Connect with us

Siegfried Mureșan

Parlamentul European a aprobat mutarea Agenției Europene pentru Medicamente de la Londra la Amsterdam. Siegfried Mureșan (PNL, PPE): Candidatura României pentru găzduirea agenției nu a avut nicio șansă

Published

on

Parlamentul European a aprobat mutarea Agenției Europene pentru Medicamente de la Londra la Amsterdam ca urmare a Brexit-ului, arată europarlamentarul Siegfried Murşean (PNL, PPE). „Noi am dorit să găzduim această agenție, însă Guvernul României a venit cu o candidatură care nu a avut nicio șansă”, transmite europarlamentarul român. 

„Parlamentul European a confirmat astăzi prin vot mutarea Agenției Europene a Medicamentului de la Londra la Amsterdam ca urmare a Brexit-ului. Pierderea de către București a acestei agenții este unul dintre cele mai mari eșecuri ale Guvernului României în Europa. Noi am dorit să găzduim această agenție, însă Guvernul României a venit cu o candidatură care nu a avut nicio șansă. Locul propus pentru găzduirea agenției, lângă stația de metrou Pipera, este una dintre cele mai aglomerate zone din București. La orele de vârf, se stă la coadă și câte 10 – 15 minute numai pentru a ajunge pe peron. În plus, nicio linie de transport nu leagă zona de Aeroportul din Otopeni, în condițiile în care buna conectare la aeroport era unul dintre principalele criterii de evaluare a candidaturilor. Acestea sunt doar câteva dintre multele puncte slabe ale dosarului de candidatură.

Eșecul arată 2 lucruri:

1. calitatea serviciilor publice în București este departe de standardele europene. Vinovații sunt primarii Oprescu și Firea care au condus Capitala în ultimii 10 ani.
2. Incapacitatea guvernelor PSD – ALDE de a se impune în Europa”, a scris europarlamentarul român pe pagina de Facebook”.

Orașul Amsterdam (Olanda) a obținut găzduirea viitorului sediu al Agenției Europene pentru Medicamente, care va trebui să fie mutat de la Londra în perspectiva ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Amsterdam a câștigat cursa în care s-au mai înscris 18 orașe, inclusiv Bucureștiul, învingând în finală orașul Milano din Italia.

Agenția Europeană pentru Medicamente, înființată la 1 ianuarie 1995, este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecția și promovarea sănătății publice, prin intermediul evaluării și supravegherii medicamentelor destinate uzului uman.

Potrivit datelor oficiale, EMA are un corp de angajați – secretariat, management etc. – de aproximativ 900 de persoane.

Cele 19 propuneri propuneri depuse pentru relocarea EMA au fost: Amsterdam (Țările de Jos), Atena (Grecia), Barcelona (Spania), Bonn (Germania), Bratislava (Slovacia), Bruxelles (Belgia), București (România), Copenhaga (Danemarca), Dublin (Irlanda), Helsinki (Finlanda), Lille (Franța), Milano (Italia), Porto (Portugalia), Sofia (Bulgaria), Stockholm (Suedia), Malta (Malta), Viena (Austria), Varșovia (Polonia), Zagreb (Croația).

 

Citiți și: Consiliul UE a decis: Orașul Amsterdam va fi noul sediu al Agenției Europene pentru Medicamente

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PPE

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European și înaintează rezumatul realizărilor sale din ultimii cinci ani pentru promovarea intereselor României

Published

on

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) își anunță candidatura pentru un nou mandat în Parlamentul European la alegerile din mai și face, în acest sens, rezumatul realizărilor sale din ultimii cinci ani ca reprezentant al cetățenilor. 

Redăm mai jos postarea sa de pe pagina de Facebook:

,,Candidez pentru un nou mandat în Parlamentul European
ℹ️ Iată ce am reușit în primul meu mandat:

 Am fost primul europarlamentar român care a negociat în numele Parlamentului European bugetul anual al Uniunii Europene. 
 În calitate de negociator-șef, am reușit să obțin o creștere cu 55% a fondurilor pentru plăți din politica de coeziune, fondurile din care se fac cele mai multe investiții europene în România. 
 Tot ca negociator-șef, am obținut fonduri suplimentare pentru fermieri, pentru IMM-uri, pentru Republica Moldova.
În bugetul pe 2019, am obținut alte 28 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană și gripa aviară, cei mai mulți bani urmând să ajungă la fermierii români.
 Am mai obținut 3,5 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizați de la combinatul de sârmă de la Câmpia Turzii.
 Am obținut 8,5 milioane de euro, despăgubiri pentru inundațiile care au lovit România în 2014.
 Am obținut o creștere cu 15% a fondurilor pentru bursele de studiu Erasmus în 2018. Prin această creștere, am putut acorda zeci de mii de burse de studiu în plus pentru tinerii din Europa și din România. 
 Am inclus în bugetul coordonat de mine 12 milioane de euro pentru ca 30.000 de tineri europeni de 18 ani, din care 1000 de tineri români, să călătorească gratuit cu trenul în Europa timp de 30 de zile, prin programul DiscoverEU.
 Am obținut includerea României în Fondul Monetar European și alocarea a 500 de milioane de euro în Bugetul Uniunii Europene post-2020 pentru apărarea statului de drept.
În viitorul mandat, voi continua să obțin fonduri suplimentare pentru România. Voi continua să reprezint România la toate deciziile importante care se iau în Parlamentul European.”

Politicianul român este candidat în alegerile europarlamentare din mai pe lista Partidului Național Liberal. 

În ceea ce privește activitatatea sa în Parlamentul European, Siegfried Mureșan este europarlamentar din anul 2014. Este, totodată, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, cea mai mare familie politică europeană, iar în Parlamentul European este vicepreședinte al Comisiei pentru Bugete. În 2017, a fost negociatorul-șef al Parlamentului European pentru bugetul general al Uniunii Europene pentru anul 2018. (Mai multe despre activitatea lui Siegfried Mureșan AICI).

Continue Reading

PARLAMENTUL EUROPEAN

Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL, PPE): Peste două luni, românii vor vota la cele mai importante alegeri europarlamentare de când am aderat la Uniunea Europeană. De votul lor depinde viitorul României în UE

Published

on

Peste 2 luni, românii vor vota la cele mai importante alegeri europarlamentare de când România a aderat la Uniunea Europeană, de votul lor depinzând viitorul României în UE, a declarat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al celui mai mare partid din cadrul Parlamentului European, Partidul Popular European (PPE), în contextul în care Partidul Național Liberal (PNL) și-a desemnat joi lista candidaților pentru alegerile din 23-26 mai privind Parlamentul European.

Citiți și:

”România în primul rând”: Partidul Național Liberal și-a desemnat candidații pentru europarlamentare. Rareș Bogdan deschide lista cu care liberalii vor să câștige alegerile europene. Cine se mai află pe listă

Potrivit lui Siegfried Mureșan, ”în următorii 5 ani, vom lua decizii extrem de importante legate de viitorul UE: cum facem Uniunea mai sigură, cum o aducem mai aproape de cetățeni, cum vom aloca fondurile europene în viitorul buget multianual, cum garantăm drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie după Brexit”.

”Va trebui ca împreună să apărăm Uniunea Europeană, va trebui să contribuim la dezvoltarea ei, va trebui să ne asigurăm că Uniunea Europeană livrează ceea ce cetățenii așteaptă. Va trebui să punem amprenta României asupra deciziilor europene”, a mai spus Mureșan, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Europarlamentarul român a mai subliniat că ”pentru a avea un cuvânt important la nivel european, trebuie să avem o bună reprezentare în Parlamentul European”.

”Partidul Național Liberal este singurul care poate obține lucruri concrete pentru România în Europa. În primul rând, fiindcă suntem parte din Partidul Popular European, cea mai mare familie politică europeană și partidul care a condus Uniunea Europeană în ultimii 15 ani”, a subliniat eurodeputatul român.

Siegfried Mureșan a amintit și de faptul că a devenit primul europarlamentar care a negociat în numele Parlamentului European bugetul anual al Uniunii Europene. ”Delegația PNL a apărat interesele agricultorilor români în Europa. Delegația PNL a apărat statul de drept din România când celelalte partide din țară îl atacau. Delegația PNL a apărat fondurile europene pe care le primesc românii. Susțin aceste informații cu date concrete din primul meu mandat de europarlamentar. Am devenit primul europarlamentar care a negociat în numele Parlamentului European bugetul anual al Uniunii Europene. Am reușit să aduc mai multe fonduri europene pentru politica de coeziune, cu 55% mai multe fonduri în 2018 față de anul 2017. Am obținut 3,5 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizați de la Câmpia Turzii. Am obținut 8,5 milioane de euro ca despăgubiri pentru inundațiile din România din 2014. Am obținut creșterea cu 15% a fondurilor pentru bursele Erasmus în anul 2018. Asta înseamnă mii de burse în plus pentru tinerii din Europa și din România”, a mai precizat Mureșan.

”În bugetul pe 2019, am obținut alte 28 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină. Am inclus în bugetul coordonat de mine 12 milioane de euro pentru ca 30.000 de tineri europeni de 18 ani, din care 1.000 români, să călătorească gratuit cu trenul în Europa, prin programul Discover EU. De asemenea, am obținut includerea României în Fondul Monetar European și alocarea a 500 de milioane de euro în Bugetul Uniunii Europene post-2020 pentru apărarea statului de drept”, a continuat eurodeputatul român.

”Prin experiența dobândită în Parlamentul European și prin apartenența la cea mai importantă familie politică europeană, noi, PNL, le spunem oamenilor: un vot pentru noi înseamnă un vot pentru păstrarea unui nivel ridicat al fondurilor europene. De când am devenit stat membru al Uniunii Europene, am contribuit cu 17 miliarde de euro la bugetul Uniunii Europene și am primit 50 de miliarde de euro, adică de 3 ori mai mult. Noi, PNL, vom negocia pentru România o alocare cel puțin la fel de mare în viitorul buget multianual al UE”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Europarlamentarul român a mai spus că în viitorul său mandat ”voi propune înființarea unui centru european de combatere a dezinformării și a știrilor false. Voi lupta pentru ca Parlamentul European să aprobe aderarea României la zona euro imediat ce vom îndeplini criteriile de aderare”.

”Noi, PNL, avem de partea noastră experiența, competența, credibilitatea și prestigiul european. De aceea noi vom reda românilor încrederea că sunt bine reprezentanți în Uniunea Europeană. Noi vom readuce România în mijlocului Uniunii Europene. Noi vom recâștiga respectul politicienilor români în Europa. Dar nu criticând Europa, cum fac PSD și partidele eurosceptice, ci fiind buni europeni”, a conchis eurodeputatul Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureșan este europarlamentar din anul 2014. Este, totodată, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, cea mai mare familie politică europeană, iar în Parlamentul European este vicepreședinte al Comisiei pentru bugete. În 2017, a fost negociatorul-șef al Parlamentului European pentru bugetul general al Uniunii Europene pentru anul 2018. (Mai multe despre activitatea lui Siegfried Mureșan AICI)

Continue Reading

PPE

Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE): Somez Guvernul României să înceteze orice acțiune de sabotare a Laurei Codruţa Kövesi la poziția de procuror-șef european și să facă public mandatul de negociere al României la ședințele din această săptămână

Published

on

,,Săptămâna aceasta este săptămâna decisivă pentru alegerea primului procuror-șef al Uniunii Europene deoarece vor avea loc două reuniuni extrem de importante în cadrul acestui proces.”, informează eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL, PPE) într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Eurodeputatul liberal, care este și purtătorul de cuvânt al grupului Partidului Popular European, anunță că, la nivelul Consiliului UE, vor avea loc două întâlniri zilele acestea, pe de-o parte pentru evaluarea procedurii de selecție din Parlamentul European, de săptămâna trecută, și, pe de altă parte, pentru stabilirea poziției de negociere a Consiliului privind desemnarea șefului Parchetului European (EPPO).

,,Astăzi, ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene (UE) se vor întâlni pentru a evalua procedura de selecție ca urmare a etapei ce a avut loc săptămâna trecută în Parlamentul European. Iar vineri, 8 martie, miniștrii de Justiție din UE vor avea prima discuție politică la nivel înalt în vederea stabilirii poziției Consiliului Uniunii Europene privind desemnarea primului procuror-șef al Uniunii Europene.”, anunță Mureșan.

Acesta explică cum au decurs cele două etape de până acum în procesul de selecție a procurorului-șef european:

,,Până acum au avut loc două etape în cadrul acestui proces, iar în ambele etape candidatul român a ieșit pe locul I. Prima a fost etapa în cadrul căreia un comitet de selecție format din 12 experți la nivel înalt a evaluat toți candidații și a ajuns la concluzia că reprezentantul României este candidatul cel mai experimentat și cel mai bine poziționat pentru a deveni primul procuror-șef european. Cea de-a doua etapă, etapa din Parlamentul European, a fost de departe cea mai importantă în cazul acestui proces, deoarece:
1. a fost singura etapă publică. Audierea în cele două comisii de specialitate a fost urmărită doar în România de sute de mii de cetățeni pe canalele mass-media și pe rețele de socializare 
2. a existat un vot în două comisii specializate, vot care a fost democratic și transparent. Acest lucru este ilustrat de faptul că mass-media a putut participa inclusiv la numărătoarea voturilor.”

În opinia lui Siegfried Mureșan, transparența și profesionalismul evaluatorilor în alegerea Laurei Codruţa Kövesi ca prim candidat pentru funcția de procuror-șef european, atât în cadrul unui comitet de experți, precum și în comisiile specializate ale Parlamentului European, garantează legitimitatea procedurii, care ,,poartă o greutate deosebită”. Ținând cont de această analiză, eurodeputatul cere Consiliului Uniunii Europene ,,să țină cont de primele două etape când își vor stabili poziția” pentru că, ,,în acest moment nu are o poziție stabilită, existând doar un vot tehnic, intermediar”, fără  ,,nicio greutate politică și nicio semnificație în procesul legislativ”

Citiți și Cum a ajuns Laura Codruța Kovesi pe locul doi în urma votului din Consiliul Uniunii Europene privind procurorul-șef european. Care sunt următoarele etape

În aceeași linie, eurodeputatul somează ,,Guvernul României să înceteze orice acțiune de sabotare a candidatului român la poziția de procuror-șef european și să facă public mandatul cu care reprezentantul României și apoi ministrul de Justiție vor participa la ședințele din această săptămână.”

De asemenea, mai scrie acesta, ,,noi, Partidul Naţional Liberal, am făcut publică susținerea pentru candidatul român, am făcut lobby-ul pentru acesta, am votat în favoarea sa, am promis că vom convinge Parlamentul European să îl voteze și am reușit.”

Amintim că Laura Codruţa Kövesi a primit 26 voturi, Jean-Francois Bohnert 22, iar Andre Ritter un singur vot după deliberarea Comisiei pentru Libertăți Civile, justiție și afaceri interne (LIBE) di PE. Miercuri, membrii Comisiei pentru Control Bugetar (CONT) au dat un vot similar, Kövesi primind 12 voturi, Bohnert 11, iar Ritter unul singur.

În prezentarea candidaturii sale, Laura Codruţa Kövesi a făcut referire la propriul său exemplu în domeniu pentru a-și argumenta contribuția pe care o poate aduce din poziția de procuror-șef al Parchetului European (EPPO) și a subliniat că procurorul-șef european trebuie să respecte statul de drept şi să aibă o busolă morală puternică.

Rezultatul votului din Comisia LIBE și recomandarea Comisiei CONT vor fi astfel transmise de către Președintele LIBE către Conferința Președinților (formată din Președintele Parlamentului European și liderii de grupuri politice). Conferința Președinților va confirma etapele următoare din acest proces pe 7 martie, înainte de negocierile cu Consiliul.

În situația de față, Parlamentul European și Consiliul UE vor începe negocieri pentru a decida asupra primului procuror-șef din istoria Uniunii Europene, candidatul votat de eurodeputați fiind Laura Codruţa Kövesi, iar cel preferat de cele 22 de state membre participante la EPPO fiind Jean-Francois Bohnert.

Procurorul-şef va fi numit de comun acord de către Parlamentul European şi Consiliu.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending