Antonescu: În cazul în care Ponta propune miniștri interimari de la USD, înseamnă că dorește să construiască un alt Guvern

crin-antonescu_presidency.ro_Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că în situația în care premierul Victor Ponta va propune miniștri interimari de la USD, în locul miniștrilor liberali demisionari, înseamnă că acesta “deja dorește să construiască un alt Guvern”, potrivit Agerpres.

Înseamnă că deja nu mai este în interiorul USL, înseamnă că deja dorește să construiască un alt Guvern și înseamnă că suntem în cu totul altă logică politică, dar nu vreau să mă gândesc la asta. Este o variantă. Dacă domnul Ponta nu mai vrea să mai continue cu USL așa cum îl știm, cu PNL ca partener, poate face acest lucru”, a spus Antonescu, la Parlament, după întâlnirea cu deputații liberali, întrebat ce se va întâmpla în situația în care premierul va propune miniștri interimari de la USD în locul miniștrilor liberali demisionari.

Antonescu a precizat că în cazul constituirii USD se încalcă prevederile din protocolul USL, însă, liberalii au fost toleranți.

“Da, dar noi am fost cât se poate de toleranți. Noi încurajăm forțele politice tinere. Noi suntem partizani ai tuturor formelor de pluralism într-o societate democratică, sigur că încalcă articolul 9 cred, care arată foarte clar că membrii, componenții acestei alianțe nu pot forma alte alianțe fie ele și electorale câtă vreme sunt membri ai USL”, a răspuns liderul PNL, întrebat dacă în cazul constituirii USD se încalcă protocolul USL.

El a mai susținut că liberalii nu caută motive pentru desființarea USL.

Repet, am fost foarte toleranți față de această chestiune, am spus cel puțin eu, alți colegi nu sunt așa de toleranți, dar încerc să fiu, aceasta este forma în care vor să candideze, nu am făcut caz de asta, dar încalcă evident protocolul USL”, a adăugat liderul PNL.

Antonescu a mai spus că discuții în USL pot avea loc oricând, dar a subliniat că nu există un subiect și că premierul trebuie să ia o decizie. El a mai indicat că USL nu este suspendată momentan, ci Guvernul, ca instituție, are o problemă.

“Domnul Ponta nu are cum să-i treacă strada cu forța ca pe babe nici pe domnul Chițoiu, nici pe domnul Gerea. Miniștri nu are la Economie și la Finanțe”, a completat Antonescu.

El a mai declarat că nu este îngrijorat de faptul că premierul are consultări cu grupul minorităților.

“În primul rând că premierul a avut în decursul timpului de când este prim ministru discuții cu grupuri din Opoziție cu atât mai mult cu grupul minorităților, care a susținut și susține Guvernul. Nu mă îngrijorează deloc. Nu mă îngrijora nici dacă îi înscria în PSD în urma discuțiilor”, a conchis Antonescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.