Statutul parlamentarilor, retrimis la comisie

plen parlamentLegea care prevede modificarea statutului deputatilor si senatorilor, pe care presedintele Traian Basescu a refuzat sa o promulge trimitand-o inapoi la Parlament, nu a putut fi votata joi de plenul reunit al celor doua camere din cauza unui conflict aparut intre PNL si PSD legat de “amendamentul Chiuariu”, notează Ziare.com.

Subiectul a fost primul pe ordinea de zi a plenului reunit in care urmeaza sa se voteze bugetul de stat pe 2013. Sedinta a fost condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, secondat de presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Disputa din sanul USL a fost generata de liberali. Tudor Chiuariu, presedintele comisiei juridice a Senatului, a sustinut inca o data necesitatea ca statutul sa nu permita pierderea automata a mandatului de catre un parlamentar care nu contesta in instanta o decizie ANI de incompatibilitate, argumentand, printre altele, ca exista riscul ca cel in cauza sa nu primeasca in timp util instiintarea ANI de constatare a incompatibilitatii.

Chiuariu a anuntat ca grupurile parlamentare ale PNL au decis sa nu voteze amendamentul respectiv in sedinta de plen de astazi, ceea ce i-a smuls aplauze prelungite lui Crin Antonescu.

In replica, deputatul UNPR Eugen Nicolicea l-a acuzat pe Chiuariu ca adopta aceasta pozitie fara sa citeasca cele cateva randuri prevazute in raportul comisiei juridice referitoare la acest amendament, raport care urma sa se voteze astazi.

În cele din urma,  marea majoritate a voturilor celor prezenti a decis retrimiterea legii de modificare a statutului la comisie.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Ziare.com
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.