„The Guardian”, forțat de guvernul britanic să distrugă materiale furnizate de Snowden

“The Guardian”, unul dintre „actorii” majori în publicarea informațiilor furnizate de Edward Snowden – scrie că guvernul britanic a amenințat cotidianul cu acțiuni legale dacă nu distruge documentele sau nu le predă autorităților. Mai mult, calculatoare care conțineau informații furnizate de Snowden au fost distruse, sub supravegherea oficialilor, scrie Digi24.ro.

edward snowdenÎntr-un articol publicat luni, Alan Rusbridger, redactor-șef, scrie că în urmă cu o lună, după ce ziarul a publicat mai multe articole bazate pe materialele lui Snowden, un oficial britanic i-a spus: „V-ați distrat suficient. Acum vrem materialul”.

Informația vine după ce duminică a fost reținut David Miranda, partenerul de viață al jurnalistului de la The Guardian, Glenn Greenwald. Miranda, cetățean brazilian aflat în tranzit din Berlin către Brazilia, a fost reținut pe aeroportul Heathrow, apoi eliberat fără acuzații, după nouă ore de interogare. I-au fost confiscate laptopul și telefonul.

Autoritățile britanice au confirmat că Miranda fusese reținut în baza legislației antiterorism, dar nu și-au explicat acțiunile. Guvernul brazilian a deplâns incidentul, duminică.

The Guardian va continua să scrie în baza dezvăluirilor lui Snowden, dar din afara jurisdicției guvernului britanic, a subliniat Rusbridger.

Sursa: Digi24.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *