Europarlamentar român, despre scandalul cărnii de cal: Am fost acuzaţi pe nedrept, adevăraţii vinovaţi trebuie să plătească

Oana-antonescuEuroparlamentarul Oana Antonescu (PDL, PPE) şi-a informat colegii din Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară din cadrul legislativului european că producătorii români au fost acuzaţi pe nedrept în scandalul cărnii de cal, cu toate că au respectat reglementările europene în materie de etichetare, potrivit unui comunicat remis presei.

De asemenea, eurodeputatul a mai atras atenţia, în cadrul dezbaterilor din comisia parlamentară, că trebuie identificaţi şi pedepsiţi cât mai rapid responsabilii de înşelarea consumatorilor europeni, în joc fiind credibilitatea industriei alimentare europene,

Aş dori ca, la sfârşitul acestei dezbateri, să se afirme cu claritate faptul că toate acuzaţiile apărute în media europeană la adresa unităţilor de abatorizare din România sunt nefondate şi injuste“, a afirmat eurodeputata. Antonescu a subliniat că autorităţile române au acţionat “foarte rapid înainte să fie sesizate oficial şi au făcut toate verificările necesare.

Rezultatul a fost clar: etichetarea loturilor de carne de cal provenită de la unităţile din România a fost corectă şi sistemul de trasabilitate a fost aplicat. Companiile din România au furnizat carnea de cal cu respectarea tuturor procedurilor legale. Nu au existat probleme de siguranţă alimentară”, a susţinut Oana Antonescu.

Eurodeputata PDL Oana Antonescu a subliniat că posibilitatea unei confuzii sau etichetări accidentale nu poate fi luată în calcul, în condiţiile în care companiile din România au exportat numai carcase, şi nu produsul final, după cel puţin patru controale sanitar-veterinare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.