Connect with us

ROMÂNIA

Ambasada României în SUA: Washingtonul devine, pentru trei săptămâni, capitala filmului românesc

Published

on

© Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy to US / Facebook

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Film Românesc de la Washington, cel mai mare eveniment de promovare a cinematografiei naționale derulat în spațiul nord-american, debutează vineri, 3 iunie 2022, la Miracle Theatre, unul dintre cinematografele istorice din capitala americană. În acest an, festivalul este dedicat sărbătoririi a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, important reper ale relațiilor bilaterale dintre cele două țări.

Organizat de Ambasada României la Washington și Institutul Cultural Român din New York / Romanian Cultural Institute in New York / ICR New York, în parteneriat cu The Miracle Theatre și cu sprijinul generos al Băncii Transilvania / Banca Transilvania, festivalul se va derula în perioada 3-19 iunie 2022, sub motto-ul deja consacrat: “Reinventing Realism – New Cinema from Romania”/ ”Reinventarea realismului. Noul cinema românesc”.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, publicul american este așteptat de-a lungul primelor trei weekend-uri ale lunii iunie să vizioneze o serie dintre cele mai valoroase filme românești recente și să se întâlnească cu actori și regizori în vogă ai momentului.

”Noul Val Românesc, termen binecunoscut iubitorilor de film din lumea întreagă, reprezintă o adevărată mișcare în cinematografia europeană. Regizorii români continuă să aducă pe ecran, an de an, noi producții cinematografice care, prin succesul lor, contribuie cu succes la promovarea României. Sunt onorat că Ambasada României la Washington, împreună cu ICR New York, aduc în fața publicului american cele mai noi și mai apreciate filme românești, scriind astfel o pagină de istorie cinematografică pe malul Potomacului”, consideră ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru.

În programul festivalului sunt cuprinse 12 producții cinematografice: „Crai nou”, regia Alina Grigore; „Berliner”, regia Marian Crișan; „Căutătorul de vânt”, regia Mihai Sofronea; „Câmp de maci”, regia Eugen Jebeleanu; „Marocco”, regia Emanuel Pârvu; „Neidentificat”, regia Bogdan George Apetri; „#dogpoopgirl”, regia Andrei Huțuleac; „Luca”, regia Horațiu Mălăele; „Om câine”, regia Ștefan Constantinescu; „Lebensdorf”, regia Valentin Hotea; „Otto barbarul”, regia Ruxandra Ghițescu, și „Miracol”, regia Bogdan George Apetri.

Invitații actualei ediții a Festivalului sunt: criticul de film Mihai Fulger, curator al RFF 2022; regizoarele: Alina Grigore, Ruxandra Ghițescu; regizorii: Marian Crișan, Mihai Sofronea, Bogdan George Apetri, Andrei Huțuleac, Horațiu Mălăele; actrițele: Andreea Grămoșteanu, Ioana Flora, Ioana Bugarin și actorii: Bogdan Farcaș și Bogdan Mălăele.

Programul complet al Festivalul de Film Românesc de la Washington 2022, precum și detalii despre proiecții și evenimentele conexe pot fi consultate online pe website-ul dedicat: www.romanianfilmfestivaldc.com.

Pentru relatări la cald, Ambasada României în SUA îi invită pe doritori să urmărească paginile de Facebook ale ambasadei și Institutului Cultural Român din New York.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

ROMÂNIA DIGITALĂ

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

Published

on

© Digital Innovation Summit Bucharest

În debutul Digital Innovation Summit, eveniment desfășurat în perioada 16-18 aprilie la București, sub egida Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București), liderul Partidului Național Liberal și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a susținut necesitatea protejării democrației în era digitală și a confruntării cu amenințările cibernetice și manipularea informației.

„Trăim într-un context în care viitorul României depinde de digitalizare și de integrarea sustenabilă și sigură a noilor tehnologii. Credeam că știm aproape totul despre cum este războiul, dar viața ne-a arătat că există mereu multe lucruri noi de învățat. Lupta pentru democrație se duce pe mai multe planuri – militar, economic, politic – și unul despre care vorbim astăzi, cel tehnologic”, a subliniat Ciucă.

În discursul său, șeful Senatului a evidențiat importanța protejării cetățenilor împotriva manipulării și dezinformării în mediul online, luând ca exemplu atacurile cibernetice asupra Estoniei din 2007 și invazia Ucrainei din 2014. Avertizând asupra pericolelor actuale, el a subliniat că anul 2024 este un an electoral la nivel global, iar bătălia se poartă între democrație și autoritarism.

„Pericolul atacurilor cibernetice, al dezinformării, al propagandei și știrilor false este real și acut astăzi, mai mult ca niciodată. Așadar, trebuie să fim atenți să ne apărăm democrația și pe câmpul de luptă digital”, a afirmat Ciucă.

În concluzie, liderul PNL a pledat pentru investiții în securitate și educație continuă, subliniind că educația rămâne cea mai puternică armă împotriva propagandei și manipulării. De asemenea, a subliniat importanța colaborării internaționale în combaterea amenințărilor cibernetice și a încheiat cu aprecieri către Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Informatică (ICI București) pentru contribuția sa la dezvoltarea tehnologică și securitatea digitală în România.

„ICI București a dezvoltat produse și servicii competitive cu cele din sectorul privat, iar parteneriatul meu cu institutul nu este unul nou. Apreciez eforturile lor și îi încurajez să continue pe această linie, pentru că avem nevoie de inovație și securitate în această eră digitală”, a concluzionat Nicolae Ciucă.


Digital Innovation Summit Bucharest 2024 (DISB), eveniment care se desfășoară între 16 – 18 aprilie, la Palatul Parlamentului, sub Înaltul Patronaj al președintelui Camerei Deputaților și al premierului României, oferă participanților o platformă globală de discuții și schimb de idei pe teme legate de inovație, securitate cibernetică și rolul diplomației în lumea digitală interconectată de astăzi. 

Evenimentul găzduiește lideri și experți din întreaga lume, precum și pasionați de tehnologie, pentru a explora soluții și strategii pentru a modela un viitor digital mai sigur și mai prosper pentru toți. Printre invitații care vor lua cuvântul la DIBS se regăsesc Alfred Simonis – președintele Camerei Deputaților; Bogdan Chirițoiu – președintele Consiliului Concurenței; Dragoș Cristian Vlad – președintele Autorității pentru Digitalizarea României; Kathleen Ann Kavalec – amabasadorul SUA în România; Ilgar Ali Oghlu Musayev – șef de serviciu, Serviciul de stat pentru comunicații speciale și securitatea informațiilor, Republica Azerbaidjan; Reuven Azar – ambasadorul Israelului în România; Chunlin Han – ambasadorul Chinei în România; Eyüp Kuntay Turmuș – consilier SPS și manager de program, Divizia Provocări de securitate emergente, NATO; Nico di Gabriele – Senior Team Lead, Banca Centrală Europeană; Cătălin Zetu -Director al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, Inspectoratul General al Poliției Române; sau Mihai Busuoic – președintele Curții de Conturi.

De asemenea, DISB reunește cea de-a 7-a ediție a Forumului de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum) și cea de-a 3-a ediție a Conferinței Internaționale privind Diplomația Cibernetică (ICCD). CIP Forum se axează pe integrarea blockchain pentru combaterea atacurilor cibernetice, lansarea Muzeului NFT al ICI București și paneluri dedicate rolului femeilor în inovație și societate. ICCD analizează conexiunea dintre tehnologie și relațiile internaționale, agenda cuprinzând teme precum consensul global asupra politicilor digitale, consolidarea alianțelor regionale de securitate cibernetică și strategii proactive privind dezinformarea.

Evenimentul nu se rezumă doar la paneluri și workshop-uri, ci cuprinde TechPulse Hackathon, întâlniri B2B, dialoguri interministeriale internaționale și demonstrații ale unor produse de ultimă generație.

CaleaEuropeană.ro, în calitate de partener media, va modera două sesiuni din cadrul summitului și va participa la o sesiune, în calitate de speaker, prin intermediul directorului publicației, Dan Cărbunaru.

DISB se bucură de susținerea Vodafone, MultiversX, Kontron Services, Danubius, ProVision, OPSWAT, Simavi, FIP Consulting, CISCO, Tema Energy, MediGo, Motorola Solution Romania, Claroty, MSAB, Raiffeisen, Stimpex, Domeniile Averesti, Konica Minolta, Automobile Bavaria Group, TAROM, Mobexpert, Aqua Carpatica.

Agenda completă poate fi consultată AICI.

Continue Reading

ROMÂNIA

Gala AOR. Ministrul Adrian Veștea asigură autoritățile locale de deschidere la dialog și colaborare: Fiți motorul care să ducă la progres

Published

on

© CaleaEuropeana

Obiectul pe care ar trebui să îl aibă comunitățile locale este acela de a crea oportunități, să fie motorul spre progres, a subliniat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea.

Acesta a participat luni la Gala Asociației Orașelor din România, organizată cu ocazia celebrării a trei decenii de activitate neîntreruptă.

”Timp de 12 ani am avut și eu șansa de a face parte din această asociația. Cunosc situațiile cu care vă confruntați. Am încercat de fiecare dată să vin alături de dumneavoastră și să găsim împreună soluții la problemele cu care vă confruntați. Timp de 10 luni de zile de când sunt în această poziție, am mers în 35 de județe ale României, cu mare parte dintre dumneavoastră m-am întâlnit și la ministerul Dezvoltării”, a subliniat Adrian Veștea în cadrul evenimentului reprezentativ pentru evoluția comunităților urbane mici și mijlocii.

Citiți și: Ministrul Adrian Câciu, la Gala AOR: Sunteți cei care ați sprijinit România să aibă un exercițiu financiar de succes în perioada 2014-2020, cu o absorbție de 97%, peste 23 de miliarde de euro

Gala AOR. Președintele Curții de Conturi, recunoscător pentru ”parteneriatul solid și constructiv” pe care îl are cu Asociația Orașelor din România: Să continuăm colaborarea pentru a răspunde provocărilor urbane

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj în cadrul Galei Asociației Orașelor din România: Să aveți în continuare energia și curajul să duceți comunitățile pe care le reprezentați spre un viitor cu adevărat european

Acesta a explicat că a încercat să aducă împreună experiența tuturor actorilor implicați – de la minister până la autoritățile locale – pentru a genera un ”real progres” și pentru a implementa cât mai multe programe.

”Obiectivul pe care trebuie să îl vedem cu toții, cel puțin dumneavoastră, la nivelul orașelor, este acela de a crea oportunități, dumneavoastră să fiți motorul care să ducă la un progres foarte bun. Cred că sunt foarte multe soluții pe care dumneavoastră și ceilalți colegi din administrația locală le pot accesa”, a mai spus ministrul Dezvoltării, amintind că ”astăzi, mai mult ca oricând, avem oportunitatea de a avea un portofoliu foarte mare de proiecte”.

El a dat asigurări că autoritățile locale vor găsi mereu deschiderea al dialog și colaborare, astfel încât toate comunitățile să poată beneficia de servicii de calitate, la standarde europene.

Asociația Orașelor din România (AOR) sărbătorește anul acesta 30 de ani de activitate neîntreruptă și a marcat această ocazie specială cu o seară de recunoștință și celebrare la Gala AOR 30.

De la înființarea sa în 1994, Asociația Orașelor din România a fost un pilon al comunităților urbane din întreaga țară, promovând cooperarea și schimbul de bune practici între orașe și facilitând dialogul constructiv între autorități locale și centrale.

În ultimii 30 de ani, Asociația Orașelor din România a demonstrat angajamentul său față de dezvoltarea durabilă, incluzivitatea socială și inovarea în gestionarea orașelor.

Continue Reading

ROMÂNIA

Ministrul Adrian Câciu, la Gala AOR: Sunteți cei care ați sprijinit România să aibă un exercițiu financiar de succes în perioada 2014-2020, cu o absorbție de 97%, peste 23 de miliarde de euro

Published

on

© CaleaEuropeana

Autoritățile locale, comunitățile locale sunt parte a dezvoltării României, și nu un efect al dezvoltării României, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, în cadrul Galei Asociației Orașelor din România (AOR), organizată cu prilejul celebrării a trei decenii de la înființare.

“Nu există dezvoltare a unei țări fără dezvoltarea comunităților locale. Practic, ceea ce noi facem în diferitele funcții pe care le ocupăm, este să asigurăm relația corectă între stat și cetățean prin intermediul autorităților locale. Sunteți cei care ați sprijinit România să aibă un exercițiu financiar de succes în perioada 2014-2020, cu o absorbție deja de 97%, peste 23 de miliarde de euro”, a subliniat Adrian Câciu.

Acesta a precizat că face referire la politica de coeziune în principal, pentru că ea se referă la dezvoltarea comunităților locale din perspectiva fondurilor europene. „23 de miliarde de euro au intrat în România”, a adăugat Câciu.

De asemenea, el a amintit că, “tot stând la masa discuțiilor”, s-au găsit soluții de finanțare pentru proiectele care nu s-au finanțat în exercițiul financiar 2014-2020.

“Trebuie să ne asigurăm că proiectele pe care le finanțăm vor produce servicii mai bune pentru cetățenii noștri. Aici trebuie să înțelegem că statul este format, pe de o parte, din administrație centrală, iar pe de altă parte, din administrație locală. Supracontractarea înseamnă cheia succesului pentru că supracontractarea poate duce la absorbție de bani europeni de 100%”, a punctat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citiți și: Asociația Orașelor din România (AOR) trage un semnal de alarmă: Avem nevoie de fonduri europene destinate orașelor pentru a obține un echilibru teritorial

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj în cadrul Galei Asociației Orașelor din România: Să aveți în continuare energia și curajul să duceți comunitățile pe care le reprezentați spre un viitor cu adevărat european

Gala AOR. Ministrul Adrian Veștea asigură autoritățile locale de deschidere la dialog și colaborare: Fiți motorul care să ducă la progres

Asociația Orașelor din România (AOR) sărbătorește anul acesta 30 de ani de activitate neîntreruptă și a marcat această ocazie specială cu o seară de recunoștință și celebrare la Gala AOR 30.

De la înființarea sa în 1994, Asociația Orașelor din România a fost un pilon al comunităților urbane din întreaga țară, promovând cooperarea și schimbul de bune practici între orașe și facilitând dialogul constructiv între autorități locale și centrale.

În ultimii 30 de ani, Asociația Orașelor din România a demonstrat angajamentul său față de dezvoltarea durabilă, incluzivitatea socială și inovarea în gestionarea orașelor.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ROMÂNIA DIGITALĂ38 mins ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA1 hour ago

Gala AOR. Ministrul Adrian Veștea asigură autoritățile locale de deschidere la dialog și colaborare: Fiți motorul care să ducă la progres

ROMÂNIA1 hour ago

Ministrul Adrian Câciu, la Gala AOR: Sunteți cei care ați sprijinit România să aibă un exercițiu financiar de succes în perioada 2014-2020, cu o absorbție de 97%, peste 23 de miliarde de euro

ROMÂNIA3 hours ago

Nicolae Ciucă: Reconfirmarea ratingului suveran al României cu perspectivă stabilă, o dovadă că măsurile de la guvernare sunt corecte

ROMÂNIA3 hours ago

Alte trei aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze se alătură Centrului european de instruire din România

ROMÂNIA4 hours ago

Gala AOR. Președintele Curții de Conturi, recunoscător pentru ”parteneriatul solid și constructiv” pe care îl are cu Asociația Orașelor din România: Să continuăm colaborarea pentru a răspunde provocărilor urbane

ROMÂNIA4 hours ago

Marcel Ciolacu, vizită de lucru în Qatar: Avem în vedere atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro

ROMÂNIA5 hours ago

Klaus Iohannis merge la Bruxelles pentru reuniunea extraordinară a Consiliului European. Liderii din UE vor dezbate pe larg noul Pact european privind competitivitatea

ROMÂNIA5 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu, mesaj în cadrul Galei Asociației Orașelor din România: Să aveți în continuare energia și curajul să duceți comunitățile pe care le reprezentați spre un viitor cu adevărat european

SUA5 hours ago

Blinken îi asigură pe aliații de la Marea Neagră că pot conta pe sprijinul SUA pentru consolidarea securității și prosperității în regiune

ROMÂNIA DIGITALĂ38 mins ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA1 day ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO4 days ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN6 days ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

NATO6 days ago

“România – NATO, 20 ani”. Premierul Marcel Ciolacu: Ancorată ireversibil în comunitatea euro-atlantică, România este o ancoră strategică a NATO pe flancul estic

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Marcel Ciolacu subliniază că institutele de la Fundeni reprezintă priorități pentru investițiile în sănătate: Nu putem face sănătate performantă în clădiri de 65 de ani

ALEGERI EUROPENE 20241 week ago

Ciolacu, întâlnire cu Scholz la Palatul Victoria: România mizează pe susținerea Germaniei pentru aderarea completă la Schengen și dezvoltarea economiei

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu, la depunerea listei alianței PSD-PNL la europarlamentare: Venim cu o ofertă europeană de stabilitate și de construcție

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Bogdan Ivan: Prin mințile geniale ale tinerilor cercetători, Romania devine una din cele mai importante țări din regiune și chiar un potențial hub pentru tehnologii emergente, cercetare și inovare

NATO2 weeks ago

Un discurs cât pentru istoria de 75 ani a NATO. Stoltenberg: Europa are nevoie de SUA pentru securitatea sa. Influența aliaților europeni multiplică puterea Americii

Trending