Premierul francez Francois Fillon: Europa se indreapta spre un guvern economic al zonei euro

Europa se indreapta spre un guvern economic al zonei euro, dupa ce criza datoriilor a scos in evidenta “scapari ale uniunii monetare”, a declarat premierul francez Francois Fillon in cadrul unui discurs sustinut la Seul, potrivit AFP, citat de hotnews.ro.
Zona euro a trecut prin cea mai grava criza din istoria sa. Criza a scos la iveala scapari ale uniunii monetare“, a spus premierul francez intr-un discurs la Camera de comert franco-coreeana.

Premierul francez a mai aratat ca Europa, care “se confrunta cu o noua provocare“, “se indreapta cu hotarare spre un guvern economic in zona euro”, care va fi conturat la summit-ul UE de duminica, pe care el il numeste “decisiv”.
Autoritatile de la Paris si Berlin au anuntat miercuri seara ca este posibil ca la summit-ul UE de duminica sa se ajunga la un acord in ceea ce priveste criza datoriilor suverane.

Liderii europeni lucreaza la un plan in trei etape: restructurarea datoriilor Greciei, recapitalizarea bancilor europene si intarirea Fondului European de Stabilitate Financiara.

Sursa articol: hotnews.ro

Sursa foto: insidethegames.biz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.