Connect with us

Ramona Mănescu

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE): România, prin prezența sa la Marea Neagră și prin noile resurse energetice descoperite a devenit un vârf de lance al unor interese economice și de securitate

Published

on

România, prin prezența sa la Marea Neagră și prin resursele energetice, a devenit un vârf de lance al unor interese economice și de securitate în regiune, a transmis europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), în contextul participării sale la lucrările Forumului Constanța – Danube – Black Sea Economic Opportunities. În acest sens, este ”urgentă securizarea proiectelor din domeniul energiei”, susține eurodeputatul.

„Regiunea Mării Negre este un loc mult mai interesant astăzi, decât era cu doar cinci ani în urmă. Mult mai interesant dar și mult mai fierbinte.

România, prin prezența sa la Marea Neagră, prin portul Constanța – cel mai mare port al UE la Marea Neagră, prin noile resurse energetice descoperite în offshore, prin demersurile sale de a se conecta cu regiunea Caucazului și bazinul Caspic a devenit un vârf de lance al unor interese economice și de securitate extrem de serioase.

Există o urgență și o nevoie în a ne securiza proiectele din domeniul energiei, accesul la gurile Dunării și, nu în ultimul rând, securitatea graniței de est a UE”, a transmis europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook.

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), printre orgnizatorii dezbaterii din Parlamentul European ”Scuturi umane – realități complexe ale câmpului de luptă modern”. LIVE pe Calea Europeană (20 martie, ora 13.00)

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), organizează miercuri, 20 martie, împreună cu europarlamentarul Andi Cristea (S&D, PSD) la inițiativa organizației non-guvernamentale My Truth și EIPA, grup de advocacy pro-Israel, cu birouri la Bruxelles, Paris, Berlin și Israel, dezbaterea ” Scuturi umane – realități complexe ale câmpului de luptă modern”.

Evenimentul, care va avea loc în Parlamentul European și care începe la ora 12.00, ora Bruxelles-ului, va fi transmis Live pe pagina de Facebook CaleaEuropeană și pe site-ul CaleaEuropeană.ro.

Scopul evenimentului, în cadrul căruia se va dezbate raportul ”Scuturi umane – abuzarea deliberată a copiilor și civililor de către teroriști”, este acela de a identifica provocările comune cu care se confruntă IDF (forțele de apărare ale Israelului) și NATO / forțele armate ale UE în lupta modernă asimetrică.

Un alt obiectiv alt obiectiv al evenimentului este acela de a prezenta europarlamentarilor o imagine diferită privind politicile de apărare în zonele de conflict, și anume perspectiva soldatului.

Prin evenimentul organizat de cei doi europarlamentari se urmărește, de asemenea, consolidarea dialogului și a colaborării dintre instituțiile UE și societatea civilă israeliană la nivel local.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) organizează în Parlamentul European dezbaterea ”40 de ani de teocrație în Iran: politica regională și ambițiile globale”. LIVE pe Calea Europeană (20 martie, ora 18.00)

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) organizează miercuri, 20 martie, împreună cu German Marshall Fund, Institutul Transatlantic al AJC din Bruxelles și Institutul Konrad-Adenauer-Stiftung, dezbaterea ”40 de ani de teocrație în Iran: politica regională și ambițiile globale”.

Evenimentul va avea loc în Parlamentul European și va fi transmis Live pe pagina de Facebook CaleaEuropeană și pe site-ul CaleaEuropeană.ro.

În cadrul evenimentului care va fi moderat de Daniel Schwammenthal, directorul Institutului Transatlantic al AJC din Bruxelles, vor lua cuvântul europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), Michael Doran, din cadrul Institutului Hudson, Emily Landau, cercetător la Intitutul pentru Studii de Securitate Națională (INNs) din Tel Aviv, Azadeh Zamirirad, asociat al Institutului German pentru Afaceri Internaţionale şi de Securitate (SWP) din Berlin și Sabina Wolkner, directorul programului privind dialogul politicii de dezvoltare multinațională din cadrul Institutului Konrad-Adenauer-Stiftung.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Ramona Mănescu (PPE) în plenul Parlamentului European: ”Războiul informațional este cât se poate de actual și UE trebuie să acționeze ferm”

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) a făcut marți, în plenul Parlamentului European, un apel la conștientizare în rândul sferei decizionale europene a faptului că ”războiul informațional este cât se poate de actual și UE trebuie să acționeze ferm”.

Într-o intervenție avută în plen, în cadrul unor dezbateri privind evaluarea acțiunilor întreprinse de Serviciul European de Acțiune Externă pentru a contracara propaganda împotriva UE, Mănescu a apreciat că raportul pregătit de Parlamentul European recunoaște existența campaniilor de dezinformare și a propagandei ostile si prin care cere statelor membre măsuri proactive.

”Războiul informațional este cât se poate de actual și UE trebuie să acționeze ferm”, a spus eurodeputatul PPE, citându-l pe Valery Vasilyevich Gerasimov, șeful Marelui Stat Major al Forțelor Armate Ruse.

”Rolul mijloacelor non-militare de atingere a obiectivelor politice și strategice a crescut și, în multe cazuri, a depășit puterea armelor prin eficiența lor”, a citit Mănescu, precizând că Gerasimov a făcut aceste afirmații în anul 2013.

”Nu vorbim doar despre promovarea unor minciuni. Vorbim despre anihilarea capacității cetățenilor de a mai face diferența dintre adevăr și minciună. Nu întâmplător, în timp ce noi condamnăm campaniile de dezinformare și răul pe care îl aduc, Putin îi felicită, public, pe cei care muncesc la conceperea, construcția și propagarea acestor campanii”, a continuat ea.

Mănescu a conchis spunând că cei care continuă să susțină contrariul, în pofida dovezilor existente, se poziționează în adversitate cu interesele cetățenilor europeni și cu valorile în jurul cărora este construită Uniunea Europeană, punând în pericol securitatea și integritatea UE.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending