Connect with us

Ramona Mănescu

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) participă al treilea summit dintre UE și Lumea Arabă sub deviza ”orizonturi comune”

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE)  participă la al treilea summit dintre Uniunea Europeană și Lumea Arabă, ce se desfășoară luni și marți, la Atena, sub motto-ul „Orizonturi comune”. 

Foto: Wilfried Martens Centre for European Studies/Facebook

„Intervenția mea este parte a primul panel de discuții al zilei ce este dedicat politicilor de vecinătate ale EU și  ale lumii arabe în zona Mediteranei, Africii și Orientului Mijlociu. Împart acest panel moderat de Faysal Abou Zaki, Deputy CEO, Al-Iktissad Wal-Aamal, cu Dr. Mustafa Al Hitti, Reconstruction Fund for Areas Affected by Terroristic Operations, Irak, Ali Haddad, Președinte al Algerian Business Leaders Forum, Ahmed Badr, Ex. Director Egypt, Regional Center for Renewable Energy and Energy Efficiency, Sebastian Sons, Associate Fellow, MENA Program, German Council on Foreign Relations si Angus Taverner, Consultant, Bussola Institute”, a transmis eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook. 

„Întotdeauna mi-a făcut plăcere să-mi aduc contribuția la succesul unor astfel de întâlniri, care sunt cale foarte buna de abordare a problemelor și de stimulare a cooperării. Cooperarea economică aduce dezvoltare, construiește încredere, creează stabilitate și oferă securitate”, a adăugat reprezentantul României în legislativul european.

La summitul inițiat de guvernul grec vor participa şefi de stat, oficiali de rang înalt ai Uniunii Europene, miniştri, oameni de ştiinţă, lideri de afaceri influenţi din peste 30 de ţări, care vor dezbate teme legate de cooperarea politică, economică, energetică, interregională şi cultură.

În cadrul reuniunii, una din temele care vor fi dezbătute va fi migraţia şi cauzele ce o provoacă şi se doreşte ca împreună cu ţările din jurul Mediteranei să se găsească soluţiile cele mai eficace pentru gestionarea ei. România este reprezentată la lucrările acestui summit de ministrul Afacerilor Externe a României, Teodor Meleşcanu.

 

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), printre orgnizatorii dezbaterii din Parlamentul European ”Scuturi umane – realități complexe ale câmpului de luptă modern”. LIVE pe Calea Europeană (20 martie, ora 13.00)

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), organizează miercuri, 20 martie, împreună cu europarlamentarul Andi Cristea (S&D, PSD) la inițiativa organizației non-guvernamentale My Truth și EIPA, grup de advocacy pro-Israel, cu birouri la Bruxelles, Paris, Berlin și Israel, dezbaterea ” Scuturi umane – realități complexe ale câmpului de luptă modern”.

Evenimentul, care va avea loc în Parlamentul European și care începe la ora 12.00, ora Bruxelles-ului, va fi transmis Live pe pagina de Facebook CaleaEuropeană și pe site-ul CaleaEuropeană.ro.

Scopul evenimentului, în cadrul căruia se va dezbate raportul ”Scuturi umane – abuzarea deliberată a copiilor și civililor de către teroriști”, este acela de a identifica provocările comune cu care se confruntă IDF (forțele de apărare ale Israelului) și NATO / forțele armate ale UE în lupta modernă asimetrică.

Un alt obiectiv alt obiectiv al evenimentului este acela de a prezenta europarlamentarilor o imagine diferită privind politicile de apărare în zonele de conflict, și anume perspectiva soldatului.

Prin evenimentul organizat de cei doi europarlamentari se urmărește, de asemenea, consolidarea dialogului și a colaborării dintre instituțiile UE și societatea civilă israeliană la nivel local.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) organizează în Parlamentul European dezbaterea ”40 de ani de teocrație în Iran: politica regională și ambițiile globale”. LIVE pe Calea Europeană (20 martie, ora 18.00)

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) organizează miercuri, 20 martie, împreună cu German Marshall Fund, Institutul Transatlantic al AJC din Bruxelles și Institutul Konrad-Adenauer-Stiftung, dezbaterea ”40 de ani de teocrație în Iran: politica regională și ambițiile globale”.

Evenimentul va avea loc în Parlamentul European și va fi transmis Live pe pagina de Facebook CaleaEuropeană și pe site-ul CaleaEuropeană.ro.

În cadrul evenimentului care va fi moderat de Daniel Schwammenthal, directorul Institutului Transatlantic al AJC din Bruxelles, vor lua cuvântul europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), Michael Doran, din cadrul Institutului Hudson, Emily Landau, cercetător la Intitutul pentru Studii de Securitate Națională (INNs) din Tel Aviv, Azadeh Zamirirad, asociat al Institutului German pentru Afaceri Internaţionale şi de Securitate (SWP) din Berlin și Sabina Wolkner, directorul programului privind dialogul politicii de dezvoltare multinațională din cadrul Institutului Konrad-Adenauer-Stiftung.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Ramona Mănescu (PPE) în plenul Parlamentului European: ”Războiul informațional este cât se poate de actual și UE trebuie să acționeze ferm”

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) a făcut marți, în plenul Parlamentului European, un apel la conștientizare în rândul sferei decizionale europene a faptului că ”războiul informațional este cât se poate de actual și UE trebuie să acționeze ferm”.

Într-o intervenție avută în plen, în cadrul unor dezbateri privind evaluarea acțiunilor întreprinse de Serviciul European de Acțiune Externă pentru a contracara propaganda împotriva UE, Mănescu a apreciat că raportul pregătit de Parlamentul European recunoaște existența campaniilor de dezinformare și a propagandei ostile si prin care cere statelor membre măsuri proactive.

”Războiul informațional este cât se poate de actual și UE trebuie să acționeze ferm”, a spus eurodeputatul PPE, citându-l pe Valery Vasilyevich Gerasimov, șeful Marelui Stat Major al Forțelor Armate Ruse.

”Rolul mijloacelor non-militare de atingere a obiectivelor politice și strategice a crescut și, în multe cazuri, a depășit puterea armelor prin eficiența lor”, a citit Mănescu, precizând că Gerasimov a făcut aceste afirmații în anul 2013.

”Nu vorbim doar despre promovarea unor minciuni. Vorbim despre anihilarea capacității cetățenilor de a mai face diferența dintre adevăr și minciună. Nu întâmplător, în timp ce noi condamnăm campaniile de dezinformare și răul pe care îl aduc, Putin îi felicită, public, pe cei care muncesc la conceperea, construcția și propagarea acestor campanii”, a continuat ea.

Mănescu a conchis spunând că cei care continuă să susțină contrariul, în pofida dovezilor existente, se poziționează în adversitate cu interesele cetățenilor europeni și cu valorile în jurul cărora este construită Uniunea Europeană, punând în pericol securitatea și integritatea UE.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending