Connect with us

POLITICĂ

160 de milioane de lei – sprijin pentru întreprinderi mici și mijlocii în 2016

Published

on

Pe 2 si 8 iunie 2016, Guvernul a aprobat 8 noi scheme de ajutor de minimis pentru programele de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, din cele zece programe nationale adresate antreprenorilor in anul 2016, informează RePatriot.

Cele opt scheme de minimis sunt concepute ca programe multianuale pana in anul 2020 cu finantare de la bugetul de stat, iar selectia beneficiarilor se face prin inscriere anuala, in limita bugetului alocat fiecarui program, prin legea bugetului de stat. Schemele de minimis, initiate de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si gestionate de Oficiile Teritoriale pentru IMM si Cooperatie, sunt elaborate pentru anul 2016, cu posibilitatea prelungirii pe urmatorii ani.euro_lei
Cele opt scheme sunt:

1. „Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata” – in 2016 acest program are un buget alocat de 21,049 milioane de lei.

Schema de finantare: alocatie financiara nerambursabila de maximum: 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 135.000 lei.

2. „Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri” – in 2016 are un buget alocat de 22,7 milioane de lei.

Schema de finantare: – alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro echivalentul in lei, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri;

3. „Programul national multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii” – in 2016 are un bugetul de 500.000 de lei.

Schema de finantare: alocatie financiara nerambursabila de maximum: 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 50.000 lei.

4. „Programul pentru organizarea Targurilor IMM-urilor” – in 2016 are un buget de 3 milioane de lei.

Schema de finantare: alocatie financiara nerambursabila pentru decontarea cheltuielilor IMM aferente participarii la targ.

5. „Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in rindul tinerilor si facilitatea accesului acestora la finantare – START” -, cu un buget alocat, in 2016, de 17 milioane de lei.

Se estimeaza ca 141 de societati comerciale vor beneficia de acest program si ca va creste numarul de locuri de munca nou create, vor creste incasarile la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale din taxele si impozitele aferente salariilor, precum si impozitele datorate pe venitul mirointreprinderilor si impozitul pe profit.

6. „Programul national multianual pentru infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii in mediul rural” are un buget de 25,9 milioane lei pentru anul 2016.

Pentru obtinerea unui punctaj maxim, aplicantii trebuie sa aiba cel putin un loc de munca ocupat la data lansarii aplicatiei electronice de inscriere si sa creeze, prin proiect, cel putin 3 locuri de munca. Se acorda punctaj suplimentar pentru cel putin 2 locuri de munca ocupate de someri sau absolventi.

7. „Programul national multianual de microindustrializare”, cu un buget de 60,89 milioane lei, se estimeaza ca va avea un numar minim de 244 de beneficiari.

Pentru obtinerea unui punctaj maxim, aplicantii trebuie sa aiba cel putin 2 angajati inainte de depunerea cererii de finantare si sa creeze, prin proiect, cel putin 4 locuri de munca, din care 2 locuri de munca sa fie ocupate de someri sau absolventi.

8. „Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri” are, in 2016, un buget de peste 7 milioane lei si se preconizeaza ca va avea un numar minim 120 de beneficiari.

Ajutorul de minimis se acorda sub forma unor alocatii financiare nerambursabile (AFN) pentru rambursarea cheltuielilor eligibile propuse prin planul de afaceri si aprobate in cadrul etapei de verificare si certificare a cererilor de rambursare a cheltuielilor.

Despre Re>Patriot

Re>patriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat iniațiat în urmă cu un de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori și executivi de top, conduși de Marius Bostan, membru RBL, actualmente Ministrul Comunicațiilor și Societății Informationale. Participarea acestora se face pe bază de voluntariat cu scopul de a oferi inspirație și consiliere românilor plecați care vor să revină în România.

Re>Patriot își propune să susțină românii care doresc să revină în țară, cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile din România. Pentru că în egală măsură, România are nevoie de expertiza și experiența lor. Proiectul se adresează în același timp și românilor care sunt de mult timp în străinătate și doresc să rămână acolo, dar sunt interesați să pornească o afacere și să fructifice oportunități în țară, transferând în România bunele practici dobândite în țara adoptivă.

.

.

POLITICĂ

Ministrul Boloș a discutat, la Washington, cu reprezentanții FMI despre menținerea stabilității macroeconomice: România continuă să reprezinte un factor regional de echilibru

Published

on

© Marcel Boloș/ Facebook

Ministrul finanțelor publice, Marcel Boloș, și-a încheiat duminică vizita de lucru la Washington cu discuții cu înalți reprezentanți ai conducerii Fondului Monetar Internațional, Paul Hilbers, director executiv pentru Constituenta FMI din care face parte România, Kenji Okamura, director adjunct al instituției, și Alfred Kammer, director pentru Europa, a transmis demnitarul într-o postare pe Facebook.

“Am prezentat eforturile noastre susținute pentru menținerea stabilității macroeconomice în România, eforturi salutate de echipa FMI. Privită de peste ocean, în ciuda riscurilor care persistă la porțile NATO, România continuă să reprezinte un factor regional de echilibru, în condițiile tensiunilor geopolitice existente și a perturbărilor economice”, a prezentat ministrul liberal concluziile reuniunilor la care a fost însoțit de vice-guvernatorul BNR, Leonardo Badea.

În cadrul discuțiilor, Boloș le-a prezentat reprezentanților FMI planul de acțiuni pentru creșterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul general consolidat de stat pentru 2024, pachet ce cuprinde măsurile de digitalizare pentru creșterea colectării și combaterea evaziunii fiscale.

“De asemenea, le-am povestit despre investițiile pe care le pregătim în următorii ani, cu accent pe implementarea PNRR, unde avem investiții în valoare cumulată de peste 10% din PIB până în 2026, program care va continua să stimuleze investițiile publice. În marea lor majoritate sunt proiecte de infrastructură care vor contribui la reducerea costurilor de transport atât din punct de vedere al timpului, cât și al costurilor, îmbunătățind profitabilitatea companiilor, care vor genera fluxuri suplimentare de investiții străine directe”, a mai detaliat ministrul finanțelor publice.

Continue Reading

POLITICĂ

Deputatul Ionuț Stroe, mesaj din Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: Am reușit o radiografie obiectivă și clară a situației din Albania. Procesul de monitorizare, încheiat

Published

on

© Ionuț Stroe - Facebook

Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a adoptat ieri, 17 aprilie, rezoluția care încheie procesul de monitorizare pentru Albania, ca urmare a raportului întocmit de deputatul român, Ionuț Stroe.

„Acest moment marchează finalul unei misiuni importante, de peste un an, în care am avut nenumărate întâlniri și discuții cu toate forțele politice din Albania, cu societatea civilă, cu parlamentul, zona justiției și guvernul albanez. Am reușit o radiografie obiectivă și clară a situației din Albania”, a trasmis deputatul român într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. 

Potrivit acestuia, „este o zi istorică pentru Albania, care se afla sub monitorizare din anul 1995”: „Este o onoare pentru mine să fi contribuit la acest moment.”

„Acesta este rolul Consiliului Europei, de a ghida, ajuta și susține statele membre pentru a-și consolida democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului”, a mai adăugat Ionuț Stroe. 

Continue Reading

ALEGERI EUROPENE 2024

“Pasele între prieteni merg cel mai bine. Acum e timpul României să înscrie!” – Reacția lui Ciolacu după ce Scholz i-a dăruit o minge de fotbal pentru EURO 2024

Published

on

© Guvernul României

Cancelarul german Olaf Scholz i-a dăruit sâmbătă premierului Marcel Ciolacu o minge de fotbal cu înscripția Campionatului European de Fotbal 2024 pe care Germania îl va găzdui în perioada 14 iunie – 14 iulie și care l-a România s-a calificat după o pauză de opt ani.

“Pasele între prieteni merg cel mai bine”, a scris Ciolacu, pe Facebook, unde a distribuit o fotografie cu momentul imortalizat.

“Acum e timpul României să înscrie! În iunie, și tricolorii și românii vor face o figură frumoasă în Europa!”, a continuat liderul PSD.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut sâmbătă o întrevedere, la Palatul Victoria, cu cancelarul federal german, Olaf Scholz, aflat în vizită în România, unde Partidul Social Democrat şi PES activists România găzduiesc, la Palatul Parlamentului, o reuniune a liderilor Partidului Socialiştilor Europeni la care participă, alături de Ciolacu și Scholz, comisarul european Nicolas Schmit, candidatul PES la șefia Comisiei Europene, și preşedintele PES, Stefan Lofven.

Discuțiile au vizat aprofundarea relațiilor bilaterale, cooperarea în plan economic și de securitate, aderarea completă a României la Schengen, precum și teme de interes european, în contextul apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
INTERNAȚIONAL7 mins ago

Ucraina și SUA au demarat tratativele pentru un acord bilateral de securitate, anunță Zelenski după o convorbire telefonică cu Biden

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE27 mins ago

Comitetul pentru e-guvernare și reducerea birocrației (CERB) s-a reunit pentru a discuta recomandările unui nou raport OCDE

INTERNAȚIONAL16 hours ago

Ucraina îi avertizează pe aliații din UE că „nu putem și nu trebuie să ne relaxăm” în ciuda pachetului substanțial de sprijin pentru securitate al SUA

INTERNAȚIONAL17 hours ago

Președintele turc încearcă să reseteze relațiile cu Irakul printr-o rară vizită în această țară, în cadrul căreia ar urma să fie semnate mai multe memorandumuri de înțelegere

ROMÂNIA17 hours ago

Președintele Klaus Iohannis a vizitat Zona demilitarizată coreeană dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

COMISIA EUROPEANA17 hours ago

Euronews: “Strategul” Klaus Iohannis, între cei șapte lideri din Europa care ar putea fi următorul președinte al Comisiei Europene dacă Ursula von der Leyen nu primește susținere

U.E.17 hours ago

Raport: Europa se încălzește de două ori mai rapid decât celelalte continente, tendință care urgentează tranziția la neutralitate climatică

ROMÂNIA18 hours ago

Bucharest Leaders’ Summit a oferit ICI București oportunitatea ”de a contribui la dezbaterile despre viitorul digital al României și despre rolul cercetării și inovării în progresul societății” românești

ROMÂNIA18 hours ago

Eurostat: România, printre țările UE cu cel mai mare deficit în 2023. Anul trecut, datoria publică a crescut la 48,8% din PIB

NATO19 hours ago

Președintele Andrzej Duda declară că Polonia este “pregătită să găzduiască arme nucleare” dacă NATO decide să consolideze securitatea flancului estic

U.E.20 hours ago

Șeful diplomației UE face apel la statele membre să furnizeze și interceptoare Ucrainei pe lângă muniția esențială pe câmpul de luptă

ROMÂNIA5 days ago

În ultimii 30 de ani, România a beneficiat de investiții de peste un miliard de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, subliniază directorul BERD pentru țara noastră

ROMÂNIA6 days ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA6 days ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA6 days ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA7 days ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ7 days ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ7 days ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO2 weeks ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

Trending