Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Andreea Paul: Acordul CETA va aduce o creştere economică de peste 17 milioane de euro pentru România

Published

on

Acordul economic și comercial cuprinzător UE-Canada (CETA) va aduce o creștere economică potențială pentru România de peste 17 milioane de euro, susține deputatul PNL Andreea Paul, potrivit unui comunicat de presă remis Calea Europeană.

Andreea Paul„Acordul economic și comercial cuprinzător UE-Canada (CETA) va aduce o creștere economică potențială pentru România de peste 17 milioane de euro și o scădere a costurilor pentru exportatorii români cu peste 1,5 milioane de euro din estimările mele. CETA va reprezenta șansa companiilor românești de a participa la licitațiile de achiziții publice canadiene în valoare de 30 miliarde de euro.”, se arată în comunicatul citat.

Prim-vicepreședintele PNL consideră totodată că România a obținut un succes, în calitate de stat membru UE, prin eliminarea vizelor pentru români în viitorul foarte apropiat.

”România a fost de prea multe ori absentă sau neimplicată, cu o atitudine mai degrabă pasivă, când a venit vorba de acorduri importante negociate și semnate la nivelul UE. De altfel, am atras atenția asupra costurilor pasivității României din cadrul negocierile TTIP, în capitolul <România: o economie mică, surprinsă de oportunitățile TTIP. Ce trebuie să facă România?> din volumul România Transatlantică. În cazul CETA, deși Canada nu este unul dintre partenerii comerciali principali ai României, țara noastră a obținut primul succes de etapă. Astfel, România începe să-și joace activ statutul de stat membru.”, susține Andreea Paul.

”Acordul comercial dintre UE și Canada are ca principal scop eliminarea taxelor vamale. În urma aplicării complete a acestui acord, s-a estimat o creștere economică pentru Uniunea Europeană de 5,8 miliarde de euro, iar eliminarea majorității taxelor de import ar putea reduce costurile anuale pentru exportatorii europeni cu peste 500 milioane de euro. Cele mai multe taxe vor fi reduse sau eliminate odată cu intrarea în vigoare a tratatului, iar în cel mult 7 ani de la ratificare nu vor mai exista taxe vamale între UE și Canada pentru produsele industriale. Importatorii europeni vor beneficia de reduceri ale costurilor componentelor și părților necesare pentru realizarea produselor. De o reducere semnificativă va beneficia și sectorul agricol. Aproape 92% din produsele agricole și alimentare vor fi exportate în Canada fără taxe vamale.”, adaugă deputatul.

”CETA va permite companiilor din întreaga Uniune Europeană să participe la licitațiile pentru contractele publice din Canada. Afacerile din UE vor fi primele companii străine care vor avea acces la piața achizițiilor publice din Canada. Vor avea, totodată, acces și la achizițiile publice realizate de autoritățile provinciale, responsabile pentru o mare parte din cheltuielile publice canadiene. În fiecare an, cheltuielile publice din Canada depășesc 30 de miliarde de euro. Canada va crea de asemenea o pagină web de achiziții care combină informații pentru toți cei interesați astfel încât companiile europene să nu fie dezavantajate.”, argumentează Andreea Paul.

”Prin acordul dintre UE și Canada se va asigura accesul firmelor europene la piețele de servicii și investiții canadiene. Jumătate din creșterea economică estimată pentru UE datorită acestui acord derivă din deschiderea comerțului cu servicii. Concret, economia europeană poate crește cu 5.8 miliarde de euro anual odată ce acordul va fi implementat.

Acum depinde de companiile autohtone să decidă ce rol vor să joace în această nouă piață deschisă între UE și Canada.”, conchide deputatul. 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

Serviciul de Protecție și Pază a donat Spitalului Județean Suceava 5.000 de măști, 5.000 de mănuși și 600 de combinezoane

Published

on

© SPP/ Facebook

Angajații Serviciului de Protecție și Pază au donat Spitalului Județean Suceava 5.000 de măști, 5.000 de mănuși și 600 de combinezoane, informează un comunicat de presă, în care este precizat că echipamentele de protecție au ajuns în acestă dimineatță la unitatea medicală cea mai grav afectată de pandemia Covid-19.

Produsele, achiziționate din sumele donate benevol de militariii Serviciului de Protecție și Pază, sunt destinate cadrelor medicale aflate în prima linie de luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Angajații Serviciului de Protecție și Pază sunt alături de toți cei care fac eforturi uriașe și prin munca depusă pun mai presus de viața lor salvarea celor din jur, încheie sursa citată.

Pe teritoriul României au fost confirmate până vineri la ora 13:00, 3.183 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești.

Totodată, până acum, 116 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 221 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” face apel la donații pentru echipa medicală ce tratează pacienții nefrologici infectați cu COVID-19

Published

on

Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” a făcut vineri un apel la donații pentru a sprijini eforturile echipei medicale a spitalului în tratarea pacienților nefrologici cu noul coronavirus (COVID-19).

”Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” acordă îngrijiri pacienților nefrologici infectați cu coronavirusul nou (COVID-19). Vă rugăm să contribuiți la eforturile echipei medicale – medici, asistenți medicali, infirmieri – cu donații sau sponsorizări”, se arată pe site-ul spitalului.

Donațiile sau sponsorizările pot fi făcute la următoarele conturi RO96TREZ70121F370100XXXX DONATII SI SPONSORIZARI TREZORERIA SECTOR 1 și RO29BRDE410SV96714054100  SWIFT BRDEROBU  BRD SUCURSALA ACADEMIEI, ambele aparținând Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”.

De asemenea, spitalul precizează că pot fi donate direct materiale de protecție pentru personalul sanitar, conform tabelului de mai jos:

Produs Descriere Cantitate necesara
Halate chirurgicale ranforsate Halate chirurgicale sterile, ranforsate , cu intaritura pentru rezistenta sporita in zona abdominala si maneci, marimi L, XL, XXL , culoare albastra, material 40 gr/mp, pentru sali de operatii, culoare albastra, ambalate individual, de foarte buna calitate, cu marginile cusute, 4 legaturi in talie, fara latex, din material netesut, cu inchidere la talie si la gat, cu marca CE. 2000 buc
Viziere protecție medicală Viziera protectie medicala full face cu mecanism de rabatare. Produs in UE Certificate de conformitate 2000 buc
Măști FFP3 Masca de protectie cu filtru HEPA categorie FFP3 PLIATA CU SUPAPA pentru riscuri biologice, ambalata individual, capacitare de filtrare de pâna la 50xCMA* (concentratie maxima admisa) utilizabila pentru riscuri biologice ( bacterii, virusuri) conform cu standardul EN 149:2001+ +A1:2009. 2000 buc
Mănuși chirurgicale Manusi chirurgicale latex, sterile, nepudrate. Marimi: 6 – 9
Ambalaj 1per/pachet; 50per/cut.
10000 perechi
Ochelari protecție Ochelari cu ventilaţie directă, cu vizor plat şi ramă din plastic moale, se pot folosi impreuna cu combinezonul facand un sigiliu etans. Lentile din policarbonat transparent, cu deschidere de 98% din unghiul de vedere normal. Rezistenti la impact. Usor de reglat, cu fixare completa pe fata, lentile cu strat anti-aburire. Marime: standard 200 buc
Dezinfectant suprafețe TP2 (pentru suprafețe) Amestec de glutaraldehide, didecyldimethylammonium chloride, propylene glycol, alcool izopropilic si apa. 500 litri
Dezinfectant mâini TP1 (pentru  maini si tegumente ) Amestec de glutaraldehide, didecyldimethylammonium chloride, propylene glycol, alcool izopropilic si apa. 500 litri

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

ICDE: Experții în politică internațională avertizează asupra riscurilor și amenințărilor de apariție a unor tendințe anti-europene și anti-occidentale

Published

on

Grupul de lucru „Politică Internațională” al think tankului ICDE (Inițiativa pentru cultură democratică europeană) atrage atenția, într-o declarație dată publicității vineri, asupra mutațiilor semnificative care pot apărea în perioada crizei pandemice la nivelul opiniei publice din societățile spațiului euro-atlantic, în ceea ce privește opțiunile viitoare de politică externă și relațiile internaționale ale statelor afectate.

”Italia și atașamentul față de UE este doar un exemplu, dintre cele mai vizibile în acest moment. Ar putea să apară și altele”, avertizează 11 experți din cadrul ICDE.

Potrivit acestora, nu este o noutate faptul că de câteva săptămâni se constată o intensificare a campaniei de dezinformare, panicare și fake news, precum și de decredibilizare a capacității instituțiilor occidentale de a aborda eficient criza pandemiei, asociată cu știri pozitive despre „solidaritatea” arătată de guvernele Rusiei și Chinei.

Grupul de lucru ”Politică Internațională” reamintește, în context, raportul publicat de Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) pe 16 martie a.c., precizând că este elocvent.

Citiți și Raport oficial: Uniunea Europeană a depistat peste 110 cazuri de dezinformare privind COVID-19 provenite din surse pro-ruse

În schimb, strategia, măsurile și resursele concrete implicate la nivelul UE sunt deocamdată puțin cunoscute de opinia publică. Asemenea tendințe eurosceptice, anti-occidentale, pro-Rusia și pro-China s-ar putea amplifica și agrava în lunile următoare, în detrimentul valorilor europene, al încrederii în UE, în democrațiile liberale și în alianța transatlantică (occidentală), mai ales dacă măsurile de combatere a efectelor pandemiei vor antrena o recesiune economică severă.

Experții sunt de părere că în aceste condiții dificile, cu mare impact emoțional pentru majoritatea cetățenilor, s-ar impune ca guvernele europene și occidentale să apeleze într-o măsură mai mare la parteneriate cu mediul non-guvernamental și să mobilizeze expertiză independentă de calitate confirmată, prin folosirea resurselor de cunoaștere existente la nivelul universităților, think tankurilor, societății civile, mediului antreprenorial etc.

Această lărgire a cercului de consultare, dezbatere și elaborare a politicilor publice și strategiei de comunicare ar putea să crească eficiența și încrederea în guvernele din spațiul occidental și în particular în Uniunea Europeană.

Experții ICDE atrag atenția că astfel de crize majore sunt perioadele cele mai sensibile pentru reconfigurarea percepțiilor (corecte sau eronate) ale cetățenilor și pentru dinamica opiniei publice, setând tendințe care ar putea deveni active pe termen mediu și lung.

Declarația Grupului de lucru „Politică Internațională” al think tankului ICDE este semnată de experții Valentin Naumescu, Radu Carp, Cristian Preda, Teodor Baconschi, Iulian Fota, Raluca Moldovan, Dorin Popescu, Lucian Leuștean, Vasile Popovici, Nicu Ștefănuță și Robert Lupițu.

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020

ajutorcoronavirus.ro

Advertisement
Advertisement

Trending