Parlamentul European nu elimină ora de vară

Parlamentul European nu a solicitat sau votat “eliminarea” orei de vară, ci a votat o rezoluție prin care a solicitat Comisiei Europene să evalueze situaţia şi, în cazul în care consideră că este necesar, să propună modificarea sistemului actual, informează legislativul european într-un comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

Reacția Parlamentului European survine după ce mai multe informaţii au apărut mass-media privind “eliminarea” orei de vară de către instituția menționată.

”Parlamentul European nu a solicitat sau votat “eliminarea” orei de vară. În cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, din perioada 5-8 februarie, Parlamentul European a votat o rezoluție referitoare la Directiva 2000/84/CE (Directiva privind dispozițiile referitoare la orarul de vară). Prin rezoluţia adoptată săptămâna trecută, Parlamentul European invită Comisia Europeană să evalueze situaţia şi, în cazul în care consideră că este necesar, să propună modificarea sistemului actual (“invită Comisia să realizeze o evaluare temeinică a Directivei 2000/84/CE și, dacă este necesar, să prezinte o propunere de revizuire a acesteia”,se arată în comunicatul transmis.

Rezoluţia Parlamentului European din 8 februarie 2018 referitoare la dispozițiile privind schimbarea orei

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.