Connect with us

ROMÂNIA DIGITALĂ

ICI București a participat la Non-Fungible Conference unde a prezentat Muzeul NFT, un concept revoluționar care îmbină tehnologia blockchain cu lumea artei

Published

on

© ICI București

ICI București a participat la Non-Fungible Conference (NFC), un eveniment dedicat tehnologiei blockchain și NFT-urilor, ce s-a desfășurat în perioada 28-30 mai 2024 la Lisabona, Portugalia.

Potrivit unui comunicat, la această conferință, ICI București a prezentat Muzeul NFT, un proiect inovator. Acesta este un concept revoluționar care îmbină tehnologia blockchain cu lumea artei, oferind o platformă pentru conservarea și expunerea operelor de artă digitale sub formă de NFT-uri.

Muzeul NFT a fost lansat în luna aprilie a acestui an, în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest și cuprinde patru galerii expoziționale virtuale: ICI Museum, The Globe, Olympic Museum și Garden Museum.

Citiți și: ICI București a lansat NFT Museum în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest

Non-Fungible Conference este un eveniment de talie mondială care a adus împreună lideri de opinie, inovatori și entuziaști din domeniul blockchain și NFT-urilor.

Agenda conferinței a inclus sesiuni de prezentări, discuții interactive și oportunități de networking, acoperind subiecte variate de la artă digitală la dezvoltări tehnologice avansate.

NFC a promovat interacțiunea cu lideri din industrie și explorarea de noi posibilități pentru utilizarea NFT-urilor în diverse domenii.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

ROMÂNIA

Directorul general al ICI București semnalează pericolele la care ar putea fi expuse mașinile moderne: Sunt vulnerabile la atacuri cibernetice de la distanță. Dorim să fim parteneri de încredere ai industriei pentru a le combate

Published

on

© ICI București/ Facebook

Adrian-Victor Vevera, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat la cea de-a cincea ediție a conferinței Automotive R&D Power Breakfast, organizată de The Diplomat-Bucharest & Automotive Today.

Potrivit unui comunicat al institutului, acesta a subliniat necesitatea colaborării între cercetători, autorități și companii pentru a dezvolta soluții sustenabile și inovatoare în industria auto.

”Mașinile moderne sunt tot mai integrate cu software și componente digitale avansate, iar noi, la ICI București, ne implicăm activ în dezvoltarea și securizarea acestor tehnologii. Vehiculele autonome și electrice, dotate cu multiple conexiuni la internet, sunt vulnerabile la atacuri cibernetice de la distanță. În contextul unui spectru extins de posibile atacuri în sectorul automotive, ne concentrăm pe identificarea și prevenirea acestor amenințări. În acest sens, dezvoltăm aplicații interne și ne dorim să fim parteneri de încredere ai industriei. Prezența noastră la acest eveniment subliniază disponibilitatea și deschiderea noastră către colaborare”, a precizat Vevera. 

Conferința a reunit profesioniști și cercetători pentru a explora inovațiile recente și a forma parteneriate strategice în industria auto. Evenimentul a inclus prezentări și sesiuni de discuții pe teme esențiale precum finanțarea R&D, vehiculele definite prin software, infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice și provocări de securitate cibernetică.

Automotive R&D Power Breakfast a oferit o platformă pentru schimbul de cunoștințe și formarea de parteneriate strategice, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a industriei auto.

Continue Reading

ROMÂNIA DIGITALĂ

Comisia Europeană felicită România pentru rezultatele implementării sistemului național RO e-Factura: ”Sunteți fruntași!”

Published

on

© Ministerul Finanțelor - Boloș

România a făcut un pas esențial spre digitalizarea și reformarea sistemului fiscal, asumate în PNRR, odată cu implementarea modulului RO e-Factura, au transmis reprezentanții DG GROW din cadrul Comisiei Europene în contextul unei ședințe de lucru conduse de ministrul Marcel Boloș la sediul MF.

„Felicităm România pentru eforturile din ultimele luni pentru implementarea e-Factura, sunteți fruntași printre statele europene la acest capitol”, au transmis reprezentanții CE veniți la București.

De asemenea, reprezentanții Comisiei Europene au apreciat că decizia de adoptarea a standardului european de facturare este una corectă, având în vedere că la nivelul UE perspectiva este de a asigura interoperabilitatea și creșterea vitezei pentru schimbul de date în timp real.

„Modulul e-Factura reprezintă temelia pentru digitalizarea ANAF în lupta împotriva evaziunii fiscale și reducerea GAP-ului de TVA. Am înțeles de la început că această tranziție poate genera anumite provocări, dar am fost hotărâți să le depășim împreună cu mediul de afaceri și contribuabilii, tocmai de aceea am lucrat pentru a încerca să aducem funcționalitățile sistemului cât mai aproape de ce își doresc cei care îl utilizează”, a subliniat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul discuției.

Prezenți la eveniment, reprezentanții mediului de afaceri au subliniat importanța adoptării acestui instrument și au salutat comunicarea eficientă cu Ministerul Finanțelor și ANAF pentru a îmbunătățirea continuă sistemului. De asemenea, au subliniat că așteaptă operaționalizarea modulului antifraudă să devină funcțional.

La nivel european, instituirea modulului e-Factura, implementată și în România, are în vedere promovarea unei Piețe Unice digitale prin simplificarea și armonizarea implementării facturării electronice, bazate pe standardul european din 2017.

De la 1 ianuarie, e-Factura a devenit obligatorie pentru toate livrările de bunuri și prestările de servicii care au loc în România, realizate în relaţia business-to-business (B2B).

Continue Reading

ROMÂNIA DIGITALĂ

Eurocities 2024: Sameday a prezentat autorităților și organizațiilor europene cum rețeaua Easybox conectează comunități în România, Bulgaria și Ungaria

Published

on

© Sameday

În cadrul conferinței Eurocities 2024 desfășurată la Cluj-Napoca sub sloganul „Green. Innovative. Resilient.”, Sameday a prezentat tehnologia easybox, demonstrând cum această soluție inovatoare de livrare colete conectează oameni și comunități în România, Bulgaria și Ungaria, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

“Orașele europene vor să devină din ce mai inovative și mai conectate, dar și responsabile față de mediul înconjurător. Easybox-ul este un instrument de tip IoT (internet-of-things), iar infrastructura software și logistică dezvoltată în jurul lockerelor ne permit să contribuim la consolidarea ideii de smart city și smart village, să venim constant cu produse și servicii inovative în toate comunitățile locale pe care le acoperim. Prin infrastructura logistică de livrare colete reprezentată de rețeaua SAMEDAY easybox răspundem nevoilor consumatorilor, disipând granițele rural-urban sau național-regional. Oriunde s-ar afla în România, Ungaria sau Bulgaria, consumatorii online pot alege easybox pentru livrarea produselor comandate online. Când oamenii decid să trimită sau să primească un colet la easybox, aleg de fapt să fie decidenți asupra momentului ridicării sau predării coletului, optând în același timp pentru o metodă de livrare prietenoasă cu mediul”, a declarat Mihai Trăistaru, Vice-President of Products, SAMEDAY Group.

La 6 ani după ce a introdus livrarea la easybox în piața din România, compania de curierat SAMEDAY operează în prezent o rețea de peste 5000 de automate de livrare colete în România, Ungaria și Bulgaria. Prin acestea, curierul SAMEDAY aduce  în comunitățile locale din România și din regiune, prin rețeaua de easybox-uri, produsele a peste 30.000 de magazine online care  au integrate easybox-urile ca opțiune pentru clienții lor, contribuind la stimularea e-commerce-ului, precum și a schimburilor între mediul rural și mediul urban.

“Ne bucură să vedem că teme precum transformarea digitală și nevoia unor strategii locale pentru reducerea noxelor și a amprentei de carbon sunt prioritare pe agenda Eurocities. Am avut ocazia de a discuta direct cu reprezentanții locali despre beneficiile extinderii rețelei de lockere în comunitățile lor. Easybox contribuie astăzi la reducerea consumului de carburant, la eficientizarea operațiunilor de curierat și la decongestionarea și fluidizarea traficului. În plus, avem active deja easybox-uri independente energetic, dotate cu panouri solare și explorăm în continuare soluții pentru reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2”, a declarat și Mihaela Bădescu, Chief Legal Officer, SAMEDAY Group.

Sameday este compania regională de curierat care a înregistrat cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani, numărându-se, în prezent, printre principalii jucători din segmentul său de piață. Cu o experiență de 17 ani pe piața din România, o echipă de peste 5.000 de angajați și parteneri și o infrastructură digitală integrată, compania este prezentă în România, Ungaria și Bulgaria, oferind atât servicii de livrare door-to-door, cât și livrare în peste 5000 de lockere easybox. Astfel, Sameday operează cea mai extinsă rețea de lockere din regiune, propunându-și să reinventeze experiența de livrare zi de zi.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
U.E.57 mins ago

După câștigarea alegerilor europene, von der Leyen s-a întâlnit cu Macron la Paris pentru a discuta “agenda strategică europeană”: Sprijinul pentru Ucraina, prioritate existențială pentru UE

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

“Consens neobișnuit de rapid pentru funcțiile de top din UE” vs. “liderii nu vin la Bruxelles să aprobe un acord”: Cei 4 lideri care ar urma să conducă Uniunea

ROMÂNIA4 hours ago

Klaus Iohannis și Martin Schulz au discutat despre noua configurație politică a UE: Este importantă unitatea europeană în contextul creșterii forțelor extremiste

ROMÂNIA4 hours ago

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a depus la OIM documentul de ratificare de către România a Convenției privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii

SUA5 hours ago

Biden inspiră de departe mai multă încredere decât Trump la nivel global (sondaj)

CONSILIUL EUROPEAN5 hours ago

Președintele Consiliului European o citează pe Eleanor Roosevelt într-o pledoarie pentru ”un viitor sigur și pașnic” în Gaza: Să privim dincolo de întuneric, spre o soluționare bazată pe soluția celor două state

ROMÂNIA6 hours ago

Eurostat: În 2023, românii erau cetățenii UE cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială

COMISIA EUROPEANA6 hours ago

CE prezintă etapele cheie și acțiunile necesare pentru implementarea Pactului privind migrația și Azilul. Statele membre vor pregăti planuri naționale de implementare până în decembrie

EDUCAȚIE7 hours ago

Universitatea din București, prima universitate din România și în primele 101 – 200 de universități din lume privind dezvoltarea durabilă, conform Times Higher Education Impact Rankings 2024

U.E.7 hours ago

Emmanuel Macron își apără decizia de a convoca alegeri anticipate în Franța: “Eu nu vreau să dau cheile puterii” extremei drepte

CONSILIUL EUROPEAN5 hours ago

Președintele Consiliului European o citează pe Eleanor Roosevelt într-o pledoarie pentru ”un viitor sigur și pașnic” în Gaza: Să privim dincolo de întuneric, spre o soluționare bazată pe soluția celor două state

INTERNAȚIONAL10 hours ago

Din Bundestag, Volodimir Zelenski invocă căderea Zidului Berlinului pentru a arăta că nu poate exista pace în Ucraina atât timp cât o parte din țară rămâne ocupată de Rusia

ALEGERI EUROPENE 20241 day ago

Prima reacție a lui Klaus Iohannis după alegerile europene: Uniunea merge înainte. Guvernul va stabili și va negocia poziția de comisar european

NATO1 day ago

Klaus Iohannis: Războiul este în zona Mării Negre, capacitatea de apărare NATO trebuie să fie totală; R. Moldova, un partener pe care îl dorim de partea noastră

NATO1 day ago

De la summitul B9, Klaus Iohannis anunță convocarea CSAT pentru a analiza posibilitatea transferului unui sistem de rachete Patriot către Ucraina

COMISIA EUROPEANA1 day ago

UE va trimite în iunie Kievului o sumă suplimentară de 1,9 mld. de euro din Mecanismul pentru Ucraina

ALEGERI EUROPENE 20243 days ago

Adrian Câciu, după ieșirea de la urne: Am votat pentru ”o echipă puternică în PE, care să fie întotdeauna la masa deciziilor și care să ne netezească drumul către aderarea la Schengen terestru”

PPE3 days ago

Alegeri europene și locale. Rareș Bogdan a votat ”cu gândul la viaţa românilor de peste tot” și pentru ”o Românie puternică în Europa”

ROMÂNIA3 days ago

Sebastian Burduja: Am votat pentru schimbare. Speranța din inimile bucureștenilor va fi victoria acestei zile

ALEGERI EUROPENE 20243 days ago

Siegfried Mureșan a votat pentru ”o Românie puternică într-o Europă puternică” și pentru dezvoltarea țării ”cu fonduri europene”

Trending