Connect with us

Alegeri Prezidentiale

Udrea: Nu este obligatoriu ca cel pe care îl vom susține la prezidențiale să fie membru PMP

Published

on

rp_elena-udrea-facebook-300x218.jpgDeputatul Elena Udrea unul dintre liderii Partidului Mișcarea Populară (PMP) a susținut luni, la Zalău, că formațiunea politică va decide după alegerile europarlamentare pe cine susține la prezidențiale, precizând că nu este nevoie ca persoana respectivă să fie membru al partidului.

“Noi, la Mișcarea Populară, ne propunem ca în 2014 să reușim să promovăm un candidat la președinția României care să învingă candidatul PSD. (…) Noi susținem orice candidat care este în stare să-l bată pe Victor Ponta, iar lucru acesta vom putea să îl decidem — cine este acel candidat care-l va putea bate pe Victor Ponta în turul II, nu că Victor Ponta ar fi greu de bătut, dar are în spate un partid cu structuri, un partid important — vom decide cine este acel candidat după europarlamentare, pentru că nu cred în soluția sondajelor. (…) Trebuie să găsim acel candidat capabil să genereze încredere, simpatie, emulație, să poată să aducă oamenii alături de el, să adune oamenii în jurul lui și capabil să aibă argumente în lupta cu candidatul PSD-ului. Or, eu cred că bătălia se va duce între oameni care făcut ceva pentru țara asta și oameni care au prestat la televizor foarte frumos. Îi prezic domnului Victor Ponta o carieră frumoasă în televiziune după ce va termina mandatul de prim-ministru”, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă Elena Udrea, potrivit Agerpres.ro.

Aceasta a adăugat că nu este obligatoriu ca persoana susținută de PMP să fie din cadrul partidului.

 

 

.

Alegeri Prezidentiale

Monica Macovei: “AEP nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal și a decis să confiște sume care au fost primite legal și transparent”

Published

on

macovei_monicaEuroparlamentarul Monica Macovei, fost candidat independent la alegerile prezidențiale din 2014 a precizat într-un comunicat remis către CaleaEuropeana.ro că raportul Autorității Electorale Permanente care arată că finanțările primite în campanie nu sunt în totalitate legale.

Redăm mai jos comunicatul integral:

“În urma publicării raportului AEP pentru toți candidații la alegerile prezidențiale, care conține și sume confiscate de la candidați independenți sau de la partide politice care au avut candidați, fac următoarele precizări:

În campania electorală am făcut ceea ce nu a făcut niciun alt politician: am avut finanțări mici de la mulți oameni, nu donații mari, nu bani murdari, aduși cu punga. Toate încasările și cheltuielile au fost legale și transparente.

Unele persoane au făcut donații mici prin sistemul PayPal, prin bancă, cu cardul. Iar acești bani nu puteau fi folosiți în campanie decât după ce erau transferați de sistemul PayPal în contul de campanie, adică la câteva zile de la data donației. Așadar este o procedură în doi pași, și numai după pasul doi, prin care donațiile intrau în contul de campanie, acestea puteau fi declarate și folosite. AEP nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal și a decis să confiște sume care au fost primite și cheltuite transparent.

Am respectat în totalitate legea și toate donațiile și cheltuielile din campanie s-au făcut prin mandatar financiar, așa cum prevede legea. Mai mult, mandatarul financiar a declarat la AEP și sumele primite înainte de începerea campaniei, deși legea spune că se aplică numai în timpul campaniei electorale. Deci am făcut mai mult decât ne cere legea, tocmai pentru a da un exemplu de transparență. AEP a confiscat și acești bani, deși nu erau din campania electorală și fuseseră primiți și cheltuiți transparent. Ultimul cuvânt îl va avea instanța de judecată”, a conchis Monica Macovei.

.

Continue Reading

Alegeri Prezidentiale

UPDATE Lista oficială a consilierilor lui Klaus Iohannis

Published

on

rp_klaus-iohannis-300x178.jpgUPDATE 22 decembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi, potrivit Gandul decretele de numire în funcţia de consilieri prezidenţiali a lui Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Tatiana Niculescu Bran şi George Scutaru.

De portofoliul securităţii naţionale se va ocupa George Scutaru, fostul lider de grup al deputaţilor PNL, care a demisionat vineri din Parlament.

Purtător de cuvânt a Administraţiei prezidenţiale va fi Tatiana Niculescu Bran, fostă jurnalistă şi scriitoare. Aceasta a anunţat, pe contul său de Facebook, că va face parte din echipa lui Klaus Iohannis, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Dan Mihalache completează echipa lui Klaus Iohannis.

Nici Andrei Muraru nu lipseşte din echipa de consilieri de la Administraţia prezidenţială. Fost şef al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER), din iunie 2014, Muraru a fost numit consilier personal al lui Klaus Iohannis şi a fost unul dintre cei care l-au sfătuit îndeaproape în campania pentru prezidenţiale. 

Cosmin Marinescu, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice a fost consilier al ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi secretar general adjunct al PNL.

Doi foşti miniştri, doi foşti parlamentari, membri ai PNL, dar şi neafiliaţi politic, un fost comisar european, precum şi un consilier de stat din actuala Administraţie Prezidenţială se numără printre cei pe care Klaus Iohannis ar urma să-i desemneze pentru a face parte din echipa sa de consilieri de la Palatul Cotroceni.

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi-a definitivat cea mai mare parte a echipei de consilieri prezidenţiali pe care îi va avea la Palatul Cotroceni, urmând ca după preluarea funcţiei de şef al statului să-şi completeze echipa cu noi nume, scrie agenția de presă Mediafax, citând surse politice.

Între viitorii consilieri prezidenţiali, potrivit informaţiilor neoficiale obţinute de Mediafax, se numără:

George Scutaru, fost lider al deputaţilor PNL, va deţine poziţia de consilier prezidenţial pentru probleme de securitate naţională.

Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism, va coordona în calitatea de consilier prezidenţial domeniul afacerilor europene.

Andrei Muraru, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), va deţine poziţia de consilier prezidenţial pentru relaţia cu societatea civilă şi autorităţile publice.

Lazăr Comănescu, actual ambasador al României în Germania, ar urma să preia poziţia de consilier prezidenţial pentru politică externă, fiind necesară declanşarea de către şeful statului a procedurilor de rechemare din calitatea deţinută.

Dan Mihalache, actual secretar general adjunct al PNL pe probleme de strategie şi analiză politică, ar putea prelua poziţia de consilier prezidenţial, şef al Cancelariei.

Cosmin Marinescu, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, ar putea deveni consilier prezidenţial pentru mediul de afaceri.

Tatiana Niculescu Bran, scriitoare şi fost jurnalist la BBC, a fost anunţată de către Klaus Iohannis în calitatea de purtător de cuvânt şi consilier prezidenţial.

Delia Dinu, actual consilier de stat al preşedintelui Traian Băsescu, ar urma să fie păstrată în această poziţie şi de preşedintele Klaus Iohannis. Ea coordonează compartimentul pentru protocol al Administraţiei Prezidenţiale.

Simina Tănăsescu, profesor universitar, doctor în drept constituţional, va deveni consilier prezidenţial coordonator al departamentului constituţional-legislativ.

Laurenţiu Ştefan, care a activat în calitate de consilier politic al ambasadei SUA, ar putea deveni consilier prezidenţial pentru analiză politică al preşedintelui Klaus Iohannis.

.

Continue Reading

ALEGERI 2014

Traian Băsescu își eliberează din funcție consilierii

Published

on

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Iulian Fota, Iulian Chifu, Claudiu-Constantin Dinu, Anca-Ileana Ilinoiu, Bogdan-Alexandru Drăgoi și Bogdan Mănoiu, precum și pentru consilierii de stat Dorel-Constantin Onaca și Anca-Carmen Cătănescu.rp_traian-basescu-300x199.jpg

Potrivit unul comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu a semnat eliberarea din funcţie, începând cu data de 22 decembrie, a consilierilor prezidenţiali Iulian Fota, Iulian Chifu, Claudiu-Constantin Dinu, Anca-Ileana Ilinoiu, Bogdan-Alexandru Drăgoi și Bogdan Mănoiu, precum și pentru consilierii de stat Dorel-Constantin Onaca și Anca-Carmen Cătănescu.

Preşedintele a mai semnat deciziile pentru eliberarea din funcţie a consilierilor de statDorel-Constantin Onaca și Anca-Carmen Cătănescu.

Decrete şi decizii semnate de președintele României, domnul Traian Băsescu, luni, 15 decembrie a.c.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 15 decembrie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Iulian Fota, începând cu data de 22 decembrie 2014;
• Decret pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Iulian Chifu, începând cu data de 22 decembrie 2014;
• Decret pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Claudiu-Constantin Dinu, începând cu data de 22 decembrie 2014;
• Decret pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a doamnei Anca-Ileana Ilinoiu, începând cu data de 22 decembrie 2014;
• Decret pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Bogdan-Alexandru Drăgoi, începând cu data de 22 decembrie 2014;
• Decret pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Bogdan Mănoiu, începând cu data de 22 decembrie 2014.

De asemenea, președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 15 decembrie a.c., următoarele decizii:

Decizie pentru eliberarea din funcţia de consilier de stat a domnului Dorel-Constantin Onaca, începând cu data de 22 decembrie 2014;
• Decizie pentru eliberarea din funcţia de consilier de stat a doamnei Anca-Carmen Cătănescu, începând cu data de 22 decembrie 2014.” se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

 

.

 

.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

ROMÂNIA9 hours ago

Klaus Iohannis a semnat decretul de trecere în rezervă a generalului Lucian Pahonțu, care va rămâne în funcția de director al SPP

U.E.10 hours ago

Borrell: Viitorul UNRWA este un test al umanității noastre. Legislația adoptată de Israel va face aproape imposibilă salvarea de vieți în Gaza

U.E.11 hours ago

Depozitele de gaze din UE sunt pline în proporție de 95%, anunță Comisia Europeană: Ne oferă posibilitatea de a menține aprovizionarea și prețurile stabile în această iarnă

ROMÂNIA11 hours ago

Ministrul Economiei arată „progresul evident” al schimburilor comerciale România-Turcia: Am avut o țintă de 10 miliarde de dolari, iar acum suntem deja la 11,5 miliarde de dolari

ROMÂNIA12 hours ago

ICI București participă la InnopRo Summit 2024, arătându-și astfel angajamentul de a contribui activ la dezvoltarea ecosistemului de inovație digitală din România

ROMÂNIA12 hours ago

Ministrul Luminița Odobescu: Participarea universităților românești în alianțe universitare europene constituie o prioritate strategică pentru stimularea educației și promovarea diplomației culturale și academice în Europa

U.E.12 hours ago

Sprijinul „material și diplomatic” al Chinei pentru Rusia este o „amenințare directă” pentru securitatea Europei, avertizează șeful diplomației UE

U.E.13 hours ago

UE și Japonia încheie un parteneriat de apărare și securitate, primul de acest fel al Uniunii în regiunea Indo-Pacifică

U.E.13 hours ago

Josep Borrell subliniază nevoia unui ”răspuns contondent și unit” la desfăşurarea de trupe nord-coreene în Rusia

REPUBLICA MOLDOVA13 hours ago

Emmanuel Macron, mesaj în română pentru moldoveni înainte de turul 2 al prezidențialelor: “Calea europeană este cea a libertății și democrației”

U.E.14 hours ago

Viktor Orban a sfidat din nou UE, devenind primul oaspete oficial al președintelui de extremă-dreapta al Parlamentului Austriei, în vreme ce Szijjarto susținea discurs în rusă în Belarus despre ”cooperarea eurasiatică”

ROMÂNIA2 days ago

România va avea un hub unic de cercetare în Europa, la Murighiol, care va avea un impact în dezvoltarea economică, a ecosistemului din Delta Dunării, dar și în domeniul transferului tehnologic

INTERNAȚIONAL3 days ago

Țările nordice își consolidează cooperarea împotriva crimei organizate și în ceea ce privește imigrația, fenomene legate

INTERNAȚIONAL4 days ago

NATO confirmă prezența trupelor nord-coreene în Rusia: Cooperarea militară dintre Moscova și Phenian, o amenințare pentru securitatea euro-atlantică și indo-pacifică

REPUBLICA MOLDOVA5 days ago

Dezbatere prezidențială în R. Moldova. ”Noi ne dorim să rezolvăm conflictul transnistrean pe cale paşnică”, afirmă Maia Sandu: Aproape 80% din exporturile din această regiune merg astăzi în UE

REPUBLICA MOLDOVA5 days ago

Alegeri prezidențiale în R. Moldova: Maia Sandu califică drept ”ofensă la adresa României” afirmația contracandidatului său conform căreia R. Moldova nu a realizat cu țara noastră ”niciun proiect” care să o apropie de UE

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Victor Negrescu, negociator-șef pentru bugetul UE pentru 2025, le-a prezentat eurodeputaților prioritățile în cadrul negocierilor cu țările membre: Trebuie să le arătăm cetățenilor europeni că suntem alături de ei

COMUNICATE DE PRESĂ2 weeks ago

PPC marchează extinderea la nivel regional prin conferința intitulată ”Dezvoltarea Moldovei – proiectul – cheie pentru valorificarea potențialului de dezvoltare a României”, organizată în parteneriat cu BNR

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu își lansează Planul pentru România, axat pe investiții de 155 miliarde de euro și reindustrializare: Putem fi a 10-a economie a UE în următorii cinci ani

INTERVIURI2 weeks ago

INTERVIU | Siegfried Mureșan, vicepreședintele grupului PPE: Cu 1% din PIB nu rezolvăm problema competitivității UE. Trebuie să reformăm structurile și să generăm investiții

Trending