Connect with us

ROMÂNIA DIGITALĂ

ANPC a demarat verificări privind potențiale practici comerciale incorecte ale platformelor online de cumpărături Temu și Shein

Published

on

© European Union 2018

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) derulează, în această perioadă, o acţiune de verificare a site-urilor de cumpărături şi aplicaţii care funcţionează ca o piaţă online, Temu şi Shein, informează ANPC printr-un comunicat.

“Acţiunea se concentrează asupra posibilelor practici comerciale incorecte ale comercianţilor, în relaţia cu consumatorii, susceptibile să deformeze, în mod esenţial, comportamentul economic al acestora, respectiv potenţiale încălcări ale legislaţiei orizontale privind siguranţa produselor şi protecţia consumatorilor (reduceri neautentice) şi practici agresive – interfeţe manipulatoare (dark patterns), vânzare sub presiune (pressure – selling), recompensarea implicării unei persoane cu un produs sau serviciu cu un premiu (gamification), dar şi alte aspecte (de exemplu, legate de siguranţa produselor)” se arată în comunicatul instituției.

În acest context, ANPC sfătuieşte consumatorii care cumpără online de pe aceste site-uri să se informeze cu atenţie, înaintea achiziţionării unui produs, asupra caracteristicilor acestuia, preţurilor afişate, costurilor de livrare, informaţiilor despre comerciant sau modalităţilor de plată disponibile.

Înainte de încheierea achiziţionării, consumatorii trebuie să verifice dacă pe site-ul comerciantului există informaţii corecte şi complete privind: datele sale de identificare (denumirea, adresa poştală şi electronică, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăţilor comerciale şi cel de înregistrare fiscală etc.); caracteristicile esenţiale ale produsului; preţul cu toate taxele incluse; cheltuielile de livrare, dacă este cazul; modalităţile de plată şi de livrare; perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului; existenţa şi modul de exercitare a dreptului de denunţare unilaterală a contractului.

“ANPC recomandă ca, în cazul în care întâmpinaţi o problemă atunci când faceţi cumpărături online, să încercaţi o rezolvare directă cu operatorul economic, pe cale amiabilă. Dacă acest lucru nu funcţionează, vă puteţi adresa Direcţiei de Soluţionare Alternativă a Litigiilor din cadrul ANPC https://anpc.ro/ce-este-sal/, în cazul operatorilor economici cu sediu social pe teritoriul României. În cazul în care operatorul economic îşi are sediul social într-un alt stat european, vă puteţi adresa Centrului European al Consumatorilor din România https://eccromania.ro/, care vă ajută gratuit când aveţi probleme de protecţia consumatorului cu un produs sau un serviciu achiziţionat dintr-un alt stat european, vă informează gratuit asupra drepturilor pe care le aveţi în timpul unor călătorii în alt stat european si vă oferă sprijin gratuit dacă aveţi o plângere împotriva unei companii europene, în vederea soluţionării problemei. În cazul în care soluţionarea nu este posibilă pe nicio altă cale, puteţi formula o reclamaţie accesând https://sesizari.anpc.ro/, în cazul operatorilor economici cu sediu social pe teritoriul României”, subliniază comunicatul de la Protecţia Consumatorilor. 

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

ROMÂNIA

ICI București, prezent la evenimentul de diseminare a rezultatelor Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în Sectoarele de Apărare și Securitate CF SEDSS

Published

on

© ICI București

ICI București a participat la 25 februarie la evenimentul de diseminare a rezultatelor Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în Sectoarele de Apărare și Securitate (CF SEDSS) al Agenției Europene de Apărare (EDA).

Potrivit unui comunicat, ICI București moderează Grupul de Lucru 3 pe Protecția Infrastructurilor Critice de Energie din cadrul CF SEDSS încă din anul 2019.

Scopul Forumului este de a reuni reprezentanți ai MApN-urilor europene, experți din zona academică, experți ai instituțiilor europene și din zona privată pentru a propune idei de proiecte, a dezvolta studii și a întocmi documente de referință pentru Comisia Europeană.

Proiectul a început în 2015 cu scopul principal de a crea o comunitate legată de energia de apărare care să împărtășească informații relevante și cele mai bune practici pentru a atinge obiectivele de energie durabilă. ICI București este implicat în CF SEDSS din 2017.

Participarea la acest Forum de Consultare subliniază dedicarea ICI București pentru protecția infrastructurii critice și reziliența într-o mare varietate de domenii, inclusiv energia, precum și capacitatea sa de a contribui la discuțiile politice și tehnice la nivel internațional european.

Continue Reading

ROMÂNIA

Digitalizarea în România, conform Eurostat: Țara noastră, codașă la multe capitole privind transformarea digitală, dar este fruntașă când vine vorba de numărul femeilor angajate în domeniul TIC

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

În 2023, peste 90% din populația Uniunii Europene folosea internetul măcar o dată pe săptămână, arată datele Eurostat, care relevă că doar 56% dintre persoane aveau competențe digitale de bază sau superioare celor de bază.

În rândul țărilor UE, ponderea persoanelor cu competențe digitale de bază sau superioare celor de bază în 2023 a fost cea mai ridicată în Țările de Jos (83 %) și Finlanda (82 %), fata de Irlanda (73 %), Danemarca (70 %) și Cehia (69 %).

La polul opus, România (27,7%), Bulgaria (35,5%) și Polonia (44,3%) ocupau ultimele locuri.

A. Competențe digitale

Specialiștii TIC reprezintă aproape 5% din angajații din UE

Potrivit obiectivelor digitale ale UE, până în 2030 ar trebui să fie angajați în UE cel puțin 20 de milioane de specialiști în TIC, cu o participare echilibrată între bărbați și femei.

În 2023, aproape 10 milioane de persoane din UE lucrau ca specialiști în TIC, reprezentând aproape 5% din totalul locurilor de muncă. Ponderea specialiștilor în TIC în UE a crescut în ultimul deceniu, înregistrând o creștere de 1,5 puncte procentuale (pp) din 2013.

Dintre țările UE, ponderea specialiștilor TIC salariați a fost cea mai mare în Suedia (9%), Luxemburg și Finlanda (ambele cu 8%). Cele mai mici ponderi au fost observate în Grecia (2%) și România (3%).

Dacă se analizează ponderea femeilor în domeniul TIC, se observă că, în ciuda unei ușoare creșteri a ponderii specialiștilor TIC de sex feminin în ultimul deceniu, bărbații specialiști în TIC sunt în mare măsură mai numeroși decât femeile (81% bărbați față de 19% femei în 2023).

Cele mai mari procente de femei care lucrează în domeniul TIC au fost observate în Bulgaria (29%), Estonia (27%) și România (26%), în timp ce cele mai mici procente au fost înregistrate în Cehia (12%) și Malta (14%).

1 din 5 întreprinderi oferă personalului său cursuri de formare pentru dezvoltarea competențelor în domeniul TIC

Competențele digitale pot fi dobândite în diferite medii, cum ar fi în școli, în mediul privat sau la locul de muncă. Întreprinderile pot juca un rol important în îmbunătățirea competențelor TIC ale personalului lor.

În 2022, 22 % dintre întreprinderile din UE au oferit personalului lor cursuri de formare pentru a-și dezvolta sau îmbunătăți competențele TIC. Finlanda (40 %), Suedia (34 %), Danemarca și Belgia (ambele cu 33 %) se află pe primul loc în UE, cu cele mai mari procente de întreprinderi care oferă formare în domeniul TIC personalului lor.

Și la acest capitol, România se află pe ultimele locuri, doar 8,8% din întreprinderi oferind angajaților lor cursuri de formare pentru dezvoltarea competențelor TIC.

În ceea ce privește dimensiunea întreprinderii, această proporție a ajuns la 70% pentru întreprinderile mari, față de 21% pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri).

B. Adoptarea tehnologiei în întreprinderi

Integrarea tehnologiilor digitale în toate domeniile de activitate le permite companiilor să își îmbunătățească produsele și serviciile și să câștige competitivitate, de exemplu prin transferul vânzărilor online.

UE și-a stabilit 2 obiective principale pentru transformarea digitală a întreprinderilor până în 2030: peste 90% dintre IMM-uri ar trebui să atingă cel puțin un nivel de bază de intensitate digitală, iar 75% dintre întreprinderile din UE ar trebui să utilizeze servicii de cloud computing, să efectueze analize de big data sau să utilizeze inteligența artificială.

Nivelul de intensitate digitală a întreprinderilor este monitorizat prin indicele de intensitate digitală (DII), care măsoară utilizarea a 12 tehnologii digitale diferite de către întreprinderi, de exemplu utilizarea inteligenței artificiale sau efectuarea de vânzări electronice.

Aproape 60% dintre IMM-urile din UE ating intensitatea digitală de bază

În 2023, 59% din toate întreprinderile din UE au atins un nivel de bază de intensitate digitală. Ponderea pentru IMM-uri a fost de 58 %, cu aproximativ 30 de puncte procentuale (pp) sub obiectivul UE 2030, în timp ce pentru întreprinderile mari s-a situat la 91 %.

Întreprinderile mari au avut o pondere mai mare în ceea ce privește intensitatea digitală foarte ridicată (26 %) și ridicată (42 %), în comparație cu doar 4 % din IMM-uri cu un nivel foarte ridicat și aproape 20 % cu un nivel ridicat de intensitate digitală. Majoritatea IMM-urilor au înregistrat niveluri scăzute (34%) sau foarte scăzute (42%) de intensitate digitală.

Proporția IMM-urilor cu un nivel de bază de intensitate digitală a variat de la 27% în România și 28% în Bulgaria la 80% în Suedia și 86% în Finlanda.

45% dintre întreprinderile din UE folosesc cloud-ul, în special pentru e-mailuri

Serviciile de cloud computing permit întreprinderilor să acceseze resurse informatice găzduite de terți pe internet, în loc să își construiască sau să își extindă propria infrastructură IT. Acest lucru reprezintă un avantaj semnificativ pentru întreprinderi, deoarece crearea unei infrastructuri proprii ar presupune dezvoltarea de hardware și software.

În 2023, 45% dintre întreprinderile din UE au cumpărat servicii de cloud computing. Întreprinderile mari sunt mai predispuse să opteze pentru soluții de cloud computing în comparație cu IMM-urile. În 2023, 78% dintre întreprinderile mari au cumpărat servicii de cloud computing, în timp ce 44% dintre IMM-uri au făcut acest lucru.

Dintre întreprinderile care au utilizat cloud computing, majoritatea (83%) s-au bazat pe cloud pentru a-și găzdui sistemele de e-mail, 68% l-au folosit pentru stocarea fișierelor și 66% pentru software de birou, cum ar fi procesorul de texte și foile de calcul.

Gradul de adoptare a cloud computing variază semnificativ între țările UE, cu cele mai mari ponderi în Finlanda (78%), Suedia (72%) și Danemarca (70%).

8% dintre întreprinderile din UE utilizează tehnologii de inteligență artificială

Inteligența artificială (AI) este o tehnologie de vârf, care se dezvoltă rapid. IA oferă mașinilor și sistemelor capacitatea de a învăța și de a lua decizii cu un anumit grad de autonomie pentru a atinge obiective specifice.

În 2023, 8% dintre întreprinderile din UE foloseau IA. La fel ca în cazul cloud computing-ului, utilizarea acesteia a fost mai frecventă în întreprinderile mari (30 %) decât în IMM-uri (7 %).

Dintre țările UE, utilizarea tehnologiilor de IA a fost cea mai mare în Danemarca și Finlanda (ambele cu 15%), urmate de Luxemburg și Belgia (ambele cu 14%). În schimb, aceasta a fost cea mai scăzută în România (2%), Bulgaria, Polonia, Ungaria și Grecia (toate cu 4%).

C. E-guvernare

În prezent, oamenii se bazează din ce în ce mai mult pe internet și pentru multe proceduri administrative. Soluțiile de e-guvernare pot oferi o gamă largă de beneficii atât pentru guverne, cât și pentru cetățeni, inclusiv mai multă eficiență și servicii. Unul dintre avantaje este, de exemplu, faptul că le permite cetățenilor să obțină informații de la autoritățile publice în orice moment.

Conform obiectivelor UE privind deceniul digital, toate serviciile publice esențiale pentru întreprinderi și cetățeni ar trebui să fie complet online până în 2030.

În 2023, 45 % dintre cetățenii UE care au utilizat internetul în ultimele 12 luni l-au folosit pentru a obține informații de pe site-urile autorităților publice, de exemplu despre servicii, beneficii, drepturi, legi și ore de funcționare. Această proporție variază considerabil între țările UE. În 16 țări din UE, peste 50% dintre persoane au folosit astfel de site-uri web pentru a obține informații, Finlanda (83%), Danemarca (73%) și Suedia (71%) fiind în fruntea grupului.

Persoane de toate vârstele utilizează site-urile web ale autorităților publice pentru a obține informații. Cu toate acestea, în UE, ponderea cea mai mare a fost înregistrată în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani (47%), urmate de cele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani (40%) și de cele cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani (36%).

D. Activități online

În 2023, 91% dintre persoanele din UE au declarat că au utilizat internetul în ultimele 3 luni. Dacă ne uităm mai atent la ceea ce au făcut online, observăm că internetul a fost utilizat în principal pentru a comunica cu alte persoane, de exemplu pentru a trimite sau a primi e-mailuri (86% dintre utilizatorii de internet) și pentru mesagerie instantanee (82%).

Următoarele activități online au fost, de asemenea, foarte populare printre utilizatorii de internet:

  • 75% l-au folosit pentru a efectua apeluri telefonice sau video
  • 70% s-au bazat pe internet pentru a găsi informații despre bunuri și servicii
  • 70% au citit site-uri de știri sau ziare online
  • 70% au făcut operațiuni bancare online
  • 65% au participat la rețelele de socializare
  • 62% au căutat online informații despre sănătate.
  • 70% dintre utilizatorii de internet își fac operațiunile bancare online

Dacă ne uităm mai atent la serviciile bancare pe internet, 70% dintre utilizatorii de internet au utilizat serviciile bancare online în 2023, față de 55% în 2013.

Serviciile bancare online sunt populare mai ales în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani (73%), comparativ cu 62% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani și 57% dintre cei cu vârste cuprinse între 65 și 74 de ani. În rândul țărilor UE, serviciile bancare pe internet sunt cel mai des utilizate în Danemarca și Finlanda (ambele cu 97%), în Țările de Jos (96%), în Estonia și Letonia (ambele cu 91%).

1 din 3 cumpărători a întâmpinat probleme la cumpărăturile online

În timp ce cumpărăturile online vin cu o serie de beneficii, clienții se pot confrunta și cu probleme atunci când cumpără online.

În 2023, dintre persoanele care au cumpărat online în ultimele 3 luni, 33% au întâmpinat probleme atunci când au făcut cumpărături online prin intermediul unui site web sau al unei aplicații. În țările UE, cele mai mari procente de cumpărători online care au întâmpinat probleme au fost înregistrate în Luxemburg (56%), Țările de Jos (55%) și Spania (50%). În schimb, Portugalia a înregistrat cea mai mică proporție de cumpărători online care s-au confruntat cu probleme atunci când au cumpărat online (4%), urmată de Letonia (14%) și Cipru (15%).

Cea mai frecventă problemă cu care s-au confruntat cumpărătorii online din UE a fost viteza de livrare mai mică decât cea indicată, 19% dintre aceștia raportând această problemă. Pentru 11% dintre cumpărătorii online, site-ul web a fost prea dificil de utilizat sau nu a funcționat în mod satisfăcător, în timp ce 9% au indicat ca principală problemă întâmpinată bunuri sau servicii greșite sau deteriorate.

E. Internetul lucrurilor

72% dintre utilizatorii de internet folosesc sisteme de divertisment la domiciliu conectate la internet

În 2022, 72% dintre utilizatorii de internet din UE au utilizat dispozitive sau sisteme conectate la internet. Dintre acestea:

  • 64% au utilizat soluții inteligente de divertisment la domiciliu, cum ar fi televizoarele conectate la internet, consolele de jocuri, sistemele audio pentru acasă și difuzoarele inteligente.
  • 29% purtau un ceas inteligent, o brățară de fitness sau un dispozitiv portabil similar
  • 11% foloseau contoare inteligente pentru gaz, electricitate și lumini inteligente pentru gestionarea energiei în casă
  • 10% foloseau aparate inteligente pentru casă, cum ar fi aspiratoare robotizate, frigidere, cuptoare și mașini de cafea.
  • aproape 10% au utilizat sisteme de alarmă conectate la internet și alte soluții de siguranță și securitate pentru locuința lor.

În toate țările UE, proporția utilizatorilor de internet care utilizează soluții IoT a variat de la 44% în Bulgaria și 52% în România la 92% în Malta și 95% în Țările de Jos.

Divertismentul inteligent la domiciliu este deosebit de popular. În 24 de țări din UE, 50% sau mai mult dintre utilizatorii de internet au beneficiat de soluții inteligente de divertisment la domiciliu în 2022, Malta (88%), Irlanda (79%), Spania și Suedia (ambele cu 78%) fiind în fruntea grupului.

F. Activități online

O conexiune la internet este esențială pentru ca majoritatea întreprinderilor să funcționeze și să își desfășoare activitățile online.

În UE, aproape toate întreprinderile (94%) au acces la internet în bandă largă. Acest lucru este valabil indiferent de dimensiunea întreprinderii, întrucât 94 % dintre întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și 99 % dintre întreprinderile mari foloseau banda largă în 2023.

Mai mult de jumătate dintre întreprinderile din UE utilizează rețelele de socializare, iar jumătate dintre acestea organizează reuniuni online. Din ce în ce mai multe întreprinderi utilizează rețelele sociale pentru a-și promova bunurile și serviciile sau pentru a interacționa cu clienții lor.

În plus, în ultimii ani, în principal din cauza pandemiei COVID-19, întreprinderile și personalul lor s-au confruntat cu schimbări în modelele de lucru, inclusiv lucrul de acasă și organizarea de reuniuni online.

Comerț electronic

Comerțul electronic oferă întreprinderilor posibilitatea de a-și vinde bunurile sau serviciile prin intermediul internetului pentru a ajunge la clienții online, completând sau înlocuind astfel canalele tradiționale de vânzare, cum ar fi vânzările în magazine.

În 2023, 23 % dintre întreprinderile din UE au declarat că au efectuat vânzări electronice în anul precedent, față de 16 % în 2013.

20 % dintre întreprinderile din UE au utilizat site-uri web sau aplicații pentru a-și vinde bunurile sau serviciile, așa-numitele vânzări pe internet, în timp ce o mică parte (6 %) au utilizat schimbul electronic de date (EDI). 17 % dintre întreprinderi au vândut bunuri și servicii online prin intermediul propriului site web sau al unei aplicații, în timp ce 8 % au utilizat o piață de comerț electronic.

Dacă se analizează dimensiunea întreprinderilor, se observă că ponderea întreprinderilor mari cu vânzări electronice a fost semnificativ mai mare (46%) decât cea a IMM-urilor (22%). Dintre țările UE, Lituania a avut cea mai mare pondere a întreprinderilor care vând online (39%), înaintea Suediei (38%) și Danemarcei (37%), în timp ce România și Luxemburg (ambele 13%) au avut cele mai mici ponderi.

Vânzările online reprezintă 18% din cifra de afaceri a întreprinderilor din UE

Dacă ne uităm la cifra de afaceri generată de vânzările electronice, în 2023 întreprinderile din UE au raportat că acestea reprezentau 18% din cifra lor de afaceri totală, în creștere față de 13% în 2013. Această pondere a fost mai mare pentru întreprinderile mari (23 %) decât pentru IMM-uri (12 %).

Cehia a înregistrat cea mai mare pondere a cifrei de afaceri din vânzări electronice (30 %), înaintea Danemarcei (29 %) și a Irlandei (28 %), în timp ce cele mai mici proporții au fost înregistrate în Bulgaria (6 %), Grecia (7 %) și Letonia (10 %).

Continue Reading

ROMÂNIA DIGITALĂ

ICI București a participat la a Treia Sesiune a Comitetului Mixt de Cooperare lnterguvernamentală România-Emiratele Arabe Unite

Published

on

© ICI București

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) a participat vineri, 26 aprilie, la a treia sesiune a Comitetului mixt de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului.

Cu acest prilej, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Federația Camerelor de Comerț din Emiratele Arabe Unite.

Sesiunea a reprezentat o oportunitate importantă de consolidare a relațiilor diplomatice și tehnologice dintre cele două țări. În cadrul întâlnirii, au fost abordate și tematici privind colaborări în domeniul tehnologiei informațiilor și comunicațiilor, precum și proiecte de inovare și transfer tehnologic.

Participarea ICI București subliniază angajamentul ferm al țării noastre în consolidarea cooperării și dialogului cu Emiratele Arabe Unite în domeniul TIC.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
MAREA BRITANIE53 mins ago

Cameron: Ucraina are dreptul să folosească armele furnizate de Marea Britanie pentru a lovi Rusia pe teritoriul său

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE2 hours ago

Consiliul Ministerial al OCDE: Șefa diplomației române a reliefat contribuția României în direcția eforturilor pentru dezvoltare durabilă ale organizației

NATO3 hours ago

Uniunea Europeană și NATO denunță Rusia pentru lansarea de atacuri cibernetice împotriva Germaniei și a Cehiei

COMISIA EUROPEANA4 hours ago

De Ziua Mondială a Libertății Presei, Comisia Europeană solicită statelor membre să pună în aplicare „cât mai curând” normele fără precedent adoptate pentru protejarea jurnaliștilor

U.E.5 hours ago

Germania nu va tolera atacul cibernetic sponsorizat de Rusia asupra SPD și amenință cu represalii

ROMÂNIA7 hours ago

Marcel Ciolacu: La nivelul societății din România, avem în mass-media un partener ferm de partea adevărului

ENGLISH8 hours ago

Op-Ed | A call from Moldova for a European budget for peace: A Marshall Plan could be Europe’s promise of peace

REPUBLICA MOLDOVA8 hours ago

Op-Ed | Un apel din Republica Moldova pentru un buget european pentru pace: Un Plan Marshall ar putea fi promisiunea de pace a Europei

U.E.18 hours ago

Prima vizită de stat a unui președinte francez în Germania după 24 de ani: Macron va fi elogiat cu Premiul Pacea Westfalică într-o vizită ce va sta sub semnul cooperării europene

EDITORIALE19 hours ago

Op-Ed | Ambasadorul SUA, Kathleen Kavalec: Susținerea libertății presei, un pilon al societăților democratice

COMISIA EUROPEANA3 days ago

La Maastricht, Ursula von der Leyen și-a apărat mandatul în fața contracandidaților la șefia Comisiei Europene, criticându-i pe “reprezentanții lui Putin care încearcă să distrugă UE”

NATO4 days ago

Stoltenberg a discutat cu Zelenski la Kiev: Ucraina se află pe o „cale ireversibilă” către NATO, iar sprijinul va continua

ALEGERI EUROPENE 20244 days ago

VIDEO Parlamentul European a lansat clipul pentru alegerile europene, cu un mesaj de la o generație la alta: “Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”

INTERNAȚIONAL1 week ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

COMISIA EUROPEANA1 week ago

20 de ani de la “cel mai mare val de extindere a UE”, marcați în Parlamentul European cu gândul la aderarea Ucrainei și R. Moldova: O victorie a lui Putin ar schimba harta și cursul istoriei europene

ROMÂNIA1 week ago

Ministrul Finanțelor, concluzii după participarea la reuniunile de primăvară ale BM şi FMI: România va avea parte de sprijin pentru consolidarea fiscală și creșterea investițiilor în infrastructură

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Marcel Ciolacu anunță că ”proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România” este în lucru la Ministerul Muncii: Păstrarea forţei de muncă în ţară, o prioritate

INTERNAȚIONAL1 week ago

Klaus Iohannis și Yoon Suk Yeol au adoptat, la Seul, Declarația pentru consolidarea Parteneriatului Strategic România – Coreea de Sud, cu accent pe apărare, energie și investiții

U.E.2 weeks ago

Șeful diplomației UE face apel la statele membre să furnizeze și interceptoare Ucrainei pe lângă muniția esențială pe câmpul de luptă

ROMÂNIA2 weeks ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

Trending