Casa Albă: Turneul lui Barack Obama în Europa va arăta că Rusia este din ce în ce mai izolată

Turneul pe care preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, îl va efectua săptămâna viitoare în Europa va arăta că Rusia este “din ce în ce mai izolată” pe plan internaţional, anunţă Casa Albă, citată de AFP, scrie MEDIAFAX.

obama-putin1111-1-mediafax“Va fi evident pentru întreaga lume că Rusia este din ce în ce mai izolată. Comunitatea internaţională, în frunte cu Statele Unite, îi susţine pe ucraineni şi pe liderii acestora, fiind determinată să impună costuri Rusiei”, a declarat Susan Rice, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea naţională.

Barack Obama începe luni un turneu de şase zile în Europa. Iniţial va merge la Haga (Olanda), pentru un summit pe tema securităţii nucleare urmat de o reuniune a G7. Ulterior, preşedintele SUA se va deplasa la Bruxelles, pentru o întrevedere cu liderii europeni şi cu secretarul general al NATO. Turneul va continua la Roma şi Vatican, urmând să se încheie în Arabia Saudită.

“Cu ocazia acestui turneu, preşedintele va mobiliza comunitatea internaţională şi pe unii dintre partenerii noştri cei mai importanţi, într-o perioadă în care trebuie să facem faţă unor dosare importante”, a subliniat Susan Rice.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.