Connect with us

Marian-Jean Marinescu

Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentul European, în dialog cu membrii comunității de afaceri româno-germane în contextul alegerilor europene

Published

on

@Marian-Jean Marinescu/Facebook

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) s-a aflat ieri, 7 mai,  la Camera de Comerț și Industrie Germană pentru reuniunea lunară a membrilor AHK, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook. Ediția din această lună s-a desfășurat sub titulatura ,,EU Elections in Focus”.

Cu acest prilej, eurodeputatul liberal, vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European (PE), s-a angajat într-un  dialog cu mediul de afaceri, despre importanţa fondurilor europene pentru dezvoltarea economiei românești.

@Marian-Jean Marinescu/Facebook

Alături de Marian-Jean Marinescu s-au aflat și principalii candidați la alegerile europarlamentare din 26 mai, din partea partidelor din România, printre care Victor Ponta (PRO România), Varujan Vosganian (ALDE), Dragoș Pîslaru (Alianța 2020 USR-PLUS) și Robert Turcescu (PMP). 

Potrivit agendei, pe lângă cadrul general de dialog cu mediul de afaceri româno-german privind oportunitățile de investiții, candidații români la alegerile pentru PE au prezentat programele formațiunilor lor politice în perspectivă europeană Discuția, plasată în contextul scrutinului din mai, a fost moderată de Diana Crețu, redactor șef al Wall-Street.ro.

Marian-Jean Marinescu este membru al Parlamentului European încă din 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, fiind europarlamentarul român cu cel mai mare număr de dosare legislative coordonate. Prin munca sa în Parlamentul European a adus României numeroase beneficii, în special în ceea ce privește infrastructura de transport și interesele transportatorilor români. Cel mai recent, Marinescu a încheiat negocierile cu președinția română a Consiliului UE privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei, noua politică europeană de transport. Din punct de vedere politic, Marian-Jean Marinescu este vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European. În 2014 și 2017 a fost ales Europarlamentarul Anului la categoria Cercetare și Inovare. (Mai mult despre activitatea lui Marian-Jean Marinescu AICI)

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Marian-Jean Marinescu

Marian-Jean Marinescu, numit membru în noua Comisie din Parlamentul European destinată luptei împotriva cancerului

Published

on

© Marian-Jean Marinescu/Facebook

Eurodeputatul liberal Marian-Jean Marinescu a fost numit membru din partea Grupului PPE în noua comisie de specialitate a Parlamentului European destinată luptei de combatere a cancerului, potrivit comunicatului Legislativului.

Reamintim că înființarea acestei comisii a fost votată în Parlamentul European cu 651 de voturi pentru, 8 abțineri și 28 împotrivă, se arată în comunicatul oficial. 

Comisia specială pentru lupta împotriva cancerului își va desfășura activitatea pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna septembrie.

Președintele și vicepreședintele acestei comisii vor fi hotărâți la ședințele constitutive din septembrie. Aceasta va fi compusă din 33 de europarlamentari.

De asemenea, din această comisie vor face parte încă doi europarlamentari români, de această dată din partea Grupului social-democraților, și anume Tudor Ciuhodaru, dar și europarlamentarul Nicolae Ștefănuță din partea Grupului Renew Europe.

Citiți și: Parlamentul European înființează o comisie specială destinată luptei împotriva cancerului, consolidând strategia europeană pentru combaterea cancerului

Reamintim că președintele celei mai mari familii politice din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat că Grupul PPE a fost cel care a militat pentru o comisie specială în Parlamentul European, care să  ghideze și să promoveze un plan european împotriva cancerului.

Această comisie specială pentru combaterea cancerului are sarcina specifică de a evalua oportunitățile UE de a lua măsuri concrete, de a identifica legislația și alte măsuri care pot ajuta la prevenirea și combaterea cancerului și căutarea celor mai bune modalități de a sprijini cercetarea. Toate detaliile privind competențele comisiei vor fi curând disponibile.

De asemenea, Grupul Popularilor Europeni, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, a inițiat o campanie de informare și conștientizare privind cancerul, boala care provoacă unul dintre patru decese în Europa.

EUCanBeatCancer este campania prin care grupul PPE cere o mai bună cooperare între centrele de cercetare din Europa, mai mulți bani pentru cercetarea privind depistarea cancerului, dar și o îngrijire echitabilă și accesibilă în toată Europa pentru cetățeni.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime din cancere sunt prevenibile, iar jumătate din decese ar putea fi evitate.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu îndeamnă România să atace Pachetul Mobilitate la Curtea de Justiție UE

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Reglementările Pachetului Mobilitate aprobat de Parlamentul European pot fi răsturnate de rezultatele unui studiu al Comisiei Europene și de atacarea acestora la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, a afirmat eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, acesta îndemnând România să sesizeze CJUE în acest sens.

“Am votat împotriva Pachetului Mobilitate. Este pentru prima dată în cei 13 ani de activitate în Parlamentul European când întâlnesc o asemenea situație, în care dreptul la libera circulație a persoanelor și a serviciilor, înscrise în Tratatul de funcționare a UE este încălcat, în care coordonarea între instituții este bulversată iar buna funcționare a pieței comune este neglijată. Toate acestea pentru a proteja interesele unor state membre în detrimentul altora”, a scris Marinescu, coordonator al grupului PPE în Comisia pentru transport și turism, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul European a aprobat miercuri toate cele trei acte legislative care vizează Pachetul Mobilitate, fără amendamente și în forma adoptată de miniștrii statelor membre ale UE.

Potrivit lui Marinescu, lipsă de coordonare între instituțiile UE este “de neînțeles”, având în vedere că “Parlamentul European este chemat acum să voteze măsuri care peste puțină vreme riscă să fie invalidate de concluziile studiul privind impactul social și climatic al prevederilor Pachetului Mobilitate, derulat chiar în acest moment de Comisia Europeană”.

Europarlamentarul român critică și lipsa de coordonare între politicile UE, citând ca exemplu “obiectivul fanion” al reducerii emisiilor de carbon, care a fost intgrat în toate politicile sector.

“Politica de transport a UE – unul dintre sectoarele care generează un procent semnificativ de poluare – riscă, prin votul de acum să submineze eforturile uriașe pe care toți trebuie să le facem pentru a atinge acest ambițios obiectiv de protejare a mediului”, a mai spus el.

“Este de neînțeles cum, în plin efort financiar de redresare a economiei europene grav afectată de pandemia corona virus, în plenul Parlamentului European se propun măsuri care afectează grav eficiența pieței unice, fix în domeniul transporturilor, domeniu care a demonstrat la începutul crizei Covid19 că este cu adevărat ”coloana vertebrală” a economiei Uniunii Europene. Toate acestea sunt efecte ale prevederii din Pachetul de Mobilitate prin care se impune întoarcerea acasă, la fiecare 8 săptămâni a camioanelor goale și motivele întemeiate pentru care m-am opus și mă opun acestor prevederi”, a continuat acesta.

Marian-Jean Marinescu a mai subliniat că amendamentele depuse pentru a îndrepta măsurile discriminatorii pentru statele de la periferia UE sau pentru amânarea întregului Pachet Mobilitate nu au fost susținute la vot. În schimb, el a sugerat că “încă nu este totul pierdut”.

“Pachetul Mobilitate va intra în vigoare peste 18 luni, iar în această perioadă așteptam rezultatele studiului făcut de Comisie, care poate să răstoarne absolut totul. În plus, în mod sigur aceste regulamente vor fi atacate la Curtea Europeană de Justiție, sper și de către România”, a conchis el.

Continue Reading

Marian-Jean Marinescu

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: În lupta împotriva cancerului, Europa are nevoie de o politică de sănătate comună

Published

on

© European Parliament Media Center

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) salută înființarea unei comisii de specialitate în Parlamentul European pentru combaterea cancerlui și reiterează importanța unei politici comune în domeniul sănătății ca Europa să devină lider în combaterea cancerului. 

”Mă bucur să văd că în ultimul an, lupta împotriva cancerului a devenit o prioritate la nivelul UE. O nouă dovadă este și înființarea în Parlamentul European, la inițiativa grupului PPE a Comisiei speciale pentru lupta împotriva cancerului. Grupul PPE are deja pentru activitatea acestei comisii un plan cu 9 priorități”, transmite europarlamentarul român într-o postare pe pagina de Facebook. 

Citiți și: Parlamentul European înființează o comisie specială destinată luptei împotriva cancerului, consolidând strategia europeană pentru combaterea cancerului

Reamintim faptul că popularii europeni din Parlamentul European au avut această inițiativă de a înființa o comisie care să întrunească specialiștii din toate comisiile Parlamentului European pentru o mai bună promovare a planului european de combatere a cancerului.

Potrivit europarlamentarului, este necesară o politică de senătate comună ca Europa să progreseze cu adevărat în domeniul sănătății: ”Preocuparea mea pentru lupta împotriva cancerului a început însă cu mulți ani în urmă și am avut suficient timp să ajung la concluzia că dacă Europa vrea cu adevărat să miște lucrurile în domeniul sănătății, atunci avem nevoie de o politică de sănătate comunā.”

Această comisie specială pentru combaterea cancerului are sarcina specifică de a evalua oportunitățile UE de a lua măsuri concrete, de a identifica legislația și alte măsuri care pot ajuta la prevenirea și combaterea cancerului și căutarea celor mai bune modalități de a sprijini cercetarea. Toate detaliile privind competențele comisiei vor fi curând disponibile.

De asemenea, Grupul Popularilor Europeni, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, a inițiat o campanie de informare și conștientizare privind cancerul, boala care provoacă unul dintre patru decese în Europa.


EUCanBeatCancer este campania prin care grupul PPE cere o mai bună cooperare între centrele de cercetare din Europa, mai mulți bani pentru cercetarea privind depistarea cancerului, dar și o îngrijire echitabilă și accesibilă în toată Europa pentru cetățeni.

Citiți și:#EUCanBeatCancer: Grupul PPE din Parlamentul European lansează campania europeană de informare și conștientizare privind cancerul

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending