Seria dialogurilor locale PPE ajunge în România. Dialogul cu cetățenii “Europa începe la Arad”, LIVE pe Calea Europeană (5 octombrie, ora 12:00)

Partidul Popular European, cea mai mare familie politică europeană, continuă vineri, la Arad, seria de evenimente #EPPLocalDialogue – Dialoguri Locale PPE ca parte a angajamentului PPE la nivel local și regional lansat în luna martie la Sofia.

Sub titulatura „Europa începe la Arad”, vineri, 5 octombrie, cetățenii vor discuta despre viitorul Europei alături de președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, vicepreședintele grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor (CoR), Franz Schausberger, și primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, membru al Delegației Naționale a României la CoR.

Evenimentul va începe la ora 12:00, fiind transmis LIVE pe Calea Europeană, și va fi moderat de jurnalistul Dan Cărbunaru, directorul Calea Europeană.

”Dorim să le oferim cetățenilor șansa de a-și face vocea auzită și să le ascultăm îngrijorările și temerile, dar și așteptările privind viitorul nostru comun european. Popularii europeni au protejat mereu dezvoltarea Europei Unite și vrem să ne asigurăm că beneficiile politicilor noastre sunt simțite și eficiente în toate regiunile din UE”, a declarat președintele EPP-CoR, Michael Schneider, la lansarea campaniei.

 

Seria de dialoguri locale reprezintă angajamentul PPE la nivel local și regional în reconectarea cu cetățenii și consolidarea încrederii acestora în Uniunea Europeană. 

Urmăriți și Galerie FOTO | PPE lansează angajamentul la nivel local înainte de alegerile europene din 2019: Europa începe în satul, orașul sau regiunea mea

Acestea au fost lansate în luna martie, la Sofia, și reprezintă angajamentul de bază în contextul viitoarelor alegeri europene din mai 2019.

Cu motto-ul „Europa începe în satul meu/ orașul meu / regiunea mea”, „familia PPE urmărește să aducă Europa mai aproape de cetățeni în două moduri: prin a face auzită vocea cetățenilor de către liderii europeni și prin restabilirea încrederii în proprietatea UE în orașele și regiunile acesteia”. Totodată, ”misiunea vizează să asigure că viziunile și așteptările cetățenilor sunt luate în considerare în programul PPE pentru alegerile din 2019, în prioritățile PPE Spitzenkandidat și în următorul mandat politic al instituțiilor UE”.

După lansarea în Bulgaria, un alt eveniment la nivel înalt este planificat în Austria în decembrie 2018.

Un summit al liderilor locali și regionali, cu participarea candidatului PPE pentru președinția Comisiei Europene, este preconizat a fi punctul culminant al angajamentului și va fi organizat în România în perioada 14-15 martie, chiar înainte de alegerile europene din mai 2019.

Dialogul de la Arad precedă discursul privind Starea Uniunii: viziunea regiunilor și orașelor (#SOTREG2018), un discurs ce va fi susținut de președintele Comitetului European al Regiunilor în perioada 8-11 octombrie 2018 în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor și care va culmina și cu prezentarea opiniei CoR privind viitorul Europei.

Sondajul „Reflectând asupra Europei”

Mai mult decât atât, în contextul desfășurării inițiativei „Reflectând asupra Europei”, Comitetul European al Regiunilor a lansat un sondaj, în anul 2016, privind principalele probleme pe care cetățenii le identifică în orașul și regiunea în care trăiesc.

Atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în România, șomajul, politicile pentru tineret și mobilitatea și transportul public sunt considerate principalele trei probleme la nivel local și regional.

În România, cele trei probleme menționate au fost clasificate astfel de către cetățeni: 28% dintre ei consideră că mobilitatea și transportul public este principala problemă la nivel local și regional, 23% politicile pentru tineret și 23% șomajul. O îngrijorare suplimentară, consemnată printr-un procent semnificativ, la nivel local și regional în România este reprezentată de mediu, 21% dintre cetățeni considerând că acesta se regăsește printre principalele probleme din comunitatea lor.

Comitetul European al Regiunilor invită cetățenii români să își exprime opinia privind viitorul Europei (Click pe imagine, precizând că evenimentul la care ați auzit despre sondajul Reflecting on Europe este un ”EPP local dialogue”)

GALERIE FOTO din cadrul evenimentului: 

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

Foto: Calea Europeană

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.