patronale, a unor atribuţii parţiale, sau chiar totale, ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi ale Consiliului Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA). În acest mod, va exista o armonizare între oferta de forţă de muncă şi cererea de forţă de muncă – atât calificată, cât şi necalificată. Vreau însă să precizez că această măsură nu a fost încă discutată cu reprezentaţii Guvernului”, a mai spus preşedintele executiv al UGIR-1903.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  lotusandcedar.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.