Ministrul Justiţiei: Avem nevoie de un cod de conduita cu privire la justiţie pentru politicieni

Robert-Cazanciuc just.roMinistrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat joi, la ieşirea de la CSM, că nu se pune problema existenţei unui conflict între politic şi justiţie, ci de o înţelegere diferită a unor lucruri, de aceea ar vrea să fie stabilit un cod de conduită a politicienilor faţă de justiţie.

“Nici vorbă să fie un conflict între politic şi justiţie. Există, evident, o înţelegere diferită a unor lucruri, uneori. De aceea aş vrea ca, de comun acord, să putem stabili câteva repere, atunci când vorbim despre justiţie”, a spus Cazanciuc, la finalul şedinţei Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

În acest sens, ministrul Justiţiei a spus că se află în dezbatere cu societatea civilă şi cu magistraţii, referitor la implementarea unui cod de conduită.

“Nu discutăm de ultimele zile despre nevoia unei anumite conduite a politicienilor faţă de justiţie. Se întâmplă de mult timp ca dezbaterea politică să aibă în centrul atenţiei justiţia. De aceea, cred că este nevoie de o dezbatere cu judecătorii, cu procurorii, cu societatea civilă, cu politicienii, pentru a stabili câteva repere, de comun acord agreate, atunci când discutăm despre justiţie şi de aceea am încercat să conturăm un cod de conduită cu privire la justiţie, pe care să ni-l putem asuma cât mai repede posibil”, a adăugat Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a adăugat, referitor la afirmaţiile premierului, că, din punctul său de vedere, “anumite declaraţii trebuiau cel puţin nuanţate”. “Vis-a-vis de independenţa sistemului, cred că ar trebui să judecăm mai degrabă faptele, decât anumite declaraţii făcute într-un anumit context. Cel puţin de când sunt eu ministru al Justiţiei, cred că avem destul dovezi prin care Guvernul a sprijinit în mod constant independenţa sistemului judiciar şi a oferit cadrul normativ şi susţinerea financiară pentru ca sistemul să poată funcţiona şi să fie cu adevărat independent”, a spus Cazanciuc.

Sursa: Realitatea.net
Foto: just.ro

One Response to Ministrul Justiţiei: Avem nevoie de un cod de conduita cu privire la justiţie pentru politicieni

  1. rivo.ro 16/01/2014 at 22:00

    Sa nu ziceti ca ministrul a descoperit apa calda.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.