Martin Schulz, contracandidatul Angelei Merkel la funcția de cancelar al Germaniei, așteptat de Emmanuel Macron la Palatul Elysee, săptămâna viitoare

Martin Schulz, candidat la funcția de cancelar din partea partidului Social-Democrat ( SPD) la alegerile federale care vor avea loc în septembrie, va efectua o vizită în Franța săptămâna viitoare pentru a avea o întâlnire cu liderul de la Elysee, Emmanuel Macron, a precizat un purtător de cuvânt al partidului, informează DPA, citat de Agerpres.

Schulz urmează miercuri să vorbească despre viitorul Europei la universitatea Sciences Po din Paris, după care se va întâlni cu Macron la Palatul Elysee.

Fostul președinte al Parlamentului European sprijină unele dintre planurile-cheie de reformare a comuității europene, promovate de Emmanuel Macron de la preluarea mandatului de președinte al Franței, în luna mai.

Schulz speră să o învingă pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, la alegerile federale din 24 septembrie, însă partidul său a pierdut din susținerea electoratului, după ce inițial câștigase în popularitate după desemnarea lui Schulz drept candidat, scrie Reuters.

Biroul prezidențial al lui Macron a confirmat că întâlnirea cu Schulz este programată pentru ora 17:00 GMT, menționează agenția de presă britanică.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.