Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Mihai Tudose, după ce alianța PSD-PNL a depus lista la europarlamentare: Sper ca această echipă să influențeze deciziile importante la nivelul UE, în acord cu necesitățile românilor

Published

on

© captură video: Marcel Ciolacu/ Facebook

Mihai Tudose, coordonatorul campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare și cel care conduce lista PSD-PNL pentru acest scrutin, și-a exprimat încrederea în ”bunul simț al românilor, în faptul că vor înțelege ce înseamnă un vot util pentru România”.

”Este o construcţie amplă, noi sperăm să funcţioneze foarte mulţi ani şi această echipă mixtă între cele două partide democratice importante din România să fie oglinda activităţii guvernamentale, unde lucrurile funcţionează de aproape doi ani, spre trei ani de acum, în aşa măsură încât tot ce înseamnă program guvernamental să-şi regăsească susţinerea în activitatea acestei echipe de la Parlament, iar deciziile importante la nivel de Uniunea Europeană, de Comisie, de Consiliu să poată fi influenţate şi adaptate la realitatea necesităţilor româneşti”, a declarat eurodeputatul Mihai Tudose, după ce președinții PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au depus la Biroul Electoral Central listele comune de candidați la europarlamentare, conform Agerpres.

Alianța electorală PSD-PNL cu o ofertă europeană de stabilite și de construcție în contextul alegerilor pentru Parlamentul European, a transmis, la rândul său, Marcel Ciolacu.

În egală măsură, Nicolae Ciucă a subliniat că această echipă merge la Bruxelles nu pentru PNL sau PSD, ci pentru România și pentru cetățenii români.

Listele candidaţilor Alianţei electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi ale susţinătorilor au fost depuse, vineri, la Biroul Electoral Central de către liderii celor două partide.

Preşedinţii PSD şi PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, s-au deplasat împreună la Biroul Electoral Central, însoţiţi de alţi membri ai conducerilor celor două partide şi europarlamentari, printre care social-democraţii Mihai Tudose, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marian Neacşu şi liberalii Rareş Bogdan, Lucian Bode şi Dan Motreanu.

Lista aprobată de Consiliul Politic Naţional al PSD pe 21 martie îi are pe primele locuri pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu și Andi Cristea.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Victor Negrescu

Victor Negrescu: Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a ușura viața oamenilor

Published

on

© Victor Negrescu/Facebook

Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a ușura viața oamenilor, transmite eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a face viața oamenilor mult mai ușoară. De aceea, am susținut, la nivel european, alocarea consistentă de fonduri europene pentru reducerea inegalităților și educația digitală”, mai scrie eurodeputatul român.

În cadrul întâlnirii avute cu patronatul companiilor din domeniul digital (ANIS), care astăzi reprezintă aproape 10% din PIB-ul României, Victor Negrescu a prezentat perspectiva mea asupra modului în care România poate deveni un lider regional în domeniu.

„Pilonii transformării digitale trebuie să cuprindă o reglementare constructivă, sprijin pentru dezvoltarea de produse și servicii digitale autohtone, investiția în educație și bună informare, precum și afirmarea României ca actor activ și relevant în dezbaterile europene și internaționale privind evoluțiile tehnologice”, precizează acesta.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

De Ziua Europei, Victor Negrescu anunță organizarea unei ample consultări publice privind modul în care UE poate să vină în sprijinul comunităților locale: Apartenența României la UE a adus beneficii consistente

Published

on

© Victor Negrescu/ Facebook

Ne dorim o Uniune Europeană mai apropiată de cetățeni, unită și puternică, România putând contribui la acest deziderat prin a deveni mai influentă în Europa, a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu în mesajul său publicat cu ocazia celebrării Zilei Europei.

”De Ziua Europei ne dorim o Uniune Europeană mai apropiată de cetățeni, deschisă, unită și puternică. Pentru a realiza acest deziderat sunt absolut convins că România trebuie să devină mai influentă în Europa, să-și asume un rol activ în procesul decizional european și să se afirme prin profesionalism în structurile europene”, a precizat acesta într-o postare publicată pe Facebook.

El a amintit că ”aderarea României la Uniunea Europeană a reprezentat un pas important pentru securitatea, stabilitatea și dezvoltarea țării noastre”.

”Apartenența noastră la Europa unită a adus beneficii consistente României, atât din punct de vedere financiar cât și al drepturilor și oportunităților, reprezentând o garanție pentru un viitor mai bun pentru români”, a explicat el.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Victor Negrescu, împreună cu PSD și PES activists România, a anunțat că astăzi, de Ziua Europei, organizează ”la nivel național o amplă consultare publică privind modul în care Uniunea Europeană a venit și poate să vină în sprijinul comunităților locale”.

”Arătăm și faptul că aleșii locali PSD au excelat în atragerea banilor europeni și că prin implementarea programelor europene vom putea asigura un nivel de trai mai bun pentru oameni. De altfel, majoritatea școlilor, spitalelor și lucrărilor de reabilitare și infrastructură din localitățile noastre s-au făcut cu bani europeni”, a mai spus Negrescu.

El i-a invitat pe cetățeni să transmită mesajul lor ”despre ce putem face mai bine și mai mult pentru România și comunitățile noastre locale în Uniunea Europeană”.

Continue Reading

Dan Motreanu

Dan Motreanu prezintă un bilanț al mandatului de europarlamentar: Am promovat proiecte în interesul României și voi continua să fac acest lucru

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Dan Motreanu realizează un bilanț al mandatului său de eurodeputat, la finalul ultimei sesiuni plenare a actualului legislativ european, înainte de alegerile din 6-9 iunie care vor reorganiza distribuția puterii a forțelor politice din Parlamentul European.

”În calitate de europarlamentar, am promovat proiecte în interesul României, adoptarea acestora fiind posibilă datorită apartenenței PNL la grupul PPE, cel mai numeros din Parlamentul European”, a subliniat Motreanu, prezentând o serie de realizări obținute în cei cinci ani de mandat:

  • Împreună cu colegii din Grupul PPE, acesta o obținut fonduri în valoare de 40 de milioane de euro pentru fermierii români afectați de afluxul de cereale ieftine din Ucraina.
  • Dan Motreanu a obținut votul Parlamentului European pentru subvenții mai mari pentru agricultorii români, pe baza unui amendament depus împreună cu mai mulți europarlamentari români. De altfel, acesta a solicitat Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune
  • În calitate de responsabil din partea Comisiei pentru agricultură, eurodeputatul s-a asigurat că Parlamentul European sprijină utilizarea pe scară mai largă a etichetării digitale, dar fermierii obțin în format fizic toate informațiile de care au nevoie.
  • În calitate de responsabil al Grupului PPE pentru Platforma Tehnologii Strategice pentru Europa (STEP), acesta introdus amendamente favorabile țării noastre în raportul referitor la acest dosar
  • Eurodeputatul a obținut votul Parlamentului European pentru sprijinirea regiunilor care se confruntă cu scăderea forței de muncă, plecarea tinerilor și cu o pondere scăzută a persoanelor cu studii superioare. A fost aprobat „Mecanismul de stimulare a talentelor”, pentru care a fost responsabil din partea Grupului PPE.
  • ”De-a lungul procedurii legislative din cadrul Comisiei ENVI din Parlamentul European, principala prioritate a fost sa mă asigur de dublarea finanțării alocate României din Fondul de Modernizare. Astfel, bugetul total alocat tarii noastre se va ridica aproximativ la 15 miliarde de euro”, a amintit Dan Motreanu
  • Acesta fost printre inițiatorii rezoluției prin care Parlamentul European solicită Federației Ruse să returneze complet tezaurul României.
  • A fost raportor PPE pe Raportul privind zonele urbane, solicitând Comisiei Europene să elaboreze recomandări pentru organizarea și reforma administrativ-teritorială în UE, considerându-le esențiale pentru dezvoltarea și reziliența urbană.
  • Raportul privind Noua strategie industrială a UE a fost votat în plenul Parlamentului European, pentru care eurodeputatul a fost responsabil din partea Grupului PPE. Pentru fiecare nouă sarcină administrativă impusă IMM-urilor, va fi eliminată una existentă.

Dan Motreanu candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European și a dat asigurări că va  ”continua să promoveze interesele României în Parlamentul European”.

Amintim că listele candidaţilor Alianţei electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi au fost depuse la 5 aprilie la Biroul Electoral Central.

La 21 martie, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a prezenta lista liberalilor la alegerile europene, primii zece candidați fiind: Rareș Bogdan, actualul lider al delegației eurodeputaților români din PPE, Dan Motreanu, membru al Parlamentului European, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din PE, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din PE, negociator-șef al bugetului UE 2024 și co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare și reziliență, Mircea Hava, europarlamentar, Gheorghe Falcă, europarlamentar, Virgil Popescu, fost ministru al energiei, Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași, și Mara Mareș, președinte al Tineretului Național Liberal.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
INTERNAȚIONAL47 mins ago

România și Turcia au înființat, la Ankara, Consiliul Cooperării Strategice la Nivel Înalt pentru a apropia cele două state “strategic, economic, militar, energetic și social”

NATO1 hour ago

Marcel Ciolacu, la Ankara: Forțele navale din România, Turcia și Bulgaria vor operaționaliza curând acțiunea de deminare în Marea Neagră

ROMÂNIA4 hours ago

Mircea Abrudean: Investițiile strategice în rețeaua de distribuție a energiei și proiectele unice reprezintă soluția pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice și menținerea independenței energetice a României

ROMÂNIA4 hours ago

Ministrul Bogdan Ivan, cu ocazia lansării platformei INSPIRE de către Universitatea Babeș-Bolyai: ”Un salt uriaș în imagistica biomedicală pentru România, pentru Europa de Est, dar și pentru întreaga lume”

MAREA BRITANIE5 hours ago

Austria va face lobby în UE pentru un plan de gestionare a migrației ilegale inspirat din modelul britanic, prin care solicitanții de azil sunt trimiși în Africa

REPUBLICA MOLDOVA5 hours ago

R. Moldova a devenit prima țară care a semnat un parteneriat de securitate și apărare cu UE. Documentul, parafat la Bruxelles de Josep Borrell și Dorin Recean

CONSILIUL UE6 hours ago

Țările UE au stabilit cursul politicii digitale europene în următorul mandat: Aplicarea legilor adoptate și o povară administrativă minimă pentru actorii publici și privați, principala prioritate

CONSILIUL UE6 hours ago

Consiliul înființează prima Academie Diplomatică a Uniunii Europene pentru a furniza educație și formare diplomaților statelor membre și UE

CONSILIUL UE6 hours ago

Alegeri europene: Consiliul UE pregătește terenul pentru desfășurarea echipelor de reacție rapidă la amenințările hibride și protejarea proceselor electorale de ingerința străină

CONSILIUL UE6 hours ago

Decizie majoră a țărilor UE: Veniturile din activele înghețate ale Rusiei vor fi direcționate către apărarea militară și reconstrucția Ucrainei

INTERNAȚIONAL47 mins ago

România și Turcia au înființat, la Ankara, Consiliul Cooperării Strategice la Nivel Înalt pentru a apropia cele două state “strategic, economic, militar, energetic și social”

INTERNAȚIONAL1 day ago

Gaza: Procurorul-șef al Curții Penale Internaționale solicită mandate de arestare împotriva lui Netanyahu și a ministrului israelian al apărării pentru crime de război și crime împotriva umanității

SUA1 day ago

Biden sprijină „protestele pașnice și non-violente” ale studenților față de criza umanitară din Gaza: „Știu că vă frânge inima. O frânge și pe a mea”

ROMÂNIA3 days ago

Ministerul Economiei și ROMCHIMICA își unesc forțele pentru tranziția energetică a industriei chimice. Ștefan-Radu Oprea: Menținerea competitivității economice este esențială în acest proces

ROMÂNIA4 days ago

Mai mulți copii palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele din România, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

INTERNAȚIONAL6 days ago

Președinta Georgiei consideră că noua lege privind ”influența străină” întoarce țara ”în trecut” și își arată intenția de a o respinge

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Marcel Ciolacu: Transformarea Portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră are relevanță sporită în contextul lansării procesului de reconstrucție a Ucrainei

ROMÂNIA1 week ago

Lansarea Strategiei Naționale împotriva Traficului de Persoane pentru 2024-2028. Marcel Ciolacu: Blamarea traficanților nu este suficientă. Avem o strategie sinergică care ne va ajuta să combatem fenomenul

INTERNAȚIONAL2 weeks ago

Klaus Iohannis a fost distins în SUA cu premiul Distinguished International Leadership “ca o recunoaştere a rolului de lider al României, în ultimii 20 de ani, ca membru NATO şi partener SUA”

ROMÂNIA2 weeks ago

Nicolae Ciucă afirmă că România trece printr-o situație „deosebit de complicată”, fiind necesară adaptarea strategiilor de țară și ralierea la temele europene

Trending