Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PMP, PPE) începe procesul de conciliere cu statele membre privind bugetul UE 2018: “Respingem tăierile bugetare cerute de Consiliu”

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PMP, PPE) a anunțat începerea procedurii de conciliere între Parlamentul European și Consiliul UE pe tema bugetului UE pentru 2018.

Foto: Facebook/ Siegfried Muresan

În calitate de raportor pentru buget, eurodeputatul va purta negocierile cu Consiliul UE, iar poziția sa este una clară, aceea a respingerii oricăror tărieri propuse de statele membre. 

“Poziția Parlamentului European este clară: respingem tăierile bugetare cerute de Consiliu și cerem alocări suplimentare pentru investiții în locuri de muncă destinate tinerilor și pentru siguranță”, a subliniat deputatul european.

Pe 25 octombrie, în plenul Parlamentului European, eurodeputații au adoptat rezoluția privind bugetul UE 2018, iar prin adoptarea acesteia parlamentul a acceptat propunerea lui Siegfried Mureșan de a respinge solicitarea Consiliului Uniunii Europene (UE) ca Bugetul UE 2018 să fie redus cu 1,7 miliarde de euro față de propunerea inițială a Comisiei Europene.

Reacția Consiliului Uniunii Europene a apărut la scurtă distanță după poziția legislativului european, statele membre anunțând că nu pot accepta toate amendamentele, căutând o soluție bugetară rezonabilă și durabilă pentru 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.